3lete dítě hypermetropie astigm

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.9.22 08:58

3lete dítě hypermetropie astigm

Dobrý den, maminky včera jsem byla objednaná na oční, a den před tím volám sestře jestli by mi vyšetřila syna 3roky a 3měsíce.
Synovi vadilo často světlo, žmoulá sí oči
Pláče kouká s centrimetru Na televizi,
K věci nemluvíme tudíž mi nedokáže říct jestli ho něco nebolí, paní doktorka syna vyšetřila
Jedno oko +4.50/80 dioptrie druhé oko +5.75/90 je to prý orientační ale musíme Na rozkapavani oči stálo se někomu že by se přístroj který měří zrak spletl, jinak má čas na uzdravení, je prý malý byl to šok Teda.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5889
8.9.22 09:07

Syn(7) má astigmatismus a poměrně silné dioptrie(podobné dioptriím vašeho dítěte) v cylindru. Přístroj se nám nikdy nespletl.Ale chce to klid, syn má speciální brýle(přesněji skla) a normálně funguje, chodí do školy a od dětí, které jen trochu nevidí na dálku ho nikdo nerozezná. Ve třídě není jediný, kdo má brýle. Může se to měnit, třeba po 6 měsících se synovi zlepšila krátkozrakost, ale o malinko se zhoršil astigmatismus a tak jsme museli zase do optiky.Syn má flexi obroučky a jiný nechceme. Nedají se ohnout nožičky apod..Ale nevím, od kolika let jsou flexi obroučky vhodné. Syn má brýle rok.Ale určitě bych šla raději do plastových obrouček a skel. I ve školce děti nosí brejličky. Jen u takto malého bych k brejličkám pořídila i gumičku/šňůrku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.22 09:17

@Fiveone mockrát děkuji, takže asi šance není dobre na jednu stranu musí být Synovi hrozně když špatně vidí přišla jsem na to náhodou, občas ani neviděl boty a koukal na ně jakoby koukal skrz ně a já jsem myslela že to dělá a on mezi tím neviděl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.22 09:18

@Fiveone a brýle pro takhlen menší dítě myslíte plastové nebo kovové, nemám vůbec přehled ale to mi asi pořadí v optice. v pondělí nás čeká rozkapavani oči aby se vědělo co a jak.

• Citovat
  • Upravit
5889
8.9.22 09:31
@Anonymní píše:
@Fiveone a brýle pro takhlen menší dítě myslíte plastové nebo kovové, nemám vůbec přehled ale to mi asi pořadí v optice. v pondělí nás čeká rozkapavani oči aby se vědělo co a jak.

Doporučuji plastová skla, ta se hůř rozbíjí, když mu náhodou spadnou a i plastové obroučky, ty se zase hůř ohýbají, než ty tenké kovové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
8.9.22 09:36
@Anonymní píše:
@Fiveone mockrát děkuji, takže asi šance není dobre na jednu stranu musí být Synovi hrozně když špatně vidí přišla jsem na to náhodou, občas ani neviděl boty a koukal na ně jakoby koukal skrz ně a já jsem myslela že to dělá a on mezi tím neviděl.

No u syna mě to taky netrklo hned. Koukal na televizi z metru, ale to dělá spousta dětí i když vidí dobře, že se u televize zastaví a nejde si sednout na sedačku. Měl problémy s grafomotorikou a až po nějaké době jsem si vše spojila, že prostě nemůže hezky kreslit něco, co špatně vidí a u televize byl kvůli tomu, že na ní ze sedačky špatně viděl. Ale on ani nic neřekl a nikdo jiný to taky netušil. Ve školce i normálně vybarvoval a dokonce miloval puzzle, jen mu to tak nešlo(přetahoval apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.22 09:41

@Fiveone Syn puzzle ještě nedokáže nechce se oblékat, třeba je tím že nevidí,
Včera jsem nad ním stala a on ležel a viděla jsme jak se ocicka snaží zaostřit az teď mi to dochází.
Jinak taky na sedačce brečel a kouká straně s blízká až jsem si říkala že ho musí bolet oči
Jinak já očním říkali že si děti televizí nemůžou zkazit oči buď je mají zdravé nebo mají vadu, do které patří můj syn. bryle mi napíšou na očním po rozkapavani oči?

• Citovat
  • Upravit
5889
8.9.22 09:43

U kovových obrouček je i totiž problém dát tam skla s cylindrem.Ono to tam dají, ale je to pak velmi výrazné a dítě vypadá podobně, jako kdyby si nasadilo ty staré popelníky, u těch plastových se to nějak schová, netuším jak, ale vím, že mi toto říkala kdysi v optice a je fakt, že syn má vysoké dioptrie a na tloušťce to znát není. Doporučuji v optice chtít něco takového https://www.hotovebryle.cz/…tvi-pouzdro/?… syn má podobné, jen pro starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
8.9.22 09:45
@Anonymní píše:
@Fiveone Syn puzzle ještě nedokáže nechce se oblékat, třeba je tím že nevidí,
Včera jsem nad ním stala a on ležel a viděla jsme jak se ocicka snaží zaostřit az teď mi to dochází.
Jinak taky na sedačce brečel a kouká straně s blízká až jsem si říkala že ho musí bolet oči
Jinak já očním říkali že si děti televizí nemůžou zkazit oči buď je mají zdravé nebo mají vadu, do které patří můj syn. bryle mi napíšou na očním po rozkapavani oči?

Když je syn na očním, tak ho prvně změří nerozkapaného, pak mu oči rozkapou a znova ho změří a s tím výsledkem už pak můžeme do optiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.22 10:09

@Fiveone byli jsme u paní doktorky která naměřila dioptrie ale nemám pro takhlen malé děti, vybavení musíme do nějakého pracoviště objednaná už jsem, tak jsem právě myslela že mu hned budou rozkapavat oči,
Mockrát děkuji všem

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.22 10:10

@Fiveone mockrát děkuji, kouknu na to

• Citovat
  • Upravit
5889
8.9.22 10:15
@Anonymní píše:
@Fiveone byli jsme u paní doktorky která naměřila dioptrie ale nemám pro takhlen malé děti, vybavení musíme do nějakého pracoviště objednaná už jsem, tak jsem právě myslela že mu hned budou rozkapavat oči,
Mockrát děkuji všem

Syn chodí přímo v nemocnici do dětské oční ambulance. Rozkapávají mu vždy ten den, takže tam v čekárně trávíme sice dost času, ale má to hned za sebou a nemusíme na oční 10×. Prostě přijdeme, dáme kartičku, čekáme, zavolají ho na měření, pošlou nás do čekárny, do čekárny přijde sestra s kapkama, zase čekáme, zavolají ho na měření, čekáme na zprávu a můžeme do optiky v nemocnici přímo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
8.9.22 10:47

Zakladatelko, už jste oční vadu odhalili, tak je to na dobré cestě.

Naší holčičce naměřili ve 3 letech nějaké malé dioptrie, ale nezjistili astigmatismus. Přišlo se na to až na začátku první třídy, kdy po vyučování plakala, že ji bolí oči, že všechno vidí 4× a neví, které písmenko je to správné. Pak už to šlo rychle - pořádné vyšetření, zjištěný astigmatismus, předpis na cylindry - okamžitá úleva (asi den říkala, že je to lepší, ale divné… musela si na brýle a ostré vidění zvyknout). Od té doby každých 6 měsíců na kontrole zjistili zlepšení, takže se snižovaly dioptrie až doteď - začátek 3. třídy. Astigmatismus zůstává. Ale žádná tragédie to není. V každé třídě v naší škole je dítko s brýlemi, nikdo s tím problém nemá. Ve školce taktéž.

Jen doporučuji rovnou koupit brýle dvoje. Je to dítě a brýle se často hledají, občas se jim něco stane a s těmi vysokými dioptriemi už je to bez brýlí velký diskomfort. Na skla se cca 5 pracovních dnů čeká. Leze to do peněz, ale jde o zdraví. Uvidíš, jak ti prcek s brýlemi najednou rozkvete :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.22 11:04

@Fiveone aha děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.9.22 11:08

@nani77 mockrát děkuji, je takový smutný pořád si žmoulá oči vadí mu světlo palce a kouká na televizi s blízká
Všichni že si zkazí oči ale prý to nejde
Jsem ráda že se vaše holčička postupně uzdravujte snad se syn taky toho dočká teď má takové kolečka doktorů už se jich začíná bát ale je stetecny pořád.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML