Kakání do záchodu 3,5 roku

Anonymní
9.9.22 16:02

Kakání do záchodu 3,5 roku

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu…
Malej má 3,5 roku a ne a ne se naučit kakat do záchodu…
Prý se bojí, ani na nočník nechce také.
Bez plinky je takovou dobu.. i přes noc ji nemáme.. ale přes den ji prostě chce na kakání, přijde řekne si vykaka se a utřeme. Teď nastoupil do školky a taky nechce kakat do záchodu.. čeká až pro něj přijdu a až pak chce kakat doma.. zkoušela sem „úplatky“ koupím ti tohle nebo tohle… Ale také ne.. seděla sem tam s ním tolikrát a koukali jsme třeba na videa, nebo si povídali.. nebo zkoušeli aby tam byl sám a měl svůj klid..také ne.. už nevím jak ho to naučit :/

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2164
9.9.22 16:12

Asi jste zkoušeli dát plínku do záchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.22 16:32

@Mariane.B
To jsme opravdu nezkoušeli. Já sem plinky vzala a že už nejsou.. od té doby to v sobě prostě drží… Nechci mu ji ukazovat aby nechtěl zas do ní..
On vždycky když kakal tak se zavřel v pokoji a kakal v klidu sám.

• Citovat
  • Upravit
42077
9.9.22 17:00

A zkoušeli jste ho zavřít na záchodě? Nebo někde s nočníkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.22 17:12

@Havlova
Ani zkoušeli a také nic… brek..

• Citovat
  • Upravit
797
9.9.22 19:01
@Anonymní píše:
@Mariane.B
To jsme opravdu nezkoušeli. Já sem plinky vzala a že už nejsou.. od té doby to v sobě prostě drží… Nechci mu ji ukazovat aby nechtěl zas do ní..
On vždycky když kakal tak se zavřel v pokoji a kakal v klidu sám.

Tak jej netrap bez plínky, ať si nakonec neužene potíže s vyprazdňováním. Můj syn se taky schovával na kakání, chtěl byt sam, zalezl za gauč, chtěl plínku, prostě konzerva… Musí se přeučit na jiný „rituál“ postupnými kroky. Domluv se s ním. Dám ti plenku, ale budeš s ní sedět na záchodě/nočníku - zvykne si na „místo a polohu“. Pak plenku odepneš, necháš ji položenou -lepe se to dělá v nočníku, stejné misto, stejná poloha, jenom malá změna. A pak zkusíš vzít tu plenku. Vždy mu nech dost času zvyknout si na novou situaci. Nebojuj s ním, zkus pochopit, na co je fixovaný - soukromí, poloha,… můj syn měl problém s tím, že ten bobek šplouchne do vody, musela jsem do WC ukládat papír… Hlavně v klidu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.22 19:30

@Hrnekmleka no mě by to nevadilo, kdyby nechodil už do školky, přijde to tam na něj a co pak… Budou mi volat přijďte si pro něj chce kakat do plenky… On se při kakání zavře v pokojíčku a běhá při tom :D to vůbec nechápu :D

• Citovat
  • Upravit
797
9.9.22 19:48
@Anonymní píše:
@Hrnekmleka no mě by to nevadilo, kdyby nechodil už do školky, přijde to tam na něj a co pak… Budou mi volat přijďte si pro něj chce kakat do plenky… On se při kakání zavře v pokojíčku a běhá při tom :D to vůbec nechápu :D
Škoda že jste to neřešili před školkou. Ale sebrat plenku nic moc neřeší, pokud on nemá náhradní řešení. Syn pak byl schopný nekakat i nekolik dní a pak jej bolelo břicho. Takže budeš muset asi vyzkoušet nějaký kompromis.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
9.9.22 19:56

Ahojky, řeším to samé, dcera má 3 a kousek. Zatím si kakání „donese“ domů do plínky. Ona musí u kakání prostě stát… :roll: :mrgreen: zkoušeli jsme všechno, po dobrém, po zlém, nedat plínku - tři dny nešla a fakt ji nechci vypěstovat zácpu. Já se modlím, že se sveze s ostatními ve školce. Radu nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.22 20:17

@kve-tinka
Také sem si to říkala že ho to tam chytne třeba a paní učitelka nějak vysvětlí jinak nebo něco…
Do teď chtěl čůrat jako holčička i venku i doma sedět na WC prostě… Jen protože má kolem sebe oprvadu samé holčičky..a teď včera přišel že chce čůrat na záchod jako kluk že mu to ukázala paní učitelka… A já mu to ukazuji furt, pak jednoho ukáže paní učitelka a jde to :D je pravda že má opravdu hodné paní učitelky v životě jsem neviděla tak hodne lidi…❤️️

• Citovat
  • Upravit
6438
9.9.22 20:43

Taky jsem kdysi slyšela radu dát plenku do nočníku. Pozor ale na to mu je fakt sebrat, může si uhnat psychogenní zácpu a je to potom kolotoč na několik let. Jen chci říct, že se to naučí. Mám v okolí stejný případ a chlapeček k tomu prostě dospěl, ve věku cca 4 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
10.9.22 09:01

Ve školce se při nejhorším stane nehoda. Taky je možný, že ve školce by v případě opravdové nouze na ten záchod šel. Naše malá takhle udělala „krok zpět“. Chodila už normálně na záchod, ale jednou jí při tom cákla voda na zadek. :mrgreen: a od té doby doma chtěla na nočník. S tím že ale čůrat chodila dál normálně na záchod. Nehrotila jsem to právě kvůli hrozbě zácpy, kdybych ji ten nočník nedala. I když ona jinde na ten záchod šla, když bylo potřeba. Je to celý trochu jiný no, ale i v tvým případě bych na něj nějak zvlášť netlačila.
Ono to přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
12.9.22 21:39

Znama ma chlapecka, ktery take nechtel jinam nez do plinky a protoze obcas voli trochu spartanskou vychovu, tak nacpala synka svestkami a svestkovou stavou a sebrala plenku. Kluk nakonec fakt sel na wc a sebehla se cela rodina hlasite chvalili. Od te doby ok. Ale priznam, ze bych na to nemela nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí