Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Bylo tlačení to nejnáročnější z celého porodu?
@Jittka93 píše:
Bylo tlačení to nejnáročnější z celého porodu?
ne to byla úleva.. že už to mám pod kontrolou a je to jen na mě.. děti se narodily cca na 4 zatlačení
@Jittka93 Ne, právě naopak to bylo to nejhezčí a nejlehčí, protože jsem věděla, že bude brzo miminko venku. Ale uznávám, tlačení u mě nikdy dlouho netrvalo.
U me to nejhorsi na celym porodu.. prislo mi to nekonecne, ale trvalo asi pul hodky.
U obou porodů jenom zhruba dvě tři minutky, první dcera byla venku na tři kontrakce, u druhý jsem snad ani netlačila, přijde mi, že vylítla sama. A nejnáročnější to rozhodně nebylo, člověk už věděl, že jenom chvilku a bude konec
Za sebe k nacvičení tlačení doporučuju Aniball, ani jednou mě nenastříhávali, podruhý dokonce úplně bez poranění.
Tlačila jsem asi 6× a po prvním zatlaceni jsem dál tlačit nechtěla. Kontrakce bolely, ale stlačení pro mě bylo horší.
@Adelka951 píše:
Ano, pro me urcite, u obou porodu.
Jak dlouho jsi musela tlačit?
První dítko jsem tlačila 20 minut - 3 kontrakce, druhé dítko 6 minut - 2 kontrakce.
Tlačení byla úleva, náročné to nebylo.
Rozhodně ne, tlačení bylo za odměnu a kratičké. Mnohem horší byly ty hodiny kontrakcí předtím a příkaz „uvolněte zadek a netlačte“.
Pro mě bylo tlačení dlouhý, ale rozhodně lepší než samotné kontrakce…prvního jsem tlačila snad 2 hodiny, druhého asi 20min.
@Jittka93 První dítě jsem asi 2× zatlačila. Druhé asi 6× celkem, nevím opřesně. A nebylo to pro mě to nejhorší, spíš naopak, věeděla jsem, že už bude konec. Nejhorší byly ty hodiny velkých bolestí před tím (měla jsem oba vyvolávané a u obou bolesti hned veliké, po 3-4 minutách, porvní 24,5hodiny, druhý 11hodin velkých bolestí)