Krém z vaječňáku?

91
1.12.22 22:32

Krém z vaječňáku?

Ahoj holky :mavam:
Zajímaly by mě Vaše zkušenosti s krémem z vaječňáku do cukroví :P Potřebuji krém, který vydrží, ale aby nebyl jen čistě máslový. Všude čtu recepty na krém z pudinku, ale ten nechci dávat do cukroví kvůli trvanlivosti. Pak jsem našla ještě jeden recept na krém viz obrázek, nezkoušela jste ho některá prosím? Ten mě docela zaujal, akorát bych tam dala místo Hery klasické máslo. Doufám, že mi poradíte :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
1.12.22 22:39

No to je obyčejný cukrářský krém jenom extrémně hloupě udělaný - místo pudingu je tam ta špatně uvařená mouka, takže se to nejspíš ještě pokazí cestou.. A ne - žádnou trvanlivost mít nebude, navíc tady vyvaříš ten alkohol.

Promiň - tekuté náplně prostě potřeuješ dělat až před vánocemea, ne na začátku prosince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
1.12.22 22:44

Já samozřejmě cukroví plním až těsně před Vánoci, ale teď si plánuju co udělat, mám ráda vše naplánovaný a zjišťuji si předem co má cenu zkoušet a co ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26860
2.12.22 04:13

@Ajule31 Tohle je opet „maslovy“ krem nastaveny moucnou kasi. Jen misto masla je hnusna Hera :poblion:
Do ceho ten krem chces?
Samotne maslo trvanlive je. Ale jakmile ho s necim smichas (pudink, moucna kase), trvanlivost ztraci a nepomuze ani tuzemak. Jeste se da maslo smichat s kondenzovanym mlekem (beznym nebo zkaramelizivanym), ale to uz taky neni trvanlive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42423
2.12.22 05:04

Dělám máslo, cukr, vaječňák(všechno musí mít pokojovou teplotu). V likéru rozpočtupustim cukr, do robota dám máslo, trochu vaječnáku a šlehám. Prikapávám po troškách a šlehám… Vydrží dlouho, ale dělám ho a plním 3 dny před svátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
2.12.22 07:23

@cecetka jak jsem psala výše, ta bych misto Hery dala maslo. Spíš mě zajimalo když se jakoby uvaří “puding” z kupovaného vaječňáku, zda to vydrží dýl. Já pudinkové krémy dělám do o ovocných košíčku na oslavy, ale to vím, že se běheme dvou dnů sni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
2.12.22 07:32

@Betty MacDonald taky bych plnila před Vánoci, teď si dělám jen pečící plán pro představu co budu péct a co chci zkusit nového ;) takže jen rozpustíš cukr v likéru dle toho, jak to chceš sladké a zašlehaváš do másla, toť vše? Není to pak moc “hutné”? Já jsem se snažila vymyslet, jak ten krém odlehčit, ale opravdu nevím, abych zachovala trvanlivost, protože nehrozí, že bychom to do 4 dnů snědli :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
2.12.22 07:33

Nikdy se mi nestalo, že by se klasický pudinkový krém zkazil dřív, než by se plněné cukroví snědlo. A vzhledem k množství rozhodně není snědeno za dva dny. Za mě zbytečné obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
2.12.22 08:47

Já dávám vaječňák do vosích hnízd, jen tak, samotný. Jinak krémy v cukroví nesnáším, to se zkazí za den a je to pak všechno žluklé :poblion: Už od dětství jsem to nesnášela. Kromě těch hnízd dělám vše bez krému.

• Citovat
  • Upravit
42423
2.12.22 09:22
@Kolicek95 píše:
Já dávám vaječňák do vosích hnízd, jen tak, samotný. Jinak krémy v cukroví nesnáším, to se zkazí za den a je to pak všechno žluklé :poblion: Už od dětství jsem to nesnášela. Kromě těch hnízd dělám vše bez krému.

Pekla jsem i na zakázku a nikdy se nic nezkazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42423
2.12.22 09:23

@Ajule31 není zo moc hutný, tento je výborný. Ještě dělám s rumem a s kávou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.12.22 11:20
@Ajule31 píše:
@cecetka jak jsem psala výše, ta bych misto Hery dala maslo. Spíš mě zajimalo když se jakoby uvaří “puding” z kupovaného vaječňáku, zda to vydrží dýl. Já pudinkové krémy dělám do o ovocných košíčku na oslavy, ale to vím, že se běheme dvou dnů sni

ne, vydrží to kratší dobu, protože odvaříš ten alkohol, co má něhjakou konzervační funkci.
Likér do krému přidávej na závěr a pokud používáš mouku, misto škrou, tak ten základ musíš vařt alespoň 20 minut v adekváním množství mléka/smetany, aby se mouka rozvařila a bylo to dobré.

Ten recept je špatnej, prostě úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6913
2.12.22 11:48
@Kolicek95 píše:
Já dávám vaječňák do vosích hnízd, jen tak, samotný. Jinak krémy v cukroví nesnáším, to se zkazí za den a je to pak všechno žluklé :poblion: Už od dětství jsem to nesnášela. Kromě těch hnízd dělám vše bez krému.

Můžu se zeptat, jak to tam vydrží? Tj. nevyteče skrz piškot? Dáváš tam ještě nějakou „izolaci“? Ptám je jako blb, ale letos se na hnízda chystám poprvé… Díky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
2.12.22 12:31

@Ou Jasný, kašlu na to. Proto jsem právě ptala podle zkušeností, zda je to blbost nebo ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
2.12.22 12:33

@Betty MacDonald kolik zhruba dáváš toho vaječňáku na kolik másla? Já abych měla představu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí