Jak dlouho vam pere pracka?

22
5.4.22 17:05

Jak dlouho vam pere pracka?

Ahoj holky,
mam na vas prosbu. Kupuji novou pracku a rozhoduji se mezi Whirlpool a Electrolux. Ale jak vidim ty delky prani 2 - 3 hodiny, brrrr. Skoro vzdy peru denni pradlo a potreboval bych zjistit, zda ma nejaky program jako ta moje stavajici, kdy na 40°C s pulkou pracky vyperu pradlo za 1 hodinu. Bohuzel vyrobci uvadeji jen cas u par programu pro celou pracku a ani toho moc neprozradi na infolince. Pripojuji fotky, takove tlacitka by tam mela mit. Bude mozna vypadat trosku jinak, kdyz mate predem plnenou. Ja potrebuji horem, proto ty 2 znacky, vyber je omezeny.

A ja vas prosim - zjistit mi jaky cas prani to bude ukazovat a jak se to zkrati tim urychlenim. O minuty mi nejde, staci zaokrouhlit na ctvrt hodinu treba.
Zvoleny program viz nize, 40°C a pulka pracky.

Whirlpool - je tam tlacitko „Rychle“ - a program „Bavlna“, „Mix“, „Eco 40 - 60“ pripadne program „Barevne (Colours)“ - coz je mozna ten muj hledany program.
Electrolux - ma tlacitko „Time manager“ a s programem Eco 40 - 60. Tam je vic variant, tak treba kolik kazde stisknuti tlacitka zkrati prani nebo stav kdy sviti 2 a 3 carky „–“ a „---“. To ma byt cela a pulka pracky, mirne zaspinene.

Dekuji moc holky, mate to u mne :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
5.4.22 17:18

Ctes k tem prackam navody…? Tam se to vetsinou da najit (i kdyz velice pracne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
5.4.22 17:18

Máme teď týden AEG, když na 40 stupňů tak Peru 50 minut. Předtím jsme měli Beko a ta přála na 40st. 38 minut. Na 60 samozřejmě déle…a pak jsou programy i na 2h 50 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24993
5.4.22 17:19

Používám vesměs 3 programy, 30 stupnu - 15 minut, 40 stupnu - 55 minut, 60 stupnu - 1 hod 33 minut a mam whirlpoolku

čím víc eko, tím delší, to je fajn třeba když si to nastavíš tak, aby prala, když jsi v práci a konec praní vyšel cca na dobu, kdy dojde domu někdo, kdo to pověsí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
5.4.22 17:21
@Lucie_Sx píše:
Ctes k tem prackam navody…? Tam se to vetsinou da najit (i kdyz velice pracne).

Navody prectene, ale je tam jen info o tech hlavnich a o zkraceni nic.
Doloval jsem to i z lidi na infolince. A reakce typu ze bud to neuvadi nebo ze mi to ukaze pracka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
5.4.22 17:22
@Nell2 píše:
Máme teď týden AEG, když na 40 stupňů tak Peru 50 minut. Předtím jsme měli Beko a ta přála na 40st. 38 minut. Na 60 samozřejmě déle…a pak jsou programy i na 2h 50 minut.

A jaky model? Predem plnena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
5.4.22 17:24

Na 40stupňů 2hodiny 20 minut, mlj nejčastěji používaná program, jsou tam i eco programy, ty perou třeba 3 hodiny, nebo rychlý intenzivní, ten pere 50 minut. Nejčastěji používám 2:20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
5.4.22 17:25
@debra.morgan píše:
Používám vesměs 3 programy, 30 stupnu - 15 minut, 40 stupnu - 55 minut, 60 stupnu - 1 hod 33 minut a mam whirlpoolkučím víc eko, tím delší, to je fajn třeba když si to nastavíš tak, aby prala, když jsi v práci a konec praní vyšel cca na dobu, kdy dojde domu někdo, kdo to pověsí.

A jaky mas model?
Dival jsem se, ze ty eco mely kratsi cas prani, ale u jine znacky mozna zase naopak. Mi jde o to, at mi tu pracka nehrci 2, 3 hodiny. Ta 1 hodinka a neco mi prijde optimalni na vyprani, vymachani, odstredeni.

A jaky mas model? Nejaka novejsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
5.4.22 17:27
@Arboretka píše:
Na 40stupňů 2hodiny 20 minut, mlj nejčastěji používaná program, jsou tam i eco programy, ty perou třeba 3 hodiny, nebo rychlý intenzivní, ten pere 50 minut. Nejčastěji používám 2:20.

A co je to zac ta pracka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
5.4.22 17:29
@Jack125 píše:
A co je to zac ta pracka?

aeg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
5.4.22 17:32

Na 40° si můžu nastavit od 2h59- do 50min, pět voleb času. Ale stejně nechávám déle, prádlo pak lépe voní.
Na ručníky a spodní prádlo využívám parní program 3h40min a vytáhnu prádlo jak nové, nadýchané.
Dále třeba Rapid na osvěžení prádla 14minut
Baby clothes pro miminka.
Tyhle mám nejoblíbenější.
Mám tuto pračku druhý rokem a max spokojenost, vybírala jsem dle mých požadavků. https://www.electrolux.cz/…e/ew6f428bc/

Příspěvek upraven 05.04.22 v 17:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4882
5.4.22 17:35

@Jack125
mám Whirpool, jen o něco starší model. Jsem s ní spokojená, mám už druhou. Přikladám fotku programů, jak perou bez rychlé volby a jak s ní. :) Snad ti to trochu pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
5.4.22 17:39

Tak jak si nastavím, hodinu cca.
Mám AEG, babička ma Whirlpool a nikdy více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
5.4.22 17:40

Elektrolux perfect care600
Těch úprav času je tam opravdu požehnaně, opravdu si vybereš od 3h - 51minut. Čili 5 voleb času. U každého programu teda krom speciálních na páru, baby, rapid, jeans..
Pokud ti to takto pomůže z fotky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
5.4.22 17:43
@neria55 píše:
Na 40° si můžu nastavit od 2h- do 50min, tři volby času. Ale stejně nechávám déle, prádlo pak lépe voní.
Na ručníky a spodní prádlo využívám parní program 3h40min a vytáhnu prádlo jak nové, nadýchané.
Dále třeba Rapid na osvěžení prádla 14minut
Baby clothes pro miminka.
Tyhle mám nejoblíbenější.
Mám tuto pračku druhý rokem a max spokojenost, vybírala jsem dle mých požadavků. https://www.electrolux.cz/…e/ew6f428bc/

Ty jsi muj clovek :-). Divam se taky na obdobnou, horem plnenou.

Jak je ta pracka hlucna. Pisou tichy motor, jde to poznat?
U te tve taky pisou v navodu 5 nastaveni casu a jde zvolit jen 3, to je dobre :-).
Takze ten parni program je dobry na dezinfekci a zniceni bakterii nebo neco v tom smyslu jo? A neznici to jemne spodni pradlo, kdyz je tam para?
Ten rapid je asi dobry kdyz neco dele nepouzivas a zacne to tak „nevonet“ praskem kdyz vyprcha ta jeho vune ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí