Jak dostat dítě do postýlky

126
9.12.14 09:56

Jak dostat dítě do postýlky

Tak jo, trochu se bojím založit diskusi, zatím jsem byla jen pozorovatel a vím, v co se některá témata dokážou zvrhnout… :)
Nicméně potřebuji poradit… Synovi bylo nedávno 15 měsíců a pořád spí s námi v posteli. Co si budeme povídat, není to úplně vrchol pohodlí, občas schytáme nějaký ten kopanec nebo hlavičku, o zablokované krční páteři a zádech už ani nemluvím.
Ale jak ho přesunout do postýlky? Teda, ten pohyb jako asi chápu, :mrgreen: jde mi o nějaký postup.. Máte nějaké vlastní zkušenosti, aby z toho byl co možná nejmenší virvál? Do toho se mu prořezávají stoličky, tak není úplně nejlépe naladěn… :zed:
Samozřejmě vím, že si za to můžeme sami atd., předem děkuji za rady. :mrgreen:
Ještě doplním, že bydlíme v malém bytě, postýlku máme hned za hlavou a šoupnout jí můžeme max o metr, do jiné místnosti nelze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4666
9.12.14 09:59

Tak pokud to nejde do jiné místnosti tak si nemyslím že to teď dáš potažmo dáte všichni protože řev je nevyhnutelný, děti nechápou proč už to jako nejde „normálně jako dřív“…až mu budou 3-4 tak pak už se domluvit. :nevim: teď je to past.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
9.12.14 10:04

@skoromamuška Moc díky za reakci. Já jsem si to právě takhle myslela, že jsme si nakakali do bot a teď z toho není moc příjemná cesta ven…Tím, že je hned takhle u nás, tak o to je to pro něj asi nepochopitelnější, že nemůže být tam kde předtím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
9.12.14 10:06

Po dobrém to nepůjde :-D jestli máte postýlku hned u velké, tak bych mu koupila nějakou úžasnou postelovou hračku (něco svítícího hracího, nebo co má tak rád), oznámila, že s takovou super věcí může spinkat v postýlce, šupla ho tam, lehla si do své a předstírala spánek. Na jeho řev odpovídala klidně, že spinkáme každý ve své…je určitě lepší začít to trénovat v pátek, kdy sousedi nemusí ráno vstávat do práce a vyspat se :-D ale mám zkušenost, že v tomhle věku se to naučí celkem rychle, v případě dcery to byly dvě noci řevu a pak najednou klid :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
9.12.14 10:14

Naše malá do 10m spala sama u sebe v pokojíčku, v postýlce(do 4m jsem teda měla postýlku v ložnici, ale i tam spala u sebe v postýlce). Pak se něco zvrtlo a nemohla usnout v postýlce, pořád si stoupala, dolů neuměla, pokládali jsme ji třeba hodinu, dvě, než usnula. Po měsíci mi došly nervy a vzala jsem ji do postele k nám, uspala - pár minut - a přenesla k ní. To fungovala taky nějakou dobu, pak se někdy stalo, že se uprostřed noci vzbudila a nechtěla usnout, tak jsem ji vzala k nám.. a najednou, teď má 17m, mám nějak pocit, že jsou noci (a není jich málo), kdy je u nás už před půlnocí až do rána :cert: A to jsem, samozřejmě, nikdy nechtěla :jazyk: Pořád ale dělám to, že když večer usne, přeneseme ji k ní. Jsou noci, kdy vydrží u sebe do rána a pak takové ty slabší. Asi bych zkoušela aspoň přenášet k němu do postýlky, aby si postupně uvědomoval, že tam je jeho postýlka. U nás se to, myslím, zlomí ve chvíli, kdy koupíme malé normální postel (se zábranou). Ona se v té postýlce tak mele, že se tím budí. No, doufám to :)
Držím palce, ať to jde nějak bez křiku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
9.12.14 10:18

U nás to šlo, bez řevu. Ale holka je taková povaha, kam jí člověk položil, tam usla. my jí rovnou vystehovali do velké postele, k bráchovi do pokoje, ve 13,5m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
9.12.14 10:20

Kamarádka odnaučovala takhle dceru…spala s nima v posteli, pak k posteli přidala její vlastní postýlku s oddělanou bočnicí a postupně, jak si zvykla, dala potom postupně malou bočnici, aby nespadla. Pak teprve postupně odsouvala postýlku od manželské postele…dcera si krásně zvykla spát ve vlastní posteli a bez křiku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
9.12.14 10:22

@Etcetera78 Naštěstí jsme v přízemí, nad námi nikdo, vedle kancelář a na druhé straně se zatím nikdy nikdo neozval, takže tímhle směrem jsme v pohodě, to spíš táta se potřebuje vyspat no :lol: Ale teda kdyby to šlo takhle „hladce“ během dvou dnů, to bych snad koupila flašku :mrgreen:
@Hřiběnka Super, na to jsem taky myslela, nechat ho usnout a pak přenášet. I třeba v noci, protože večer většinou usínáme všichni najednou, jak když střelí :lol: On třeba přes den s postýlkou problém vůbec nemá, max o víkendu, když jsme všichni doma, my v posteli a on ve své, tak chvíli pláče, ale nakonec padne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
9.12.14 10:24

@Barberi84 To už jsem taky u někoho četla a přijde mi to rozumný. Díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
9.12.14 10:24

@Lama Lama :D Tak to závidím :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
9.12.14 10:41

Moje švagrová nechala v ložnici dceru snad do 8 let. Nedávno jsem se dostala ke studii a tak jsem ji to chtěla ukázat, ale oha, tam bylo psané, že prý vůbec není na škodu, když děti spí s rodiči, že jsou klidnější, nebojí se, nestresují a že to prý ničemu nevadí, odsun nastane sám. Takže pokud to nevadí rodičům, tak dětem to prý rozhodně prospěje. No vida, za nás to bylo opačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
9.12.14 10:43

Ja to delala taky s tou oddelanou bocni stenou, aby si zvykala, ze ma i svoji postylku, soupla sem k ni i moje tricko, aby me citila, trvalo to asi mesic a pak krasne usinala i sama v postylce, potom sla do sveho pokojicku a parada, uz by u nas v postelu ani neusnula, tam ma svuj klid a je spokojena. Chce to trenovat no :-) hodne stesti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
9.12.14 10:59
@jenika1 píše:
Moje švagrová nechala v ložnici dceru snad do 8 let. Nedávno jsem se dostala ke studii a tak jsem ji to chtěla ukázat, ale oha, tam bylo psané, že prý vůbec není na škodu, když děti spí s rodiči, že jsou klidnější, nebojí se, nestresují a že to prý ničemu nevadí, odsun nastane sám. Takže pokud to nevadí rodičům, tak dětem to prý rozhodně prospěje. No vida, za nás to bylo opačně.

ale jestli to prospívá rodičům :twisted:
za námi děti chodí do postele furt, je jim 3 a 5, ale jsem teda štastná jak blecha, že alepon půl noci se vyspím bez spolunocležníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.12.14 11:05

@kaciih počkej, až bude naladěn a pak ho normálně dej do postýlky. Ale počítej s tím, že když s vámi spí doteď, bude to velký boj. Můj starší se přestěhoval do svého až při přestěhování do nového bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
9.12.14 11:18

@jenika1 No prosim! Ono se to pořád všechno mění a pak se to zase vrací… :) Ale do 8 let, to jestli mladej bude po tátovi, tak to abych postel vyhodila a ustlala nám rovnou na zemi všem.. :)

@Lucciaaa Díky! :kytka:

@martina.se To jsem přesně říkala, že si myslím, že se to u nás zlomí až se přestěhujeme do „normálního“ bytu… Díky za příspěvek. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí