Jednoduchý, chutný a elegantní zákusek - recept?

2721
7.12.22 21:30

Jednoduchý, chutný a elegantní zákusek - recept?

Ahoj, měli byste tip/recept na nějaké vychytané zákusky, dezerty, moučníky, které by se hodily na takové ty různé školní slavnosti, charitativní prodeje, oslavy v práci a tak podobně a byly snadné/rychlé na přípravu, chutné a efektní pro oko?
Já mám/dělám ráda třeba košíčky s krémem a ovocem, ale to zrovna není otázka půlhodiny…
 Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44208
7.12.22 21:56

Dělám vždy řezy na plech-Míšu, Tiramisu, nanukové řezy, karamelový větrník na plech, určitě by něco šlo i na styl těch košíčků s krémem, ovocem a želatinou, chesscage, my raději studený než pečený. Záleží, jak kdo je náročný.

Za mě jsou přípustné i hraběnčiny řezy, sypaná tvarohová buchta nebo nějaký ovocný tác s posypkou, buď kynutý nebo z jogurtového těsta, dobře udělaný jablečný perník s čokoládovou polevou. Dávám tam, kde není možnost skladovat v lednici. Pro kolegy a školní slavnosti a akce dětí to stačí, nikde to neprodávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
7.12.22 22:03

Ještě měl úspěch krtkův dort na plech, brownies na plech a pařížský dort na plech. Je toho relativně dost, co je chutné, přiměřeně efektní a nezabere moc času pro víc lidí.
Ještě jsme pekli i slané-záviny, šneky, plněné pirohy.
Ale znovu opakuji, záleží, jak kdo je náročný. Je jasné, že vymazlené zákusky zaberou více času než řezy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
7.12.22 22:06

Šneci. Skořicoví, makoví apod. Efektní, dobře snášejí přepravu, chvíli čekání i změny teplot, porce jsou snadný do ruky. Ale na půlhodinu to tedy není, to asi nic pěknýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.12.22 22:10

Velmi oblíbená jsou dortová lízátka a muffiny.
Lízátka jsem zatím nezkusila. Vždycky dělám buď ty muffiny. Úspěch jsem měla u mini věnečků a svatebních tvarohových koláčků. Moravské poctivé. I ty dětem chutnají. Dělám je dlouho. Tak mi to náročné a dlouhé nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.12.22 22:12

Jestli máš tvořítka na čokoládu. Dají se koupit u Tescomy. Tak různé čokoládové, pralinkové variace jdou. Zabalit do celofánu a máš krásné balíčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
7.12.22 22:16

Piškot-kolečko banánu-piškot- propíchnou párátkem jako jednohubku - omočit v rozpuštěné čokoládě (popř. pro efekt posypat zdobením). Na noc do ledničky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
7.12.22 22:18
@Kelsey píše:
Velmi oblíbená jsou dortová lízátka

Já občas koukám na dortový videa a dortová lízátka jsou nosným řešením každého videa o tom, jak napravit nepovedený dort. :) Žiju v představě, že jen tak vznikají - jako plán B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.12.22 22:25
@MrsNorris píše:
Já občas koukám na dortový videa a dortová lízátka jsou nosným řešením každého videa o tom, jak napravit nepovedený dort. :) Žiju v představě, že jen tak vznikají - jako plán B.

Nene. Kamarádka je dělá cíleně dětem na narozeniny do školy. Má to v ruce.
A další takové oblíbené může být donut. Ani jedno jsem nezkoušela. Lízátka bych chtěla. Ale musím na to pořídit výbavu a dozrát :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.12.22 22:29
@mrazik6 píše:
Piškot-kolečko banánu-piškot- propíchnou párátkem jako jednohubku - omočit v rozpuštěné čokoládě (popř. pro efekt posypat zdobením). Na noc do ledničky :)

Vidíš. Děkuji za nápad. Už vím, co nachystám na besídku :dance:. To jsem s kolegyní jednou dělala na projektový den v prosinci. Než se to připravilo, namočilo. Vše za asistence dětí. Tolik času přípravy a úklidu. Sežr…pryč to bylo hned :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21540
7.12.22 22:31
@mrazik6 píše:
Piškot-kolečko banánu-piškot- propíchnou párátkem jako jednohubku - omočit v rozpuštěné čokoládě (popř. pro efekt posypat zdobením). Na noc do ledničky :)

To delam jako vanocni cukrovi. :mrgreen: Vzdycky zmizi jako prvni. Nejlip jeste studene z lednicky. Idealni na tvorbu s detmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
7.12.22 22:34

@Kelsey @malákráličice Přesně, u děcek zaručená TOPka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.12.22 22:40

A ještě jednoduchý nápad jsou prostě perníky. Děti to baví a většině chutná. Těsta si uděláš předem. To jsem loni se svojí skupinou pekla perníky. Po upečení a úklidu jsme všichni společně šli zanést ochutnat jiným oddělením. Tam se tehdy zrovna pouštěl společně film Sám doma. Chvilku nám zmizla plná miska. Ztratil se o ní přehled, jak kolovala a vrátila se téměř prázdná. Pak maminky u vchodu. Tak co, kde máte perníky? Už nejsou. Vše se hned snědlo 😎. Jen vůně zůstala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.12.22 22:51

Brownies.
Pokud chces udelat dojem, navrch ganache krem a mas vlastne dort, ale uz je to pracnejsi.

Jinak cokoliv politeho cokoladou ma uspech. Kdyz nestiham, udelam klasika babovku a poleju :).

Jeste jsou fajn tartaletky, opet s coko kremem.

A skvele jdou vyuzit takove ty plastove pidi kelimky na tiramisu/panna cottu, delala jsem do toho raw moucniky (fakt celkem primitivni priprava), ale bohuzel ty kelimky jsou uz docela drahe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
7.12.22 22:59
@mrazik6 píše:

Úplně mi to připomnělo dětství. Já moc nepeču a tohle je skvělý nápad :palec:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii