21měsíční začala špatně spát a usínat

478
26.11.14 21:17

21 měsíců - začala špatně spát a usínat

Ahoj,

dceři bylo 21 měsíců a najednou začala nějak špatně spát a usínat. Dřív jsem ji vždycky položila do postýlky a usnula v pohodě do půl hodiny.

Teď přes den by byla schopná tam 1,5 hodiny dělat blbosti, takže už u ní občas i zůstanu a snažím se ji trochu uklidnit (pohlazení, šepot). Ale je to poslední dobou boj. Dneska se i při odpoledním spánku 2× vzbudila a plakala. Když pak vstávala, tak taky s hrozným pláčem a dalo mi práci ji uklidnit.

Večer usínala vždycky krásně a teď si strašně vymýšlí - volá na mě, volá, že chce na záchod (plínku na spaní má)… Když jí dáme na nočník, tak tam sedí, nechce z něj slézt a stejně nic neudělá. Takže než usne, tak to trvá taky asi hodinu. Asi před týdnem si vydupala, že chce spát s medvědem. Od té doby bez něj nechce chodit spát. Ale nevím, jestli jsem udělala dobře, že jsem jí ho tam dala a jestli ji spíš nerozptyluje. Do půlnoci spí v kuse krásně, ale pak se tak 1× za hodinu vzbudí a třeba volá, že chce na záchod, maminku, pitíčko (od půl roku je ale bez nočního pití a spí do rána). Já za ní musím jít (spí v jiném pokoji), jen jí přikryju, ona hned usne a tak za hodinu se vzbudí zase. Navíc chce vstávat už v půl šestý, přitom donedávna spala tak do 6:30.

Asi před týdnem vypadla z postýlky, jak tam dělala blbosti, než usnula, a první noc vůbec do postýlky nechtěla. Musela jsem dát postýlku na jiné místo a říct jí, že tam bác neudělá.
1× týdně spí u babičky a tam usíná v pohodě.

Mám strach, že má nějaké trauma, ale moc nevím z čeho. Z toho pádu z postýlky? Z nočníku, když pořád volá, že chce na záchod? Přes den je bez plínek, v noci plínky má. Donedávna většinou kakala, až když jsem jí dala plínku na spaní. Teď asi 14 dní se to otočilo - většinou chodí na nočník, do plínky výjimečně.

Nemáte někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6050
26.11.14 21:38

Náš to začíná dělat asi 14 dní, je mu 20 měsíců. Přijde mi to normální fáze vývoje. Dítě se zase posunulo dál, už umí spoustu věcí a získává neskutečné množství informací a mozek jede na plné obrátky. Podle mě se to zase srovná. Dělala to tak i první dcera a dělaly a dělají to i děti v mém okolí. Mamka mi vyprávěla jak jsem vždycky před spaním potřebovala tisíc věcí :lol: Že ráno vstává dřív asi není nic divného člověk je taky někdy vyspalý dřív. Já teď musela posunout dopolední spaní, chodil dlouho kolem 11 hodiny a teď až kolem 13 hod. Vždy jsem ho položila a byl klid, teď začal vyvádět tak jsem vytáhla kočár a po obědě ho v ložnici uspávám :roll: Jeden den spí déle a vzbudí se s úsměvem a jindy řve a je protiva. Trauma to určitě nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
26.11.14 21:41

@Yarisek Ještě s tím medvědem, pokud neměla od mala v postýlce hračku (nejlépe stejnou) tak jí to možná fakt rozptyluje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
26.11.14 22:04

Ahoj, náš syn, skoro 2 roky, občas už nespí přes den, o to dřív večer vytuhne, tak třeba tvoje dcerka už denní spanek nepotřebuje? Podle mě se bojí v pokojíku sama, prostě to začíná víc všechno vnímat. Osobně bych si ji vzala k sobě, ať nemusím v noci vstávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
26.11.14 22:38

Vydrž zase se vrátíte do starých kolejí, jak už tu psaly holky je toho na ty mrňátka hodně naráz. U nás to teď zkusil jeden z dvojčat, předtím jsem je dala do postýlky a odešla z pokoje a do půl hodiny kluci spali. A teď si jeden vymyslel že tam být nechce a tak šíleně řval tak jsme ho vzala vedle ať se uklidní pak jsme ho dala spátky do postýlky a vše znova. Mezitím druhé dvojče uslo, takže toho jsme vzbudili :cert: ale on miláček se řehtal místo aby byl naštvaný :hug: No a první dvojče opět řev a až tak moc že se zblink, takže vše převlíct umít dítě a znova dát spát, ještě dalších 20minut řval a pak už se začal uklidnovat. No byla jsem z toho jeho řvaní úplně hotová jak mi to trhalo srdce. Další den se situace opakovala a dneska už bylo zase všechno v klidu :dance: možná se začal bát tmy, dali jsme jim do pokoje noční světýlko.

Nevím jestli ti malá spí jednou či dvakrát za den, jestli dvakrát ta je možná dobré zkusit ubrat jeden spánek přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí