Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Tys ty prachy vybrala v hotovosti a předala mu obálku??
Drahá zkušenost ale k nezaplacení…
Ja jsem na základě zpráv z messengeru soudní spor vyhrála. Úplně něco jiného, ale jedinou komunikaci mezi mnou a druhou stranou byla komunikace na messengeru a soud jsem vyhrala. Zkusila bych se zeptat ještě jiného právníka s tim, že máš komunikaci, kde by bylo úplně ideální, aby tam tata psal, že ti to samozřejmě vrátí. Jak je velký ještě sluh? Jak dlouho máš ještě splácet?
SMS zprávy a zrávy v messengeru nemusí být k ničemu, když se propojej s dalšími důkazy. Ty peníze jsi jim předávala v hotovosti? Nikdo jiný u toho nebyl? Nemůžeš to doložit svědeckou výpovědí? Splátky hradili jak? Tobě a Ty jsi to posílala bance? Dávali Ti to vždycky v hotovosti? Nikdy Ti to neposlalai na účet?
Jak už radí ostatní, jak jsi mu ty peníze předala? To jsi vybrala z bankomatu a dala mu to do ruky? Pokud předtím splácel, tak ti to dával zase jen do ruky nebo jak? Přece si to banka musí odněkud strhávat. To jste si každý měsíc předávali 6500? No, je to poučení, ale třeba to ještě tak marné není.
@Anonymní píše:
@MamkaDouDou sms a zprávy na messengeru mám, ale prý je to podle právničky málo. Nebo si mám najít jinou právničku?
Oponentní názor vždycky fajn. Každopádně nemusíš hned žalovat, můžete udělat předžalobní výzvu, na některé lidi to stačí.
Jestli máš komunikaci v mobilu, záznamy o převodech mezi účty (ideálně kdybys i do zprávy příjemce psala „půjčka“, třeba i o tom, že původně platil, tak ti to všechno pomůže prokázat tvoji verzi. Pokud jste jeli hotovostně (děsný nerozum), tak to je o dost horší. Nebo zkuste dát předžalobní výzvu, dost často se ti lidi leknou. ![]()
@MamkaDouDou to už jsme udělali, bohužel ani na výzvy právničky nereagovali.
@Anonymní píše:
Tak žalobu. Ono ti nic jiného nezbývá, leda pak nějaký vymahač a to už je na hraně.
@MamkaDouDou píše:
Dobrý point, pokud jsi mu ty peníze poslala převodem, tak máš důkaz.
Důkaz čeho? On řekne, že to byl dar a že víc splatit nechtěla. ![]()
@lucad77 píše:
Důkaz čeho? On řekne, že to byl dar a že víc splatit nechtěla.
Má k tomu i konverzace.
V našem krásném státě nezmůžeš nic. Před 13ti lety na mne a sestru otec přepsal rodinnou chatu (postavili ji jeho rodiče) a jeho podíl na dvougeneračním baráku. Došlo k tomu, když se rodiče rozváděli. Máma v rámci rozvodu nechtěla nic, jen aby bylo vše přepsáno na děti. Do domu i chaty investovala své dědictví, společná hypotéka na rekonstrukci,… Po 4 letech nám přišla soudní obsílka, otec nasekal milionové dluhy. Na základě toho nám ruší darovací smlouvy, majetek jde do dražby. Dalších téměř 10 let jsme se soudily. Výsledek je, že šlo vše do dražby na jeho dluhy a jeho se to nijak nedotklo.
@Anonymní píše:
Hlavně nezapomeň že je 3 letá promlčecí lhůta, tak i když nemusíš uspět podej žalobu na soud, a stanov datum splatnosti, teda pokud jsi to už neudělala v předžalobní výzvě.
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, asi se chci vypovídat. Možná už tu podobné téma je, nevím….
Každopádně k věci.
Před 3 lety jsem si vzala půjčku pro svého otce (chtěla jsem mu pomoct s koupi bytu). Vzala jsem si tedy 200K a jelikož splácely bez problému a oni mě požádali o další půjčku, šla jsem do banky pro dalších 200K
Vše je bez jakéhokoliv papíru o tom, že bych jim nějaké peníze dala. Žádný důkaz prostě nemám….. jenže oni přestali platit, přestali komunikovat, byla jsem to řešit i s právnickou a ta mi řekla že bez důkazu mam u soudu minimální šanci….. což chápu. Proste jsem byla blbá. Měsíčně splácím 6500,– a teď mi ty peníze chybí. Nehledě na to, že máme půl ročního synka a vyskytla se možnost, že bychom si koupili vlastní byt a nemuseli tak platit nájem. Přítelův táta by nám s tím pomohl, ale jelikož se dozvěděl o mem dluhu, tak do toho jít nechce, protože by ručil svým bytem a úplně ho chápu.
Já na RD, platím za fotra dluh a přítel živí celou rodinu.Nevíte prosím zda by se to dalo nějak řešit?? Jak donutit otce a jeho novou ženu aby mi to platili??? Ona je zlatokopka a sedí na penězích. Otec když už mi napíše tak mě odkáže na ni - asi abych s tím neotravovala jeho, nebo se ji boji, nebo nevím jak si to vysvětlit….
No se*e mě že to díky mě odnáší přítel a prcek zároveň. Že díky moji blbosti nemůžeme bydlet ve svém…..
Otec když ti napíše, tak tě odkáže na ní? Takže dluh tak nějak uznává? Píše něco o něm?
@MamkaDouDou sms a zprávy na messengeru mám, ale prý je to podle právničky málo. Nebo si mám najít jinou právničku?