Nepostupující porod jaký byl druhý porod?

24
14.2.24 16:58

Nepostupující porod jaký byl druhý porod ?

Zdravím :mavam:, první porod několik hodin nepostupoval měla jsem šíleně slabé a nepravidelné kontrakce. Bylo dost komplikací. Je možné, že se to bude opakovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14749
14.2.24 17:18

Mozne to samozrejme je. Ale nemusi to tak byt. Muj prvni porod zacal prasknutim vody, do pul hodiny zacaly kontrace, ktere ale nebyly efektivni. Sice byly po 2 minutach, ale ani trosku jsem se neotevrela. Po 24 hodinach mi dali vyvolavaci tabletu, zahy prvni davku oxytocinu, pak dalsi. Mela jsem 15 hodin oxytocinovych kontrakci po 1,5 minute. Ale otevirani zadne. Pak mi dali epidural, po kterem jsem na 2 hodiny usnula, i kdyz kontrakce neustaly. Po probuzeni jsem se najednou otevrela a dcera byla venku na 2 nebo 3 kontrakce. Porod celkove trval 41 hodin.

Druhy porod zacal hrozne bolestivymi (vic nez po tom syntetickem oxytocinu) kontracemi. Jela jsem do porodnice, sestricka mi natocila monitor a rekla: “Vy mate kontrace jak prase, ale neotvirate se.” Byly tak silne, ze nesly zmerit monitorem (cara stoupala, pak byla nahore dlouha rovna cara, pak zas klesala). Poslala me na 2hodinovou prochazku okolo porodnice. Prisla jsem, kontrakce po 2 minutach, jeste bolestivejsi. Ale opet vubec neotevrena. Na moji prosbu si me nechali v porodnici. Po x hodinach jsem se otevrela na 4 cm. Dali mi cipek Belladonna, ze pry by mi mohl pomoct, ze bych se mohla tak za 2 hodiny otevrit. Jake bylo jejich prekvapeni, kdyz za 20 minut jsem byla na 10 cm (ale bolesti se tim rychlym otevrenim nezhorsily). Dcera byla venku na 2 kontrakce. Porod trval 12 hodin.

Treti porod vyvolavany (jen tabletou) kvuli spatnemu monitoru. Opet jsem se neotvirala, prestoze jsem skrz bolesti nebyla schopna ani mluvit, s PA jsem komunikovala mrkanim. Od pocatku kontrakce po 1,5 minute. Opet mi dali Belladonnu (na moji zadost jeste pred vyvolanim). Opet bleskove zabrala, dcera byla opet venku na 2 kontrace. Porod trval 7,5 hodiny.

Ctvrty porod bez vyvolani, od pocatku kontrakce po 2 minutach. Trval 4 a 1/4 hodiny. Dcera venku na 2 kontrace. Bez Belladonny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
14.2.24 17:31

První skončil po cca 16 h kontrakci císařem (byla jsem max na 1 cm). Druhý naprosto stejně, akorát jsme byli domluvení, že to nebudeme zkoušet tak dlouho, takže druhý císař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
15.2.24 07:57

@Beruna25 záleží na příčině, proč to tak bylo, pokud se to sejde nápodobně, tak se to opakovat může, ale jinak porod může být úplně jiný, rodila jsem 6* a zkušenost z nepostupujícího porodu mám jen jednu a to z 5.porodu, kdy minko nedokázalo zaujmout optimální polohu, bylo navíc výrazně větší než sourozenci, byla tam několikrát omotoná pupeční šňůra…, prostě se to tehdy blbě sešlo, ale naštěstí to nebyl první porod, takže jsme to zvkádli bez invazivních zásahů, vlastně to byl jediný porod, kdy jsem potřebovala zdravotní pomoc, jinak to šlo vždy úplně samo, několik dětí jsem taky úplně sama porodila, tím jsem chtěla napsat, že když žena rodí „za rohlík“, tak není dáno, že tak porodí všechny děti a naopak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
15.2.24 08:28

Já mám teď chvíli po třetím porodu. Za mě byly všechny dost podobné - prekotne - s tou výjimkou, že ten třetí byl vyvolávaný. První dva jsme tak tak stihli do porodnice, u toho třetího po tabletě se nic moc nedělo, po prasknutí vody byla dcera do necelé hodiny na světě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
15.2.24 16:33

U mě se to bohužel opakovalo. První porod byl hnusný, dlouhý, ukončený sekcí pro nepostupující porod. Podruhé jsem věřila, že to bude jiné a půjde to přirozeně, ale bohužel, průběh velmi podobný. Proč to tak bylo, mi nikdo nedokázal říct. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí