Půjčka v bance v mladém věku

Anonymní
18.6.23 20:09

Půjčka v bance v mladém věku

Ahoj, snad bude anonym pochopitelný a zachován. Jdu jen s drobnou otázkou (spíše asi na vaše názory). Abych byla zcela upřímná, tak ani nevím proč mi to tak vrtá hlavou (celkově mi v hlavě jede nonstop pomyslná kalkulačka). Ale jde o to, že si kamarád nedávno (v 19) půjčil od banky přes 350 000, - jen aby si mohl koupit auto. Auto samozřejmě chvilku jezdilo jak mělo, ale pak se objevily různé problémy s ním, které neustálý zrovna málo a měl co dělat, aby půjčku některé měsíce vůbec splatil. Myslíte, že to třeba bylo neuvážené? Vzali byste si vy osobně takovou půjčku v tak mladém věku?
Já nevím, ale osobně bych se asi nechtěla zadlužit bance třeba na 6 let jen kvůli autu. Samozřejmě je to jen a pouze jeho věc, ale spíš se bojím toho, aby se kvůli tomu nedostal do průšvihu třeba s neplacením a podobně. :/

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4164
18.6.23 20:14

Nejde o věk, ale primárně o částku a účel. Upřímně, takový prachy na auto mi přijdou zbytečný, bez ohledu na to, kolik dlužníkovi je.
Pochopitelně se může stát neplatičem, nebyl by první ani poslední, opět nehledě na věk.
Co má za příjmy, že od banky dostal takovou částku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
18.6.23 20:32

Nerozumím, proč anonym. Mít obavu o někoho druhého přeci není nic citlivého a identitu dotyčného taky neuvádíte ( @admin?)

Za mě osobně - nejde o věk. Jde o to, zda máte nebo nemáte pravidelný příjem, který každý měsíc umoří část dluhu. Všechno ostatní je podružné.

• Citovat
  • Upravit
65243
18.6.23 20:33
@Anonymní píše:
Ahoj, snad bude anonym pochopitelný a zachován. Jdu jen s drobnou otázkou (spíše asi na vaše názory). Abych byla zcela upřímná, tak ani nevím proč mi to tak vrtá hlavou (celkově mi v hlavě jede nonstop pomyslná kalkulačka). Ale jde o to, že si kamarád nedávno (v 19) půjčil od banky přes 350 000, - jen aby si mohl koupit auto. Auto samozřejmě chvilku jezdilo jak mělo, ale pak se objevily různé problémy s ním, které neustálý zrovna málo a měl co dělat, aby půjčku některé měsíce vůbec splatil. Myslíte, že to třeba bylo neuvážené? Vzali byste si vy osobně takovou půjčku v tak mladém věku?
Já nevím, ale osobně bych se asi nechtěla zadlužit bance třeba na 6 let jen kvůli autu. Samozřejmě je to jen a pouze jeho věc, ale spíš se bojím toho, aby se kvůli tomu nedostal do průšvihu třeba s neplacením a podobně. :/
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.6.23 20:36

Jde o částku a důvod. Kdyby měl auto třeba na práci nebo podnikání, tak ok. Pokud jen má parádu, je to nesmysl :think: u nás je auto nutnost, takže prostě když staré odejde, tak si kupujeme nové nebo novější :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35798
18.6.23 20:36

Někdo chce vše teď a hned a pak nemyslí na důsledky.
Jako třeba auto, že pak bude platit nejen půjčku, ale taky pojistky a opravy. Záleží jaký má příjem a jak moc je to pro něj problém kdyz má pak další výdaje. Ale v 19 kdy nemá nic moc ušetřeno to bude předpokládám nějaká impulzivní koupě jen aby měl v čem jezdit a ještě to nějak vypadalo a ve finále bude dalších X let platit za něco, co už dávno nemá. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.6.23 21:05

Tak v 19 jsem studovala, takze urcite ne. A zatim (tuk tuk) byla moje jedina pujcka v zivote hypoteka na dum.
Nevim, k cemu potrebuje takhle mlady clovek takhle drahe auto, jedine, ze je to zdroj obzivy, ale no jako neznam jeho prijmy samozrejme. Rezervu zjevne moc nema, tak to uplne rozumne nevypada, ale bez znalosti okolnosti bych si to netroufala soudit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20902
18.6.23 21:23
@Anonymní píše:
Já nevím, ale osobně bych se asi nechtěla zadlužit bance třeba na 6 let jen kvůli autu. Samozřejmě je to jen a pouze jeho věc, ale spíš se bojím toho, aby se kvůli tomu nedostal do průšvihu třeba s neplacením a podobně. :/

Tak znám lidi v tomto věku co si takto půjčili na svoje vysněné (ojeté) auto. Dopadlo to tak, že půjčku splácí roky po té, co auto už je dávno někde jinde, jelikož už neměli peníze na údržbu. A poučení do života jsou víc než dost.

Jinak já si na auto půjčil ještě větší částku a tragédii jsem z toho nedělal. A všechno splatil ještě roky před původním termínem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel