Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravim taková otázka, jelikož žiju s přítelem a synem sama nějak přes rok tak se chci letos pustit do pečení a moje otazka zní jak dlouho necháváte odlezet těsto na pernicky? já mam dnes takovou náladu na pečení že bych nejradši šla udělat těsto ted a za hodinu-dvě šla péct
tak se ptám zkušenějšich jak dlouho nechat, děkuji
Klidně do toho jdi. Hodina na uležení těsta stačí a max. nebudou tak provoněné - ale dle mě to stejně nikdo nepozná.
Nejméně přes noc, zrovna u nich je důležité, aby se proleželo.
Nenechavam ulezet vůbec, jedine, pokud už nestíhám vykrajovat a musím to odložit. Mám recept, kdy jsou i hotové perníčky hned měkké a ulezet se nemusí
tvrdý perníčky jsem po upeceni neměla nikdy ![]()
@Semtex píše:
Nenechavam ulezet vůbec, jedine, pokud už nestíhám vykrajovat a musím to odložit. Mám recept, kdy jsou i hotové perníčky hned měkké a ulezet se nemusítvrdý perníčky jsem po upeceni neměla nikdy
Pošleš recept, prosím
. Mela jsem super, ale nevím kam jsem ho založila
![]()
Nechala jsem přes noc. Ale hned po hňácání těsta jsem říkala, že je tak hezké, jemné. Šlo by zpracovat hned.
@Semtex Jojo ja mam od mamky taky recept na pernicky ktere jsou hned měkké. Dělali jsme minuly rok sice pernicky ale popravde už nevím jak dlouho jsme měli těsto schované
tak se tu radši ptám ![]()
@Pidulka1991 Já mám tenhle, mamka děla podle tohoto a super, minuly rok jsme dělali taky jenže už nevím jak dlouho bylo těsto v lednici tak se tu radši ptám ![]()
500g hladké mouky
200g moučkového cukru
5 lžic medu
100g másla nebo Hery
2 vejce
2 lžíce kakaa
2 kávové lžičky koření do perníku
lžička sody
1/4 prášku do perníku
Jako dělali jsme perničky minuly rok ale zajimalo mě jestli se musi nechat odlezet nejak dlouho nebo staci chvili
a ani nevim jak dlouho jsme ho měli v lednici loni ![]()
Jinak máte nějaky super recept na rohlíčky?
Těsto na perníčky minimálně přes noc.
Ale já jsem taková, že si udělám několik těst a pak postupně peču, když mám náladu.
Nechávám každé těsto odležet do druhého dne, většinou večer udělám a příští den večer peču.