Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, a nejde dát postýlku pryč a vaši postel rozšířit? Přikoupit další postel, pak až bude větší, už by to byla postel prcka.. Takže namísto např. 160 cm (co máte teď) byste měli 250 cm..
My jsme jsme si postel rozšířili, přikoupili jsme další, a máme letiště široké 320 cm ![]()
@AdaAda Jeee, to je bájo, 320…my máme ne 160, ale dokonce 140!
No taky by to bylo řešení, akorát tady v tom našem krcálku bychom museli pak do té postele asi slaňovat
ale za přemýšlení to stojí, díky! ![]()
@kaciih u nás fakt pomohlo až to stěhování - klukovi bylo 3,5 roku. Kdybych se nepřestěhovala, tak nespí v normální posteli nikdy. U ex doteď nemá vlastní postel. ![]()
@kaciih no, já vím, že někde to nejde, kvůli prostoru, ale těch 140 cm na 3 lidi je málo.. My právě v ložnici nemáme skoro žádný nábytek, tak nám to vyšlo.. Můj manžel spal s rodiči (oba doktoři) do 6 let (pak už odešel sám) a je to úspěšný, super chlap. Tak se toho neboj, hlavně pokud ti to nevyhovuje jen kvůli prostoru.. to se možná bude dát vyřešit.
A určitě bych se netrápila tím, že to nepůjde „odnaučit“ a že jste si to podělali atd. Náš syn, až mu bude např. 15 let spát s námi určitě chtít nebude ani kdybych mu zaplatila
Ani s námi nebude chtít trávit moc času a bude zalezlý ve svém pokoji nebo lítat po venku.
@AdaAda Díky, to jsem asi potřebovala slyšet…
no u nás je to popravdě spíš problém u táty, potřebuje se samozřejmě vyspat do práce, ale hlavně malej je momentálně hroznej tatánek, takže se po něm pořád válí a když se vzbudí s pláčem, chce jenom jeho, já nemám vůbec šanci…
Takže ten už je z toho trochu nešťastnej… ![]()
@martina.se No u nás to bude asi stejný, co se týče toho věku, resp. prostě až budu chodit zase do práce, tak se teprve budeme moc přestěhovat…tak snad to půjde jako u vás a nějak se s mladým domluvíme ![]()
První dcera s námi v posteli do dvou let, pak přesun už do vlastní velké postele a proběhlo to bez problému. Nějakou dobu jsem si s ní na chvilku lehla, pak už spala sama. Teď mám tříměsíční miminko samozřejmě zase v naší posteli, já to prostě jinak neumim ![]()
Známá ma dvě děti 12 a 7 a spí s nima oba:-D přitom pokojíček mají vedle. Moji malý jsou skoro dva a taky spí se mnou:-D
@kaciih Nečetla jsem ostatní příspěvky, ale po Tvojí otázce mě napadlo: a proč ho chceš dávat do postýlky? Myslíš si Ty sama, že je to dobrý nápad, že to tak opravdu chceš? Každý má jiný názor a můžeme Ti radit co nejlíp umíme, ale záleží na Tobě, jestli jsi Ty připravená a rozhodnutá, že to bude nejlepší řešení. A pokud ano, tak to prostě synkovi řekni. Stejně jak mu popisuješ, že půjdete na procházku, tak mu řekni, že už bude spinkat jinde. Vyberte hračky, které chce do postýlky a těšte se na změnu
Možná to nepůjde jednoduše a nebude to hned, ale pokud se toho budeš už předem obávat, tak to URČITĚ bude problém ![]()
Ahojky tak u nás to zůstalo tak, že i když krásně v postýlce usla tak v noci se stejně budila a chtěla za mnou…i několikrát za noc…a dělá to do teď, že prostě hledá maminku a nechce být sama…v 1,5 roce jsme zrušili postýlku úplně a spí se mnou-budou 2 roky a manžel spí jinde…potřebovala jsme se vyspat prostě a tohle je pro pohodlnější…tak snad jí to nezůstane do 15
měli jsme také malý byt a manžel spal v kuchyni na matraci takže tak ![]()
@kocka_on_the_road No řeším to z toho důvodu, že už se s ním prostě nevyspíme, máme fakt malou postel a manžel už padá doslova na hubu, já samozřejmě taky, ale to až tak nikoho nezajímá
Jinak kdybych se, když leží na štorc, od něj mohla ještě aspoň tak dvacet čísel odkulit, tak by se to ještě dalo
Ještě jinak - neřeším to „jen“ z principu, že by podle někoho dítě mělo spát v postýlce, prostě čistě z praktických důvodů
A on si to teď fakt vysvětlit nenechá, možná časem, když to budeme opakovat, ale myslím, že na domluvu máme ještě čas…
Má teď přesně to období, že běda, když něco chce a někdo mu to zakazuje nebo mu někdo dělá něco, co teď zrovna úplně nechce!
![]()
@sjuzn1 No mít postel s malým sama pro sebe, tak by se to taky v pohodě dalo…když mi nemáme ani tu matraci ![]()