Nemluví nic ve čtyřech letech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.9.22 15:58

Nemluví nic ve čtyřech

Dobrý den, mám přítelkyni a ta má syna, kterému tohle září budou čtyři roky. A to dítě nemluví, umí asi tři slova. Všechno si ukáže, dovede za ruku, dorozumí se jinak. Já bych to řešil, ale ona nechce. Doktorka říkala, že je to líný kluk a rozmluví se. Já se do toho nechci plést, ale přijde mi to špatný. Já svoje děti nemám, můžete mi říct jestli je to špatně, že nemluví? Proto jsem šel na emimino, protože nevím, kde jinde sehnat lidi s dětmi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65027
10.9.22 16:12
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám přítelkyni a ta má syna, kterému tohle září budou čtyři roky. A to dítě nemluví, umí asi tři slova. Všechno si ukáže, dovede za ruku, dorozumí se jinak. Já bych to řešil, ale ona nechce. Doktorka říkala, že je to líný kluk a rozmluví se. Já se do toho nechci plést, ale přijde mi to špatný. Já svoje děti nemám, můžete mi říct jestli je to špatně, že nemluví? Proto jsem šel na emimino, protože nevím, kde jinde sehnat lidi s dětmi.

tak ona to asi s doktorkou řešila, ne? Když jí řekla o lenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15065
10.9.22 16:14
@Anonymní píše:

Asi by to chtělo změnit paní doktorku :think: Jinak vývojová dysfazie, možná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2068
10.9.22 16:14

Jako třeba je chlapeček jenom pomalejší ale třeba je to nějaká porucha takhle od klávesnice ti to bohužel nikdo neřekne. Ale ono i kdyby se třeba někdo trefil a určil tady kde je problém tak těžko to bude řešitelné když sama matka dítěte to řešit nechce :nevim: Já bych prostě začala u matky a zkusila s ní všechno znovu probrat aby se s dítětem třeba zašlo k logopedovi nebo tak. Chlapeček chodí do školky nebo ještě ne? A pokud ano tak co říkají třeba paní učitelky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
10.9.22 16:28

Asi bych změnila lékařku. Ve čtyřech už se opravdu nedá říct, že je líný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.22 16:30

Nebo mu to prostě stačí protože máma ví. Ukáže, zaknoura hned se mu to poda :nevim:. Syn znamich mluvil jenom ve školce a jen když musel. Doma stačilo ukázat :roll:

• Citovat
  • Upravit
65027
10.9.22 16:33
@Anonymní píše:
Nebo mu to prostě stačí protože máma ví. Ukáže, zaknoura hned se mu to poda :nevim:. Syn znamich mluvil jenom ve školce a jen když musel. Doma stačilo ukázat :roll:

jo, známí to tak taky měli. Kluk pořád jen ukazoval, oni mu vyhověli. Pak najednou začal mluvit ve větách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.22 16:37

@vokishka, já bych to řešil víc. Navrhl jsem, že zaplatím soukromou klinickou logopedku. Nechce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.22 16:40
@Anonymní píše:
Nebo mu to prostě stačí protože máma ví. Ukáže, zaknoura hned se mu to poda :nevim:. Syn znamich mluvil jenom ve školce a jen když musel. Doma stačilo ukázat :roll:

Ano, takhle se dorozumí. Já zkoušel, že mu to hned nedám, když si o to řekne jen posunky. Lehl si na zem a začal řvát.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.22 16:44

@boball, když jsem navrhl změnu doktorky, tak byl oheň na střeše. Že je kapacita a zná ji už od dětství. Tak jsem dal zpátečku. Já se kvůli tomu nechci hádat, ale je mi kluka líto. Děti si povídají mezi sebou a on mlčí nebo děla zvuky.

• Citovat
  • Upravit
684
10.9.22 16:44

Tak otázka je spíš, proč matka nechce jít na logopedii? Myslím, že to doktorka nemůže poznat, že je to jen leností. Já bych tedy byla nervózní, kdyby dítě ve 4 nemluvilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.22 16:46

@kulíšek_s_bambulí, začal chodit do školky před rokem, ale skoro tam nebyl. S ní není řeč, vytahuje, že jsou děti, které nemluví a pak hned začnou ve větách. Ale já si nemyslím, že tohle je ten případ.

• Citovat
  • Upravit
15065
10.9.22 16:46
@Anonymní píše:
@boball, když jsem navrhl změnu doktorky, tak byl oheň na střeše. Že je kapacita a zná ji už od dětství. Tak jsem dal zpátečku. Já se kvůli tomu nechci hádat, ale je mi kluka líto. Děti si povídají mezi sebou a on mlčí nebo děla zvuky.
Škoda, čím dřív se to začne řešit, tím lépe. Úplně normální to není.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2068
10.9.22 16:48
@Anonymní píše:
@kulíšek_s_bambulí, začal chodit do školky před rokem, ale skoro tam nebyl. S ní není řeč, vytahuje, že jsou děti, které nemluví a pak hned začnou ve větách. Ale já si nemyslím, že tohle je ten případ.

Aha :( jako nechci tě nějak děsit ale taky se asi obávám že tohle ten případ nebude :think: A co třeba tetičky a babičky? Oni by s ní nezkusili hodit řeč nějak nenásilně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.22 16:50

@kulíšek_s_bambulí, její matka je stejná, že bratranec taky nemluvil a dnes má maturitu. Tak drží spolu. A když někdo jiný naznačil, že je něco špatně, tak je ofenzivní. A na logopedii je prý malý.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML