Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky holky, chci se zeptat
narodil se nam chlapeček 17.1 takže za tyden mi ma končit 6ti neděli ale ja mam už tak strašnou chuť na s€x, že to snad nevydržim už, když mam tyden do konce, nestane se nic ne? jsem bez bolesti všechno a navic jsem rodila cisařem, jak jste to měli vy?
@kalolis273 píše:
Ahojky holky, chci se zeptat
narodil se nam chlapeček 17.1 takže za tyden mi ma končit 6ti neděli ale ja mam už tak strašnou chuť na s€x, že to snad nevydržim už, když mam tyden do konce, nestane se nic ne? jsem bez bolesti všechno a navic jsem rodila cisařem, jak jste to měli vy?
To je naopak nevýhoda, ne? Můžeš se cítit v pohodě, ale prasknout stehy
vaginálně když se cítíš v pohodě, tak bych spíš tomu věřila, že i vše v pohodě je
osobně bych se zeptala spíš doktorky, jak moc je nutné při mém císaři dodržet šestinedělí.
@Annonymní_007 rodila jsem cisařem takže spodek mam bez poraněni
Pokud už nekrvacis
…my jsme po prvním porodu taky měli sex asi po 5 týdnech…po druhém asi až po 2 měsících -jednak jsem mnohem déle krvácela/spinila a jednak se dvěma miminama už se ten čas na hází hůř no 😂 🙈 🤭
Tak pokud z té nadrženosti při tom sexu nebudeš skákat po lustru, ale půjdete na to opatrně (stejně jako byste měli jít i kdybyste to ještě týden vydrželi), tak proč ne. Jen bacha na stehy no. Po vaginálních porodech mi to přijde víc ok, pokud není poranění, nemá kde co prdnout.
Rodila jsem 2 x císařem a šestinedělí jsem ani jednou nedodržela
. U druhého jsem měla sex cca 3 týden po porodu. Nic se nestalo.
Já bych teda alespoň použila kondom a určitě bych byla opatrná. Myslím že misionář by stačil. ![]()
@Annonymní_007 píše:
To je naopak nevýhoda, ne? Můžeš se cítit v pohodě, ale prasknout stehyvaginálně když se cítíš v pohodě, tak bych spíš tomu věřila, že i vše v pohodě je
osobně bych se zeptala spíš doktorky, jak moc je nutné při mém císaři dodržet šestinedělí.
Jaké stehy by ji měly prasknout?
@karkarka a stehy mam vytahle už od 10 dne od porodu takže břicho je uplně v poho už☺️
@kalolis273 píše:
@karkarka a stehy mam vytahle už od 10 dne od porodu takže břicho je uplně v poho už☺️
No mě to neříkej. Mě to je jasné, ptala jsem se uživatelky, co psala, že ti popraskaji stehy. A kde asi ![]()
Chápu, že touha a chuť na to zase po několika měsících skočit, může být opravdu velká. ![]()
Ale, já bych ten týden ještě raději počkala.
Ono se to zdá být, možná pro většinu žen jen takovým banálním doporučením nebo zákazem, ale určitě to má svůj opodstatněný důvod to gynekologem nedoporučovat. ![]()
@karkarka píše:
No mě to neříkej. Mě to je jasné, ptala jsem se uživatelky, co psala, že ti popraskaji stehy. A kde asi
To by uz je musela mit drsne zarostly do masa, po 5 tydnech. Co ti lidi nevymysli…
@kalolis273 píše:
Mě nikdo stehy nevytahoval
. Měla jsem je vstřebávací, uzlík mi upadl sám.
@karkarka promiň, jsem tu nova tak s tim ještě bojuju a moc neumim ![]()