Rozmražené švestky do kynutých buchet

1637
3.12.22 10:52

Rozmrazené švestky do kynutých buchet

Holky potřebuji radu…
Rozmrazila jsem švestky, protože byly zmrzlé v jednu kouli, chci je nandat do klasických buchet -Honzovek, trochu se ty švestky patlají…
Aby se mi s nima líp dělalo a moc netekly, můžu je obalit v cukru a mouce? To mě napadlo…
Anebo něco jiného poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65168
3.12.22 10:55
@Petája píše:
Holky potřebuji radu…
Rozmrazila jsem švestky, protože byly zmrzlé v jednu kouli, chci je nandat do klasických buchet -Honzovek, trochu se ty švestky patlají…
Aby se mi s nima líp dělalo a moc netekly, můžu je obalit v cukru a mouce? To mě napadlo…
Anebo něco jiného poradíte?

V mouce dovnitř uplne necim, ale cukr klidne. Slysim poprve, ze se do honzovek dava cerstve ovoce, natoz svestky. Zajimave

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
3.12.22 10:57

@Petája z mrazáku budou pak trošku ehm srač. kozni nebo jak to pojmenovat.
Moučkový cukr to určitě nezkazí ;) nebo je na chvílku dát osušit do trouby ;)
Jinak doporučuji pořídit vakuovacku a pak teprve do mrazaku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
3.12.22 11:10
@vokishka píše:
V mouce dovnitř uplne necim, ale cukr klidne. Slysim poprve, ze se do honzovek dava cerstve ovoce, natoz svestky. Zajimave

Tak já říkám všem kynutým buchtám,,honzovky", myslím ty klasické čtvercové buchty :), kynuté…
Plním vším možným…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
3.12.22 11:12
@JiříkMazlík píše:
@Petája z mrazáku budou pak trošku ehm srač. kozni nebo jak to pojmenovat.
Moučkový cukr to určitě nezkazí ;) nebo je na chvílku dát osušit do trouby ;)
Jinak doporučuji pořídit vakuovacku a pak teprve do mrazaku ;)

No jo nooo, musela jsem je rozmrazit, se mi z nich udělala zmražená megakoule, nebyl čas je mrazit zvlášť :)
Cukr dám, díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
3.12.22 11:20

Já používám zmražené nebo polozmražené ovoce, právě proto, že pouští šťávu a těsto mi pak klouže a nechce se vůbec spojit. Nejraději dělám ovocné koláče, s těmi je nejjednodušší práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21841
3.12.22 11:28

Zmrazené ovoce nejlépe na kolač, kdy těsto naleješ na plech, posypeš ovocem, posypkou a do trouby. Takhle to jde s rybizem, třešněma, švestkama.. někdo používá i kompotovane ovoce.
Tu kouli trochu rozmrazit a uvidíš, zda jednotlivé švestky půjdou oddělit nebo se to bude různě trhat. Záleží, kolik je v nich vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
3.12.22 12:07

Určitě nenechávat švestky úplně rozmrazit. Maximálně chvilinku povolit a ihned ještě zmrzlé sázet do buchet nebo do knedlíků. I zmrzlé jdou oddělit, někdy trochu silou, ale jdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
3.12.22 13:19

Při mražení dopouručuji jednotlivé kousky odděleně položit na tác, dát aspoň částečně zamrazit a pak je sesypat do sáčku a domrazit. Dělám to tak i třeba i s rybízem nebo malinami, i když je to pakárna skládat to na tác tak, aby jednotlivé části ztuhly samostatně. Pak to sesypu do sáčku a třeba rybíz mám oddělený i zmražený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14602
3.12.22 15:32

Co z toho udělat nějakou náplň s makem a cukrem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí