Jak dlouho trvá první císař?

Anonymní
24.2.24 15:21

Jak dlouho trvá první císař?

Dobrý den, jak dlouho trvá první císařský řez? A za jak dlouho vyndají mimčo? Čeká mě to v pondělí a jak nevím do čeho jdu. Už mám z toho bobky. Ta představa že mě budou řezat a budu vzhůru, aby mě bez problému napíchli atd.. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.2.24 15:40

Vlastně nevím jak dlouho jsem tam byla :nevim: :roll:. Mě to přišlo strašně rychlý. Chlap tvrdí, že čekal dlouho. Možná to budeš vnímat jinak, když máš cs naplánovaný. Roli bude hrát dalších x faktorů například nálada na sále.

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
24.2.24 15:40
@Anonymní píše:
Dobrý den, jak dlouho trvá první císařský řez? A za jak dlouho vyndají mimčo? Čeká mě to v pondělí a jak nevím do čeho jdu. Už mám z toho bobky. Ta představa že mě budou řezat a budu vzhůru, aby mě bez problému napíchli atd.. :lol:

V 7.45 příjezd na sál, 8.10 hotovo. Myslím, že doktor říkal, že jak začnou, musí být do 15 minut mimco venku.

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
24.2.24 16:23

Suma sumarum tak hodinu až dvě. Mimčo vyndají za pár minut.

• Citovat
  • Upravit
10922
24.2.24 17:18

Malý byl venku za par minut, dlouho trvalo šití břicha. Ja tedy mela celkovou narkozu, ale cca 15 minut pred 6. rano na sál, tam chvilku trvala příprava, syn venku v 6:07, chvíli po 7. rano jsem se probouzela na JIPce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
24.2.24 18:19
@Kolicek95 píše:
Suma sumarum tak hodinu až dvě. Mimčo vyndají za pár minut.

Co by tam dělali dvě hodiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4279
24.2.24 18:19

Měla jsem k tomu puštěné písničky a mimčo vyndali na začátku 3. :lol:
Musím říct, že ta hudba mi moc pomáhala, doporučuji.
A určitě se sebou mít někoho, kdo s vámi bude konverzovat, to taky pomáhá odpoutat pozornost.

Nakonec to nebylo vůbec tak hrozné, jak jsem se obávala :mrgreen:

Definitivně 100× lepší než můj přirozený porod, tohle bych si klidně dala zase, ten porod fakt neeeee. A ani ta bolest potom nebyla nějaká hrozná.
Přeji, ať vám to taky proběhne takto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
24.2.24 18:21

10:15 odtok plodové vody, 10:27 fotka s dítkem. Revize krvácení a zavření rány.
V rámci stáže jsem císařů asistovala 20-30, všechny operace byly hotové do 40 min.
Ničeho se neboj :hug: budu držet palec :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
24.2.24 18:22
@Eva2610 píše:
V 7.45 příjezd na sál, 8.10 hotovo. Myslím, že doktor říkal, že jak začnou, musí být do 15 minut mimco venku.

V případě celkové narkózy ano. U epidurálu je času více, ale pokud nejsou komplikace není víc času potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3708
24.2.24 19:31

Ja tam byla se vším všudy asi 45min, ale mela jsem dvojky. 15min příprava, pak říz. Jedno dítě, za minutu druhé dítě a zaviralo se. Dobrý pohoda. Pak az ten říz přicházel k sobě už taková pohoda nebyla :) Ale ženská zvládne všechno a me sestra davala čípky na bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
24.2.24 20:11
@azaleila píše:
Co by tam dělali dvě hodiny?

Svoz, kontrolní vyšetření, zajištění, napíchnutí, operace, odvoz :D. Jako anesteziolog jsem vždy psala hodinu až dvě celkové trvání. Délku operace je třeba přesně počítat kvůli pojišťovně a musí o ní být všeobecný konsenzus na sále. Zažila jsem i delší císaře. Nejde to napíchnout, někdo se učí šít, případně nějaké komplikace a hned se to natàhne :nevim: Těch 40 minut je čistá práce gynekologů, když to jde dobře.

• Citovat
  • Upravit
425
24.2.24 20:23

@Kolicek95 ale asi ti chybi pacientska logika. Svoz a vysetreni neni operace. Mne jako pacientku samozrejme zajima jak dlouho trva ta cast, kterou povazuji za naprijemnou.

Zakladatelko, neboj, utikalo to. Jakmile je miminko venku, tak ti ho (snad - pokud je v poradku) prinesou a siti vlastne nevnimas, mas miminko. Ja jsem z toho stresu napul usnula/omdlela a probrala se az kdyz rikali, ze miminko venku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
24.2.24 21:16
@beata84 píše:
@Kolicek95 ale asi ti chybi pacientska logika. Svoz a vysetreni neni operace. Mne jako pacientku samozrejme zajima jak dlouho trva ta cast, kterou povazuji za naprijemnou.Zakladatelko, neboj, utikalo to. Jakmile je miminko venku, tak ti ho (snad - pokud je v poradku) prinesou a siti vlastne nevnimas, mas miminko. Ja jsem z toho stresu napul usnula/omdlela a probrala se az kdyz rikali, ze miminko venku :srdce:

Dokud je pacient se mnou na sále, bych to tak shrnula. Ale dobře, správná odpověď je tedy, že císař trvá tak dvě minuty, když to okolo už není žádná operace :P.

• Citovat
  • Upravit
17310
24.2.24 21:48
@Kolicek95 píše:
Svoz, kontrolní vyšetření, zajištění, napíchnutí, operace, odvoz :D. Jako anesteziolog jsem vždy psala hodinu až dvě celkové trvání. Délku operace je třeba přesně počítat kvůli pojišťovně a musí o ní být všeobecný konsenzus na sále. Zažila jsem i delší císaře. Nejde to napíchnout, někdo se učí šít, případně nějaké komplikace a hned se to natàhne :nevim: Těch 40 minut je čistá práce gynekologů, když to jde dobře.

Ano, přesbě tak. Ale já se vyjadřovala k čistému operačnímu času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
25.2.24 07:06

@Kolicek95 jdi si machrovat jinam. Doktori mivaji nekdy empatii, ale ty to nebudes 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí