3lete dítě hypermetropie astigm

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.9.22 12:04

@Fiveone mockrát děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.22 21:12

@Fiveone ještě bych se chtěla zeptat jak často chodí dítě na rozkapavani oči? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
5889
11.9.22 06:34
@Anonymní píše:
@Fiveone ještě bych se chtěla zeptat jak často chodí dítě na rozkapavani oči? Děkuji

Při každé kontrole, takže zhruba jednou za půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
11.9.22 06:37
@nani77 píše:
Zakladatelko, už jste oční vadu odhalili, tak je to na dobré cestě.

Naší holčičce naměřili ve 3 letech nějaké malé dioptrie, ale nezjistili astigmatismus. Přišlo se na to až na začátku první třídy, kdy po vyučování plakala, že ji bolí oči, že všechno vidí 4× a neví, které písmenko je to správné. Pak už to šlo rychle - pořádné vyšetření, zjištěný astigmatismus, předpis na cylindry - okamžitá úleva (asi den říkala, že je to lepší, ale divné… musela si na brýle a ostré vidění zvyknout). Od té doby každých 6 měsíců na kontrole zjistili zlepšení, takže se snižovaly dioptrie až doteď - začátek 3. třídy. Astigmatismus zůstává. Ale žádná tragédie to není. V každé třídě v naší škole je dítko s brýlemi, nikdo s tím problém nemá. Ve školce taktéž.

Jen doporučuji rovnou koupit brýle dvoje. Je to dítě a brýle se často hledají, občas se jim něco stane a s těmi vysokými dioptriemi už je to bez brýlí velký diskomfort. Na skla se cca 5 pracovních dnů čeká. Leze to do peněz, ale jde o zdraví. Uvidíš, jak ti prcek s brýlemi najednou rozkvete :-)

U nás se na zhotovení brýlí čeká 14 dní, když v tom jsou cylindry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.22 09:41

@Fiveone mockrát děkuji

• Citovat
  • Upravit
2
11.9.22 19:59

Mám hypermetropii i astigmatismus od 1. roku (já osobně). Ještě tupoztrakost na pravém oku k tomu a s těmi dioptriemi je to podobné, jak píšete. Pro život to není zase nijak hrozné :) Jako dítě jsem měla největší radost, když jsme jednou ročně jeli na celý den na oční (byly tam strašně dlouhé čekací doby, takže dopoledne v čudu) a já se tím pádem ulila ze školy :D Jen rozkapávání očí jsem nenáviděla, ale po několika letech začali používat konečně něco, co nepálilo a od té doby pohoda. Jen jsem dva dny viděla všechno rozmazaně nebo dvojmo - ve škole při diktátu to byla pecka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.22 20:32

@KláraJab tak tomu věřím to muselo být úžasné psát diktát, měli dát úlevu :D jinak syna to čeká zítra rozkapavani oči snad jsem zvědavá jak se nechá :( jinak už se těším až bude mít brýle, uvidí všechno jinak a lépe :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.22 16:25

@KláraJab dobrý den dávám vědět, dneska na očním nás rozkapaváli máme 5.5 dioptrií na jednom oku na druhém 7.00 dioptrií
Brýle máme už vybrané, jen synovi nedali celou dávku dioptrií že je to na mele dítě moc a postupně mu budou přidávat moc to nechápu ale dobře,
Jinak byli moc hodné takže všem moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.22 16:25

@KláraJab plus má syn cilindr na brýle

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat