Utrogestan jen do 10.týdne?

Anonymní
22.6.12 11:27

Utrogestan jen do 10.týdne?

Ahoj holky,
prosím o posouzení, případně vaše zkušenosti.
Dnes končím 10.tt po IVF a v CARu mi řekli, že Utrogestan mám brát do 12.tt, ale včera jsem už byla u svého gynekologa a ten mi řekl, že už teď vysadit, že je všechno v pořádku.
Co myslíte? Taky jste některá vysadila tak brzy?
Mám strach.
 Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3361
22.6.12 11:35

Jo, taky mi ho nakonec nejdříve snížili a pak vysadili dříve. Doktor už asi viděl, že je placenta vytvořená a ta si už těhotenství udrží.
Bylo to u mě přesně jako u tebe, já svému gynekologovi tvrdila, že ne, že ho mám brát do 12.týdne a takhle mi to vysvětlil.
Akorát u uměle navozeného cyklu-u KET bez ovulace jsem ho měla pro jistotu do 12.týdne dobrat, protože jsem neměla žádné žluté tělísko, tudíž žádný progesteron svůj, jen z utrogestanu.
Byla jsem těhotná z IVF-KET dvakrát, proto to srovnání)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59507
22.6.12 11:55

Dobrala bych, já brala až do nějakého 14tt, sice by stačilo do 12tt ale pro svůj klid jsme brala i dýl no a ted jsme ho brala do 18tt. ten 10tt je ještě na hraně :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
22.6.12 12:07

Já tedy nevím, jak po ivf, jestli je to tam nějak jiné, ale já bych klidně už vysadila.. mimčo už zavrtané bude a už to nepotřebuje… já brala taky +- do toho 10. týdne

• Citovat
  • Upravit
4415
22.6.12 12:33

Já brala až do 12tt, ale já krvácela. No ale pokud ho máš ještě doma, tak bych ho klidně dobrala, nic se tím nepokazí a já měla bych větší klid :) Jinak přeji pohodové těhotenství a ať se narodí krásné zdravé mimčo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1960
22.6.12 12:34

Já ho brala do 13tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
22.6.12 12:37

Pokud nemáš nějaké problémy typu krvácení nebo špinění nebo pokud není těhotenství po KET v cyklu bez ovulace, tak dřívější vysazení ničemu neuškodí, v mém prvním CARu tvrdí, že největší význam má prvních 14 dní po ET a pak už ho ani nepředepisují a ženský tam těhotní stejně jak jinde. Na druhou stranu pokud ho ještě máš a měla bys z toho lepší pocit, jeho braním do 12.tt nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5542
22.6.12 12:57

Taky jsem mela nejdriv snizene davky ale brala jsem ho az do ukonceneho 12tt, asi bych se taky bala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.12 14:00
@ugluk píše:
Pokud nemáš nějaké problémy typu krvácení nebo špinění nebo pokud není těhotenství po KET v cyklu bez ovulace, tak dřívější vysazení ničemu neuškodí, v mém prvním CARu tvrdí, že největší význam má prvních 14 dní po ET a pak už ho ani nepředepisují a ženský tam těhotní stejně jak jinde. Na druhou stranu pokud ho ještě máš a měla bys z toho lepší pocit, jeho braním do 12.tt nic nezkazíš.

Mám mimčo po KETu, ale s vlastním cyklem s ovulací.
Takže asi v poho.
A Utrogestan právě dochází, tak jsem chtěla napsat další a prý už né.
No aspoň trochu jste mě uklidnili, díky :hug:

• Citovat
  • Upravit
martinaaaaaaaaa7
22.6.12 15:18

Já ho teď vysazovala dokonce v 9. týdnu na radu z Caru, čekám dvojčata, ale asi je to individuální, poprvé jsem ho brala až do 12. týdne.

• Citovat
  • Upravit
1674
26.6.12 14:27

Ahoj, prosimvás, nebylo vám z toho utrogestanu špatně?? mně je totiž hrozně! :,( jinak na základě čeho vám ho doktor předepsal? mně na základě pouze toho, že se na ultrazvuku ukázalo, že jsem teda těhotná. Pořád přemýšlím, jestli není lepší nechat tomu volný průběh, že by se embryo mělo udžet samo a že se neudrží jen ty nekvalitní, že je to taková přirozená selekce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
26.6.12 14:31

Já jsem po KET a brala jsem do ukončeného 12 tt. Dr v CARu mi vysvětloval, že je to pro jistotu, ale já jsem riziková.
Tak se neboj a věř jim a hlavně sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
26.6.12 14:34
@Kikla píše:
Já jsem po KET a brala jsem do ukončeného 12 tt. Dr v CARu mi vysvětloval, že je to pro jistotu, ale já jsem riziková.
Tak se neboj a věř jim a hlavně sobě.

já se nebojim, jen je mi strašně blbě. Vlastně se trochu bojim, aby se mi tam neudrželo něco vadnýho teda. Jako věřit, víš co, důvěřuj, ale prověřuj :think: doktoři leckdy předepisujou léky jak na běžícím pásu, i když třeba nejsou potřeba. Pokud jsem riziková, tak jasný, ale nic takovýho mi neřekl, zpráva z ultrazvuku byla: vnitroděložní těhotenství, srdeční aktivitu zatím nelze prokázat.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
26.6.12 14:35

@Kikla

jo a co je to KET a CAR? dik :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
26.6.12 14:59