Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky potřebuji radu…
Rozmrazila jsem švestky, protože byly zmrzlé v jednu kouli, chci je nandat do klasických buchet -Honzovek, trochu se ty švestky patlají…
Aby se mi s nima líp dělalo a moc netekly, můžu je obalit v cukru a mouce? To mě napadlo…
Anebo něco jiného poradíte?
@Petája píše:
Holky potřebuji radu…
Rozmrazila jsem švestky, protože byly zmrzlé v jednu kouli, chci je nandat do klasických buchet -Honzovek, trochu se ty švestky patlají…
Aby se mi s nima líp dělalo a moc netekly, můžu je obalit v cukru a mouce? To mě napadlo…
Anebo něco jiného poradíte?
V mouce dovnitř uplne necim, ale cukr klidne. Slysim poprve, ze se do honzovek dava cerstve ovoce, natoz svestky. Zajimave
@Petája z mrazáku budou pak trošku ehm srač. kozni nebo jak to pojmenovat.
Moučkový cukr to určitě nezkazí
nebo je na chvílku dát osušit do trouby ![]()
Jinak doporučuji pořídit vakuovacku a pak teprve do mrazaku ![]()
@vokishka píše:
V mouce dovnitř uplne necim, ale cukr klidne. Slysim poprve, ze se do honzovek dava cerstve ovoce, natoz svestky. Zajimave
Tak já říkám všem kynutým buchtám,,honzovky", myslím ty klasické čtvercové buchty
, kynuté…
Plním vším možným…
@JiříkMazlík píše:
@Petája z mrazáku budou pak trošku ehm srač. kozni nebo jak to pojmenovat.
Moučkový cukr to určitě nezkazínebo je na chvílku dát osušit do trouby
Jinak doporučuji pořídit vakuovacku a pak teprve do mrazaku
No jo nooo, musela jsem je rozmrazit, se mi z nich udělala zmražená megakoule, nebyl čas je mrazit zvlášť ![]()
Cukr dám, díky…
Já používám zmražené nebo polozmražené ovoce, právě proto, že pouští šťávu a těsto mi pak klouže a nechce se vůbec spojit. Nejraději dělám ovocné koláče, s těmi je nejjednodušší práce.
Zmrazené ovoce nejlépe na kolač, kdy těsto naleješ na plech, posypeš ovocem, posypkou a do trouby. Takhle to jde s rybizem, třešněma, švestkama.. někdo používá i kompotovane ovoce.
Tu kouli trochu rozmrazit a uvidíš, zda jednotlivé švestky půjdou oddělit nebo se to bude různě trhat. Záleží, kolik je v nich vody.
Určitě nenechávat švestky úplně rozmrazit. Maximálně chvilinku povolit a ihned ještě zmrzlé sázet do buchet nebo do knedlíků. I zmrzlé jdou oddělit, někdy trochu silou, ale jdou.
Při mražení dopouručuji jednotlivé kousky odděleně položit na tác, dát aspoň částečně zamrazit a pak je sesypat do sáčku a domrazit. Dělám to tak i třeba i s rybízem nebo malinami, i když je to pakárna skládat to na tác tak, aby jednotlivé části ztuhly samostatně. Pak to sesypu do sáčku a třeba rybíz mám oddělený i zmražený.