Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj mamky, zjistila jsem, ze jsem uplne vybita. chci jen spat, deti poslat nekam na dovolenou a ja budu spat. deti 4 a 2 jsou zivejsi osobnosti ( ha, a me se zhroutili nervy z nich ). nechci si hrat, uklizet, utirat, prebalovat. proste nic. potrebuji si zalezt a nevylezt. jak se mam vratit do role matky, kdyz ani na chvili nejsem bez nich? jak dobijite baterky?
Není k dispozici babička nebo teta na 1 den, kdy by sis opravdu mohla zalézt do postele, válet se, dívat se na televizi, zajít namasáž a na kafčo?? Dvouleté dítě už snad od rána do odpoledne bez maminky vydrží. Nebo dát je tatínkovi a poslat na výlet, to by nešlo? ![]()
Co dát děti alespoň na den manželovi nebo babičce (pokud máš možnost)a fakt si odpočinout? Nebo poslat s tatínkem někam na výlet ![]()
@petruska maminka frknu dítko do kočárku, jdu si zaběhat nebo jezdit na bruslích.. nemám hlídání, takže jsem v tomto omezená.. teď tedy mám, poprvé po 8 měsících.. přijela mi mamka, bože, to je havaj.. 2 hodiny vozí v kočáru a já relaxuju ![]()
Babicky jsou sice na zivu, ale moje mama je pry unavena, muj tata je linej vandrak ( prominte za vyraz, ale museli by jste ho znat ) a jeste porad rve. tchyne je nebetycna.. a muj pritel si mysli, ze jednou jsem matka, tak se musim starat. ach jo. jsem zrala si jit k psychiatrovi pro prasky na uklidneni.
Na bruslich neumim, bojim se. dobit baterky sportem by pomohlo, ale me se chce jen spat.
Nejvic me vadi to byt porad ve strehu. porad neco vylevaji, spini, zapatlavaji, vysypavaji, padaji, knouraji. jen zavrit oci, nemyslet na to, co zase vyvadeji v kuchyni bez dozoru.
@petruska maminka, znám, taky mám tento věk doma. Bohužel já takto vyhořela už před rokem, v podstatě mi bylo vše jedno, apatie, jen jsem chtěla spát a spát. Mě trochu pomohlo to, že jsem začala pracovat a děti šly do školky, tenkrát oba do soukromé, nyní je starší už ve státní. Ale i tak někdy jsem hodně unavená, zvlášť když mají období, že jen piští, ječí a navzájem se pošťuchují.
Dle mě více zapojit partnera. I když ty jsi matka, on je přece otec, ne? Tak by se alespoň o víkendu mohl více zapojit a jít s dětmi na celé odpoledne ven, aby jsi si mohla odpočinout.
Nedávno vzal manjel děti ke své matce a přespali tam do druhého dne. Já vrněla blahem, přes den poslouchat ticho a v noci se normálně vyspat ![]()
@petruska maminka hned jak jsem si to přečetla, tak jsem si myslela že to jsi ty
Petul, až přijde Michal z práce vem auto a přijet za mnou, pokecáme co?
Tak mám kolikrát takové stavy, že bych jen spala a nevylézala, celková nechuť cokoliv dělat.
Mela bych moznosti jit pracovat na zahradku, ale ja nevidim ten vysledek ze jsem neco zasadila, zalila, j vidim ze i kdyz to udelam, tak to vydrzi 10minut, deti mi to podupou i pres zakaz, nebo mi na kytky vysypou pisek. proste vsechno zbytecny. takze ano, vyhoreni a jak se branit?