Jak dlouho vydrží cukroví

217
9.12.22 09:31

Jak dlouho vydrží cukroví

Ahoj holky, nikdy jsem se nad touto otázkou nepozastavovala. Akorát jsme si vždy jen napsala plán, co chci péct, kolik druhů, a kdy, podle toho co potřebuje delší dobu k odležení. Včera mi ale přítel položil otázku, zda to vydrží, protože jsem mu oznámila, že letos chci zkusit cukroví s mrkví ze špaldové mouky. Čili otázka zní jasně. Jak vlastně vydrží dlouho jednotlivé druhy cukroví (viz to s mrkví)? :nevim:
Já kolikrát dojídám cukroví ještě v únoru :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18791
9.12.22 10:03

@Shak tak když se nemá co zkazit - vajíčka v krému, možná ta vlhka mrkev tak dlouho. Třeba Linecké kokosky atp někdo pece už začátkem října. Já mám udělané vše za poslední dva týdny a teď už jen naplnit krémem, to bude po víkendu at to vydrzi. Čím později plnim, tím větší sance, ze to nesezerou před stedrym dnem. Me teda stačí nechat na Vánoce 2-3 krabičky domu, do školky a ke tchyni. Zbytek můžou sníst klidně dneska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.12.22 10:13

Ty korpusy jsou vlastně sušenky. To vydrží dlouho. Pochopitelně je třeba, ať je dobře uskladníš.
My jsme pekli teď v sobotu suchary (vše). A máme to v garáži v krabici na zákusky a tu dávám do pytle. Garáž je teď naše velká lednice. Plnit, zdobit a dělat nepečené budeme příští sobotu nebo v neděli. Takže 17.-18.12. Tak finišují i cukrářky. Protože letos dělám do 22.12. a v týdnu bych to nestihla, ať mají děti ochutnávku cukroví do školy. Cukroví v chladnu vydrží ty 2-3 týdny.
My si ho dáváme mezi svátky do mrazáku. Už nechávám jen v malé misce trošku a zbytek dávám do mrazáku. Pak se některou neděli po obědě hodí zákusek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018
9.12.22 10:35

Záleží čím je to plněné. Pečené „sušenky“ vydrží hrozně dlouho, pokud je i v náplni rum, v klidu to vydrží. Nepečené dělám před Vánoci a uchovávám v lednici.
Určitě vše uchovávat v chladu, špajzka nebo sklep, balkon a ne mít udušené v alobalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
9.12.22 11:15

My pečeme pravidelně začátkem prosince, plníme cca okolo 15. a dojídáme tak v půlce až konci ledna.
Jak už bylo psáno, suché „sušenky“ vydrží hooodně dlouho, když se dobře skladují, nebála bych se jich ani za dva měsíce.
S krémy je potřeba být opatrnější, můžou žluknout. Máslové vydrží déle než pudinkové nebo s přídavkem mléka. Pudinkové krémy tak týden dva, máslové tři, čtyři.
S tou mrkví bych měla trochu obavu, nejsem zvyklá s ní péct, tak nedokážu říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí