Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Vlastně nevím jak dlouho jsem tam byla
. Mě to přišlo strašně rychlý. Chlap tvrdí, že čekal dlouho. Možná to budeš vnímat jinak, když máš cs naplánovaný. Roli bude hrát dalších x faktorů například nálada na sále.
@Anonymní píše:
Dobrý den, jak dlouho trvá první císařský řez? A za jak dlouho vyndají mimčo? Čeká mě to v pondělí a jak nevím do čeho jdu. Už mám z toho bobky. Ta představa že mě budou řezat a budu vzhůru, aby mě bez problému napíchli atd..
V 7.45 příjezd na sál, 8.10 hotovo. Myslím, že doktor říkal, že jak začnou, musí být do 15 minut mimco venku.
Suma sumarum tak hodinu až dvě. Mimčo vyndají za pár minut.
Malý byl venku za par minut, dlouho trvalo šití břicha. Ja tedy mela celkovou narkozu, ale cca 15 minut pred 6. rano na sál, tam chvilku trvala příprava, syn venku v 6:07, chvíli po 7. rano jsem se probouzela na JIPce.
@Kolicek95 píše:
Suma sumarum tak hodinu až dvě. Mimčo vyndají za pár minut.
Co by tam dělali dvě hodiny?
Měla jsem k tomu puštěné písničky a mimčo vyndali na začátku 3. ![]()
Musím říct, že ta hudba mi moc pomáhala, doporučuji.
A určitě se sebou mít někoho, kdo s vámi bude konverzovat, to taky pomáhá odpoutat pozornost.
Nakonec to nebylo vůbec tak hrozné, jak jsem se obávala ![]()
Definitivně 100× lepší než můj přirozený porod, tohle bych si klidně dala zase, ten porod fakt neeeee. A ani ta bolest potom nebyla nějaká hrozná.
Přeji, ať vám to taky proběhne takto v pohodě.
10:15 odtok plodové vody, 10:27 fotka s dítkem. Revize krvácení a zavření rány.
V rámci stáže jsem císařů asistovala 20-30, všechny operace byly hotové do 40 min.
Ničeho se neboj
budu držet palec ![]()
@Eva2610 píše:
V 7.45 příjezd na sál, 8.10 hotovo. Myslím, že doktor říkal, že jak začnou, musí být do 15 minut mimco venku.
V případě celkové narkózy ano. U epidurálu je času více, ale pokud nejsou komplikace není víc času potřeba.
Ja tam byla se vším všudy asi 45min, ale mela jsem dvojky. 15min příprava, pak říz. Jedno dítě, za minutu druhé dítě a zaviralo se. Dobrý pohoda. Pak az ten říz přicházel k sobě už taková pohoda nebyla
Ale ženská zvládne všechno a me sestra davala čípky na bolest.
@azaleila píše:
Co by tam dělali dvě hodiny?
Svoz, kontrolní vyšetření, zajištění, napíchnutí, operace, odvoz
. Jako anesteziolog jsem vždy psala hodinu až dvě celkové trvání. Délku operace je třeba přesně počítat kvůli pojišťovně a musí o ní být všeobecný konsenzus na sále. Zažila jsem i delší císaře. Nejde to napíchnout, někdo se učí šít, případně nějaké komplikace a hned se to natàhne
Těch 40 minut je čistá práce gynekologů, když to jde dobře.
@Kolicek95 ale asi ti chybi pacientska logika. Svoz a vysetreni neni operace. Mne jako pacientku samozrejme zajima jak dlouho trva ta cast, kterou povazuji za naprijemnou.
Zakladatelko, neboj, utikalo to. Jakmile je miminko venku, tak ti ho (snad - pokud je v poradku) prinesou a siti vlastne nevnimas, mas miminko. Ja jsem z toho stresu napul usnula/omdlela a probrala se az kdyz rikali, ze miminko venku ![]()
@beata84 píše:
@Kolicek95 ale asi ti chybi pacientska logika. Svoz a vysetreni neni operace. Mne jako pacientku samozrejme zajima jak dlouho trva ta cast, kterou povazuji za naprijemnou.Zakladatelko, neboj, utikalo to. Jakmile je miminko venku, tak ti ho (snad - pokud je v poradku) prinesou a siti vlastne nevnimas, mas miminko. Ja jsem z toho stresu napul usnula/omdlela a probrala se az kdyz rikali, ze miminko venku
Dokud je pacient se mnou na sále, bych to tak shrnula. Ale dobře, správná odpověď je tedy, že císař trvá tak dvě minuty, když to okolo už není žádná operace
.
@Kolicek95 píše:
Svoz, kontrolní vyšetření, zajištění, napíchnutí, operace, odvoz. Jako anesteziolog jsem vždy psala hodinu až dvě celkové trvání. Délku operace je třeba přesně počítat kvůli pojišťovně a musí o ní být všeobecný konsenzus na sále. Zažila jsem i delší císaře. Nejde to napíchnout, někdo se učí šít, případně nějaké komplikace a hned se to natàhne
Těch 40 minut je čistá práce gynekologů, když to jde dobře.
Ano, přesbě tak. Ale já se vyjadřovala k čistému operačnímu času.
@Kolicek95 jdi si machrovat jinam. Doktori mivaji nekdy empatii, ale ty to nebudes 😁
Dobrý den, jak dlouho trvá první císařský řez? A za jak dlouho vyndají mimčo? Čeká mě to v pondělí a jak nevím do čeho jdu. Už mám z toho bobky. Ta představa že mě budou řezat a budu vzhůru, aby mě bez problému napíchli atd..