Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pro mne bylo nejhorší těch 23 hodin kontrakcí. Hodinu před samotným narozením syna jsem měla šílené bolesti a pak jsem se snažila syna vytlačit, ale nešlo to. Už jsem neměla sílu…
Nebít sestřiček, které mi syna pomáhali stlačovat dolů asi bych šla na císaře. Bylo to za 5 min. 12. ![]()
U obou dcer na tři zatlačení ve dvou kontrakcích…po příchodu na sál do 5ti minut ![]()
Tlacila jsem 10 minut. Nebylo to prijemne a bylo to trochu bolestive. Po prvnim zatlaceni jsem se bala zatlacit znovu
ale bylo to rychle.
A casove, prvni cca tri minuty, druhe dve minuty a treti na jednu kontrakci.
Jak dlouho netuším, malý tam byl zasekly, hned tak to nebylo, ale furt to bylo na porodu to nejlehčí
než prodychavat kontrakce au au ![]()
Vlastně si ani nepamatuju že by to bolelo… ![]()
Příspěvek upraven 01.08.16 v 13:09
Zatlaceni ani minuty jsem nepocitala. A bylo to to nejlepsi z celeho porodu. Kdyz to boli tak tlacit vic a pretlacit bolest. U me tp fungovalo.
Tlačení bylo tou nejúžasnější záležitostí!!! mě absolutně přešly bolesti, už jen tlaky…odpočívala jsem manželovi v náručí, očuchávala jeho mužné „aroma“, a odpočívala, čekala na další tlačící kontrakci-měla jsem nacvičeno s Epi-no balonkem, takže nic neřezalo, nepálelo, syn se mi několikrát vrátil zpátky-mi to přišlo jako takové pomalé rozloučení, jako ještě na chviličku do maminky
netuším, jak dlouho to trvalo, já litovala, že už je po, na můj vkus moc krátké-jestli to bylo 20minut nebo tak možná.. prostě tlačících kontrakcí jsem měla tak 5-6… prostě jakmile jsem se otevřela na těch 10, vůůbec už nebolelo a jen nádherné pocity, že jde náš chlapeček ven ![]()
První porod byl hrozný celý. Druhý porod, kontrakce v pohodě možná i proto ze jsem jela do porodnice na poslední chvíli a odbyla si to v klidu domova. Tlačeni je pro me to nejhorší a nejbolestivější, svým způsobem i mou chybou, protože se podvědomé tomu bráním.
Tlaceni 3×, kontrakce 4 hodinovy peklo. Ale oproti prvnim prorvanym mesicum to byla prochazka ruzovym sadem.
@valina1 píše:
Ne, bylo to vysvobozeni a uleva po kontrakcich
souhlas
Horší byly bolesti v první době porodní. Tlačila jsem asi na tři kontrakce. Celkově jsem ale měla porod málo bolestivý.
No já byla Teda pokaždé (celkem 3×) šťastná že už můžu konečně tlačit a něco se bude dít a ne jen rozdychavat kontrakce… takže to bylo fakt vysvobození
. A třetí syn, nechapu jak, ze me v podstatě vypadl. Ani jsem moc netlacila
. Sestra mě na to upozorňovala, že jsou porody rychlo u sebe a ze to půjde hodně rychle. Ale toto jsem nečekala
![]()
@Jittka93 U prvního porodu pro mě tlačení po x hodinách nesnesitelných kontrakcí bylo vysvobození, i když to nešlo úplně snadno, trvalo asi 15minut. Druhý porod byl pravý opak, tlačila jsem skoro hodinu, málem omdlela, vůbec to nešlo…prostě šílený. Celkově jsem ráda, že už rodit nikdy nebudu ![]()
Tlačení bylo nepříjemné, ale rozhodně to nebylo to nejhorší na celém porodu. Tlačila jsem asi 20min. A taky doporučuji Aniball, PA mě chvalila, že vím jak tlačit a také jsem bez nastrihu. A 2 hodky po porodu jsem mohla bez bolesti sedět.
Příspěvek upraven 01.08.16 v 13:22
Bylo to 40 fyzicky nejpohodovějších minut, co mám s porodem spojené ![]()