Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
prosím o radu, mám 8měsíční mimi, už nekojím, jsme na Nutrilonu 2. Posledních 14 dnů mi však dcerka vůbec nechce sama usnout a celkově špatně spí. Všechno začalo, když začala lézt, to pořád pérovala i ve spacím pytli, ale od té doby, co si stoupá, je to katastrofa. Položím ji do postýlky a jakmile uvolním stisk, okamžitě se přetočí, stoupne si a pláče klidně hodinu, je k neunavení. Bojím se, aby si nevyřvala kýlu a po pravdě řečeno už na to po několika hodinách denně nemám, takže jí čapnu a radši jí uhoupu na míči.
Jenže záda už začínají protestovat a navíc se k tomu přidalo noční hraní, klidně od 1 do půl 5 s tím, že jí zas musím uhoupat.
Máte někdo radu? Pomalu začínám přemýšlet nad hyperaktivitou, ale i kdyby mi to dr. potvrdila, bude to k něčemu?
@pettta myslím ze hyperaktivita se dá určit až kolem 3 let? Tohle nám začalo kolem 11měsíců, do toho zuby, pomohlo až ji vzít k sobě do postele ![]()
@smudlik.esta I to jsem zkusila a nic! Pořád pláče, snaží se otočit na čtyři, lézt, vzteká se ![]()
Naše malá taky usíná jen při kolébání, no už jsem si zvykla
ale je to hrůza. rostou jí od 5 měsíců zuby tak to přikládám k tomu ![]()
@MarDen Aspon že v tom nejsem sama. Můžu se zeptat kolik jí je ted? Mám strach, že si na to zvykne úplně…
@pettta 8 měsíců, starší teď už 4letá dcera měla taky takové období tam pomohlo že spala s námi mladší k nám do postele dávat ale nechci
snad se to pak brzy odnaučí ![]()