Jak ho donutit, aby splácel?

8
27.6.23 13:51

Jak ho donutit, aby splácel?

Co s arogantním člověkem, který mi dluží 200tis.? Byla jsem prostě hloupá a chtěla pomoct.
Na papíře to nemáme, nicméně spousta zpráv ohledně dluhu, sliby z jeho strany, že „pořád nemá, čeká taky na prachy, blabla..“. V sms dluh nepopírá, potvrzuje, nicméně si dává velkýho majzla, aby nikde neslíbil přesný datum, do kdy to splatí. Splácí mi tisícovku měsíčně, už třetí rok… vím, že může víc, ale má to na háku, vysmívá se mi. Bankovní účet nemá, má účet na jméno svého otce(tam jsem peníze tehdy i posílala) a trvalé bydliště má na městském úřadě
Nevím, zda si to vyložit tak, že je v insolvenci nebo má exekuce… jediné, co vím je, že je v podmínce za úniky dph. (takže dluží státu a vyhládil os. bankrot?) Moc se v těchto věcech nevyznám. Co si o tom myslíte? Co s takovým šmejdem? A je pro mě možné nějaké řešení, jak ho donutit, peníze mi co nejdřív vrátit? Čeká, až to konečně vzdám. Děkuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11559
27.6.23 14:00

No, najít někdy poradnu (free) a asi to bez započetí řešení ofiko cestou nepůjde. Možná tak nějakou předžalobní výzvou. Ale ať to posoudí někdo znalý, aby se jen nekrmila marná očekávání. Protože splácí a dobu půjčky sjednánu nemáte, nebo ne průkazně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
27.6.23 14:46
@Betynka57 píše:
Co s arogantním člověkem, který mi dluží 200tis.? Byla jsem prostě hloupá a chtěla pomoct.
Na papíře to nemáme, nicméně spousta zpráv ohledně dluhu, sliby z jeho strany, že „pořád nemá, čeká taky na prachy, blabla..“. V sms dluh nepopírá, potvrzuje, nicméně si dává velkýho majzla, aby nikde neslíbil přesný datum, do kdy to splatí. Splácí mi tisícovku měsíčně, už třetí rok… vím, že může víc, ale má to na háku, vysmívá se mi. Bankovní účet nemá, má účet na jméno svého otce(tam jsem peníze tehdy i posílala) a trvalé bydliště má na městském úřadě
Nevím, zda si to vyložit tak, že je v insolvenci nebo má exekuce… jediné, co vím je, že je v podmínce za úniky dph. (takže dluží státu a vyhládil os. bankrot?) Moc se v těchto věcech nevyznám. Co si o tom myslíte? Co s takovým šmejdem? A je pro mě možné nějaké řešení, jak ho donutit, peníze mi co nejdřív vrátit? Čeká, až to konečně vzdám. Děkuju..

no když nemáš žádný doklad o půjčce, tak můžeš být šťastná za to, že ti vůbec něco splácí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
27.6.23 14:47

Vy jste někomu půjčila 200 K bez smlouvy? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
27.6.23 14:49

Tak to by chtělo firmu typu Ivan a Vasil s. r.o. :mrgreen:
Existují i občanské poradny, tam by ti mohli zdarma poradit, no ale tím, že je to bez „papíru“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27913
27.6.23 14:50
@lucad77 píše:
Vy jste někomu půjčila 200 K bez smlouvy? 8o

A ešte aj keď má trvalé bydlisko na úrade :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
27.6.23 14:51
@ekira5 píše:
A ešte aj keď má trvalé bydlisko na úrade :think:

A nemá vlastní účet. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8509
27.6.23 15:15

Tak v tomhle případě bych řekla, že můžeš být za tu 1000,– měsíčně fakt RÁDA. Sice to není moc, ale alespoň něco (jiní s podobným příběhem nedostane ani korunu). A ano - bez smlouvy dát někomu tolik peněz, to je dost nezodpovědné. Ponaučení pro příště!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3714
27.6.23 15:40

Ja bych zasla za právníkem. Ono stačí i smsky, kde ti slibuje, že splati. Ja bych to zkusila dat k soudu. Pokud by to soud schvalil, že si v právu, tak by se to možná hnulo. A když by se pak i se soudnim papirem ofrkoval, tak na neho poslat exekutora a ten by si ho našel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
27.6.23 15:53

Tak do posila nastesti z uctu na ucet, tajze potvrteni o prevodu penez je.

Mas nekolik moznosti, jak to z nej dostat, krom tech pomalejsich, co jsou tu zminovany:

• najmout si na nej „gorily“
  • kontaktovat jeho otce(protote si to poslala vlastne na jeho ucet),tak je to spolupachatel a natvrdo mu oznamit svuj pozadavek-okamzite splatit dluh nebo bude hur. :cert:

Příspěvek upraven 27.06.23 v 15:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
27.6.23 15:53
@suzka1 píše:
Ja bych zasla za právníkem. Ono stačí i smsky, kde ti slibuje, že splati. Ja bych to zkusila dat k soudu. Pokud by to soud schvalil, že si v právu, tak by se to možná hnulo. A když by se pak i se soudnim papirem ofrkoval, tak na neho poslat exekutora a ten by si ho našel.

A co ten udělá až ho najde? Prodá mu televizi z obýváku? Hmm, to by musela být fakt hi-tech, aby z toho bylo 150 000 :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32125
27.6.23 15:56

@suzka1 Jo, sms stačí k prokázání dluhu…může mít i papír od soudu, že jí to musí vrátit…ale někdo, kdo má adresu na městě a nemá ani účet…vsadím se, že ani nepracuje…tak ten ti nedá ani korunu a papír si můžeš pověsit na zeď…nevymůžeš nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
27.6.23 19:50
@Ahep píše:
Tak do posila nastesti z uctu na ucet, tajze potvrteni o prevodu penez je.

Mas nekolik moznosti, jak to z nej dostat, krom tech pomalejsich, co jsou tu zminovany:

• najmout si na nej „gorily“
  • kontaktovat jeho otce(protote si to poslala vlastne na jeho ucet),tak je to spolupachatel a natvrdo mu oznamit svuj pozadavek-okamzite splatit dluh nebo bude hur. :cert:
Příspěvek upraven 27.06.23 v 15:53

Mně by vážně zajímalo, kde se ty gorily najímají. Já bych vůbec nevěděla, kam jít. Vy ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
27.6.23 20:15

@Betynka57 buď ráda za tu tisícovku, chápu že si chtěla pomoc, ale jestli to nemáš na papíře tak jsi asi bez šance :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
27.6.23 20:25
@lucad77 píše:
Mně by vážně zajímalo, kde se ty gorily najímají. Já bych vůbec nevěděla, kam jít. Vy ano?

Hospoda, ubytovny… nemusej nic dělat, někdy stačí jen přijít v doprovodu 2 pánů, co na tom nejsou dobře v české gramatice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel