Otec mě zadlužil

Anonymní
6.6.23 15:41

Otec mě zadlužil

Ahoj všichni, asi se chci vypovídat. Možná už tu podobné téma je, nevím….
Každopádně k věci.
Před 3 lety jsem si vzala půjčku pro svého otce (chtěla jsem mu pomoct s koupi bytu). Vzala jsem si tedy 200K a jelikož splácely bez problému a oni mě požádali o další půjčku, šla jsem do banky pro dalších 200K
Vše je bez jakéhokoliv papíru o tom, že bych jim nějaké peníze dala. Žádný důkaz prostě nemám….. jenže oni přestali platit, přestali komunikovat, byla jsem to řešit i s právnickou a ta mi řekla že bez důkazu mam u soudu minimální šanci….. což chápu. Proste jsem byla blbá. Měsíčně splácím 6500,– a teď mi ty peníze chybí. Nehledě na to, že máme půl ročního synka a vyskytla se možnost, že bychom si koupili vlastní byt a nemuseli tak platit nájem. Přítelův táta by nám s tím pomohl, ale jelikož se dozvěděl o mem dluhu, tak do toho jít nechce, protože by ručil svým bytem a úplně ho chápu.
Já na RD, platím za fotra dluh a přítel živí celou rodinu. :zed: Nevíte prosím zda by se to dalo nějak řešit?? Jak donutit otce a jeho novou ženu aby mi to platili??? Ona je zlatokopka a sedí na penězích. Otec když už mi napíše tak mě odkáže na ni - asi abych s tím neotravovala jeho, nebo se ji boji, nebo nevím jak si to vysvětlit….
No se*e mě že to díky mě odnáší přítel a prcek zároveň. Že díky moji blbosti nemůžeme bydlet ve svém…..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76891
6.6.23 15:43
@Anonymní píše:
Každopádně k věci.
Před 3 lety jsem si vzala půjčku pro svého otce (chtěla jsem mu pomoct s koupi bytu). Vzala jsem si tedy 200K a jelikož splácely bez problému a oni mě požádali o další půjčku, šla jsem do banky pro dalších 200K
Vše je bez jakéhokoliv papíru o tom, že bych jim nějaké peníze dala. Žádný důkaz prostě nemám….. jenže oni přestali platit, přestali komunikovat, byla jsem to řešit i s právnickou a ta mi řekla že bez důkazu mam u soudu minimální šanci….. což chápu. Proste jsem byla blbá. Měsíčně splácím 6500,– a teď mi ty peníze chybí. Nehledě na to, že máme půl ročního synka a vyskytla se možnost, že bychom si koupili vlastní byt a nemuseli tak platit nájem. Přítelův táta by nám s tím pomohl, ale jelikož se dozvěděl o mem dluhu, tak do toho jít nechce, protože by ručil svým bytem a úplně ho chápu.
Já na RD, platím za fotra dluh a přítel živí celou rodinu. :zed: Nevíte prosím zda by se to dalo nějak řešit?? Jak donutit otce a jeho novou ženu aby mi to platili??? Ona je zlatokopka a sedí na penězích. Otec když už mi napíše tak mě odkáže na ni - asi abych s tím neotravovala jeho, nebo se ji boji, nebo nevím jak si to vysvětlit….
No se*e mě že to díky mě odnáší přítel a prcek zároveň. Že díky moji blbosti nemůžeme bydlet ve svém…..

no na to jsou dvě přísloví - Za blbost se platí a Za dobrotu na žebrotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.23 15:48

Mám podobnou zkušenost.
Mám na to papír, proběhl soud v můj prospěch a stejně jsem peníze nikdy neviděla. Už jsem se dávno smířila s tím, že neuvidím.

• Citovat
  • Upravit
5928
6.6.23 15:49
@Anonymní píše:
Každopádně k věci.

Bohužel musíš dokázat že jsi mu půjčila peníze. Nezlob se, ale je to tvoje blbost, že sis to nenechala podepsat.Asi už nic nenaděláš. Můžeš to jít pochopitelně řešit přes soud, ale nevím jak pochodíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
6.6.23 15:51
@Anonymní píše:
Mám podobnou zkušenost.
Mám na to papír, proběhl soud v můj prospěch a stejně jsem peníze nikdy neviděla. Už jsem se dávno smířila s tím, že neuvidím.

zakladatelka ovšem žádný papír nemá, celkem to u ní vidím beznadějně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9058
6.6.23 15:54

Tak první blbost byla půjčit si peníze pro kohokoliv, druhá ty peníze odevzdat a nemít nic v ruce, třetí pořídit si dítě, když jsi zadlužená. Co nejdřív jdi do práce, ať to máš co nejdříve splacené. Od fotra nic neuvidíš, když mu nebylo blbé okrást dceru na rodičáku, tak už se v něm svědomí nepohne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23983
6.6.23 15:56
@stinga píše:

Pokud by byl její otec alespoň trochu slušný a peníze skutečně držela jen jeho sv. ně družka/manželka, napsal by své dceři antidatované potvrzení na půjčené prachy, aby měla čím operovat… :think: :nevim: 8) Jako oje.bat vlastní dítě, pokud to není pod vlivem Alzhaimera nebo něčeho podobného, je humáč… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
6.6.23 16:00

A ty nemáš ani žádnou komunikaci? SMS, email?

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
6.6.23 16:02

Bohužel je to stejně běžné, jako oje. bávání rodičů.

@bse.pedro píše:
Pokud by byl její otec alespoň trochu slušný a peníze skutečně držela jen jeho sv. ně družka/manželka, napsal by své dceři antidatované potvrzení na půjčené prachy, aby měla čím operovat… :think: :nevim: 8) Jako oje.bat vlastní dítě, pokud to není pod vlivem Alzhaimera nebo něčeho podobného, je humáč… 8) 8) 8)
  • Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
6.6.23 16:05

A tu první půjčku splatil celou?

@Anonymní píše:
Každopádně k věci.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.23 16:13
@stinga píše:

Proto jí říkám, že by ty peníze nemusela vidět, ani kdyby ten papír měla. Je to blbý, ale znám lidi, pár i z doslechu, co na své dluhy kašlou a nic si z toho nedělají. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
11559
6.6.23 16:13

Půjčím si, jdu do bankomatu, vyberu a ten keš předám? A když mi to vrací, zase všechno keš? A ty peníze vracím jak? Chodím někam a tam kešuju? Prvních 200 splatil, nebo pěkně splácel, až se dostal třeba na 100 a dostal dalších 200? Když to bylo na nemovitost, na jakých penězích ONA tedy sedí? Nějak se tom špatně orientuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
6.6.23 16:16
@Ivan PPZ píše:
Půjčím si, jdu do bankomatu, vyberu a ten keš předám? A když mi to vrací, zase všechno keš? A ty peníze vracím jak? Chodím někam a tam kešuju? Prvních 200 splatil, nebo pěkně splácel, až se dostal třeba na 100 a dostal dalších 200? Když to bylo na nemovitost, na jakých penězích ONA tedy sedí? Nějak se tom špatně orientuju.

Dobrý point, pokud jsi mu ty peníze poslala převodem, tak máš důkaz.

• Citovat
  • Upravit
35929
6.6.23 16:18

Tak když ti neporadil ani právník tak tady ti těžko dá nějakou lepší radu
Legální cesta na to není když to nemáš jak dokázat.
Můžeš zkusit k němu nahnat pár svalnatých borcu aby mu to zkusili vysvětlit trochu ručně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
6.6.23 16:19

Ústně uzavřená dohoda je taky platná. Tak dej dohromady všechny důkazy, co k té půjčce máš.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel