Jak pomoci mé těhotné studentce?

Anonymní
22.6.12 19:04

Jak jí mohu pomoci?

Ahoj, mám takový problém. Učím na gymnáziu a se svými studenty mám dobré vztahy, dokonce když se potkáme v nějakém obchoďáku, tak mne přijdou pozdravit a pozvat na kafe :lol: Dneska, když už jsem byla na odchodu, za mnou přišla jedna studentka, že se mnou potřebuje mluvit. Je těhotná a přítel se s ní kvůli tomu rozešel :pocitac: Její rodiče jí nutí jít na potrat, pokud nepůjde, tak jí chtějí vyhodit z domu. Cestou domů jsem přemýšlela, jak té holčině pomoci, ale sama mám tříletá dvojčata, na která jsem sama, takže moc velkou pomoc nabídnout nemůžu.

Co bych teď měla udělat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
22.6.12 19:09

JJá bych asi promluvila s rodiči. Třeba na tebe jako na autoritu dají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
22.6.12 19:11

Asi bych se s ní ještě sešla a všehcno probrala a pak si pozvala rodiče. Záleží kolik té holčině je, ale tak jako tak ji nemá kdo nutit k potratu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.12 19:12
@peggy.sl píše:
JJá bych asi promluvila s rodiči. Třeba na tebe jako na autoritu dají.

kdybych byla její třídní, tak bych to udělala hned, ale takhle :nevim: problém je v tom, že kolegyně (její třídní) bude na straně rodičů a tu holčinu bude taky přemlouvat, aby šla na potrat

• Citovat
  • Upravit
6806
22.6.12 19:12

Taky bych mluvila s rodiči… nejvíc ale záleží na holčině, co ona chce… od toho se odpíchnout. Bydlet se dá i prarodičů, navíc myslím, že vnouče by rodiče následně obměkčilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.12 19:13

Klára (ta studentka)půjde v září do druháku, ale prvák opakovala dvakrát

• Citovat
  • Upravit
sophinka

Existují přímo azylové domy pro takové případy

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@BellinkaX píše:
Taky bych mluvila s rodiči… nejvíc ale záleží na holčině, co ona chce… od toho se odpíchnout. Bydlet se dá i prarodičů, navíc myslím, že vnouče by rodiče následně obměkčilo…

prarodiče už nemá ani z jedné strany

• Citovat
  • Upravit
6806
22.6.12 19:14

Myslím, že jinak pomoct nemůžeš. A nevidím důvod, pročsi i tak rodiče nepozvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.12 19:15

Asi jim zkusím hned v pondělí zavolat a pozvat si je, během víkendu se mrknu na azylové domy a předám jí kontakty

• Citovat
  • Upravit
18305
22.6.12 19:17

No, prolistoval bych Google a pohledal každou organizaci, která by byla schopná aspoň trochu přispět třeba jen radou - myslím že o nezletilé matky by se měl zajímat i OSPOD, zkusil bych Fond ohrožených dětí (za zkoušku nic nedáte), pohledat blízko místa bydliště nějaký azylový dům pro matky s dětmi, případně nějaké startovací bydlení pro mladé. No a stálo by za to podívat se po nějaké možnosti výdělku pro mladistvé mezi 15. a 18. rokem, i kdyby to bylo jenom zvedání telefonů někde na recepci, to i jako těhotná dělat může. Každá koruna se jí bude hodit. A ještě bych se na sociálce zeptal, jak jsou povinni na živobytí přispívat rodiče, když ji vyhodí z domu (určitě na to pamatuje nějaký zákon…). A možná bych zaangažoval i právničku z Ligy pro lidská práva - co jsem se tak dočetl, tak na eMiminu ji zmiňovali v nejednom případě…
To mě teď jen tak napadlo, ale určitě jsou tu znalejší osoby a poradí konkrétněji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
22.6.12 19:19
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.6.12 19:22
@Jura007 píše:
No, prolistoval bych Google a pohledal každou organizaci, která by byla schopná aspoň trochu přispět třeba jen radou - myslím že o nezletilé matky by se měl zajímat i OSPOD, zkusil bych Fond ohrožených dětí (za zkoušku nic nedáte), pohledat blízko místa bydliště nějaký azylový dům pro matky s dětmi, případně nějaké startovací bydlení pro mladé. No a stálo by za to podívat se po nějaké možnosti výdělku pro mladistvé mezi 15. a 18. rokem, i kdyby to bylo jenom zvedání telefonů někde na recepci, to i jako těhotná dělat může. Každá koruna se jí bude hodit. A ještě bych se na sociálce zeptal, jak jsou povinni na živobytí přispívat rodiče, když ji vyhodí z domu (určitě na to pamatuje nějaký zákon…). A možná bych zaangažoval i právničku z Ligy pro lidská práva - co jsem se tak dočetl, tak na eMiminu ji zmiňovali v nejednom případě…
To mě teď jen tak napadlo, ale určitě jsou tu znalejší osoby a poradí konkrétněji…

moc děkuji, tohle bude asi nejlepší řešení a hlavně se to musí začít řešit co nejdřív

• Citovat
  • Upravit
29577
22.6.12 19:23

A co ta holčena bude bez rodičů, bez vzdělání, bez partnera, bez zajištění - s dítětem, někde po azylácích dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
22.6.12 19:25
@berry4 píše:
A co ta holčena bude bez rodičů, bez vzdělání, bez partnera, bez zajištění - s dítětem, někde po azylácích dělat?

přesně, někdy je prostě smutné řešení tím nejlepším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky