Jak donutit dítě kreslit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3236
11.9.22 20:32

A ještě se zeptám, čím kreslí. Má pastelky/fixy, které odpovídají jejímu vývoji? Jestli se jí třeba špatně nedrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
11.9.22 20:49
@Anonymní píše:
Ahoj, dceři jsou 3 a čtvrt roku. Vubec nemluví doktory jsme už obehaly a diagnoza zatím je OVŘ. Dysfazie zatím nebyla potvrzena. Dle rad potřebujeme trénovat grafomotoriku. Kreslení nemá ráda. Nebo né že nemá ráda ale prostě kreslit nechce. Nakreslí kolo, spojí čárou dva body a to je asi tak vše. Žádná motivace nepomáhá. Jak jí mám přimět kreslit?

Já s dětma začala ve stejném věku, protože jsou hyper a kreslení mě napadlo jako forma zklidnění a vyšlo to.
Protože sama od mala kreslím a i dnes si tím přivydělávám, tak jsem použila na své děti to, co platilo na mě. Recyklovný papír a sada pastelek - to bylo smutný :roll: ale jak jsem dostala nové fixy, co fakt plně psaly, voskovaný papír nebo tvrdý papír :pankac: to byla jiná a nehla jsem se od toho…
Zajímavé materiály, pestrost „nástrojů“ :lol: prostě různě velké formáty papírů nebo pomalovat krabici, pro tak malé děti prstové barvy, voskovky (pastelky snad až později, až to začně bavit) Já dětem pořídila A2 složky, kde se jim přicvakne papír, takže se cítili dobře, že nemaj před sebou jen list papíru…a často jsem jim vedla ruku, předmalovávala nebo jsme čmárali spolu…a založila jsem jim složku, fotíme se s obrázky a výstavku klasicky na lednici a to taky dělá hodně s motivací.
Taky kreativně - spolu něco vystřihnout, dolepit, použít do té „čmáranice“ razítka na dotvoření nebo maminka to fixem na závěr „vylepší“, napíše jméno, nakreslí sluníčko. Tohle vylepšování obrázků je taky hodně chytlo.

Příspěvek upraven 11.09.22 v 20:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.9.22 20:50

Nenutit! Proste k tomu dozraje pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
11.9.22 21:14

Určitě nenutit do něčeho co nechce ale doporučuji pořídit takovou tu velkou bílou tabuli a fixy na ni. Koupili jsme ji před 2 lety na vánoce a od té doby není jediného dne kdy by si na ni děcka aspoň chvíli nekreslili. Je to lepší než tabule na křídy, není z toho bordel, smažeš magnetickou houbičkou a dítě se rozvíjí samo i kdyby kreslilo jen čárky, kruhy atd…je to veliký formát takže je to něco jiného než papír a rozvíjí to krásně motoriku. Další rady už tady padly - kreslení do mouky/sypání luštěnin atd…

Máme tuhle + doplňuji barevnými hrubými fixy Kores + lze připevnit i papír - https://www.alemat.cz/…2-magneticky?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16440
11.9.22 21:24

U syna pomohlo, že jsem mu kreslila s rukou já. Postupně jsem mu přenechávala někde čárku, tečku, ale aby byla jistota, že to zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
26.9.22 12:23

Za prvé, vůbec neřeš co maluje. Dcera 3,5r maluje ráda, ale co, to ví jen bůh :lol: nejradši má tempery. Zkoušeli jste něco jiného než pastelky? Tempery, vodovky, křídy, fixy? Pastelky jsou u nás až na posledním místě :mrgreen: Nebo třeba tu mouku, co tu zmiňovali. Hlavně se nepozastavuj, když bude malovat nesmysly, v omalovánkách bude mít fialové koťátko, nebo třeba přetahovat. Když malá začínala s temperami, bylo všechno tmavě hnědý, jak ty barvy smíchávala. Ať si maluje co chce, když zrovna maluje. Pokud jí budeš říkat, že maluje špatně, tak jí to nebude bavit nikdy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí