Úspěšně ve 12.týdnu těhotenství

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
971
21.6.12 16:36

uspesne ve 12tt

Ahojky vsechny maminy…po prvnim nezdarenym tehotenstvim, jsem niny ve 12tt. jsem rada ze uz jdu do II. trimestru. ze konci ranni zvraceni, celodenni nevolnosti. ted doufam, ze uz bude jen vse poradku. chci se vas ale na neco zeptat. jsem na prac. urade a muj gyn. se obava, ze nebudu mit narok na mateřskou..mate nekdo s timhle skušenosti??? dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
21.6.12 16:38

Se obava spravne :-) budes az od porodu pobirat rodicovsky prispevek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.6.12 16:39

Pokud jsi na pracáku, tak na ppm mít nárok nebudeš, pouze na čtyřletý rodičák ode dne narození dítěte. Pokud splňuje podmínky nároku na ppm otec dítěte, tak na základě tohoto může požádat o lepší výši rodičáku na kratší dobu, k dispozici budeš mít 220tis a maximální výše rodičáku je 11,5tis a pak už je to na tobě, jak si to rozvrhneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
21.6.12 16:43

A na porodny mam narok nebo ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
21.6.12 16:43

Bohužel je to tak, nárok máš až na rodičák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.6.12 16:46
@Elinka22 píše:
A na porodny mam narok nebo ne???

příjem domácnosti nesmí přesáhnout 2,4násobku životního minima, což v současné době vychází cca na 18tis a něco (možná 18,5tis, ale nejsem si jistá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
21.6.12 16:57

Aha, to je teda hezky, takze kdyz bych napsala pritele do rodneho listu, tak na porodny muzu zapomenout, pac ma vyplatu, pres 20.000,–. a kdyz bych byla matka samozivitelka, tak to taky nemam narok na porodny, jen kvuli tomu, ze jsem na pracaku???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
21.6.12 17:04

Počítá se výše příjmu lidí žijících ve společné domácnosti a toť vše :-) Teda myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
21.6.12 17:06

Aha…dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
21.6.12 17:25
@Elinka22 píše:
Aha, to je teda hezky, takze kdyz bych napsala pritele do rodneho listu, tak na porodny muzu zapomenout, pac ma vyplatu, pres 20.000,–. a kdyz bych byla matka samozivitelka, tak to taky nemam narok na porodny, jen kvuli tomu, ze jsem na pracaku???

Na porodný nárok máš, pokud je to tvoje 1.dítě, i když seš na pracáku, jako samoživitelka nesmí přesáhnout výše příjmu něco okolo 10tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.6.12 17:32
@Elinka22 píše:

ne, pokud jsi na pracáku, tak to neruší nárok na porodné. Počítá se příjem domácnosti, takže asi i záleží na tom, kdo má v místě tvého trvalého bydliště též napsané trvalé bydliště. Pokud bys přítele nenapsala do RL, tak bys možná to porodné dostala, ale zase by sis nemohla měnit výši rodičovského úříspěvku, pokud on splní podmínky a tímpádem bys měla fakt jen ten čtyřletý rodičák, což je do 9m 7600 a od 10m 3800, což už je fakt zatraceně málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
21.6.12 17:34

@bejbyn ja nemam prijem zadny :,(, jsem zavisla na pritelovy, kdyz to tak vezmu. takze kdyz bych teoreticky uvedla, ze jsem sama, ze otec neznami, tak to porodny dostanu? chapu to spravne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
21.6.12 17:34
@Gladys píše:
ne, pokud jsi na pracáku, tak to neruší nárok na porodné. Počítá se příjem domácnosti, takže asi i záleží na tom, kdo má v místě tvého trvalého bydliště též napsané trvalé bydliště. Pokud bys přítele nenapsala do RL, tak bys možná to porodné dostala, ale zase by sis nemohla měnit výši rodičovského úříspěvku, pokud on splní podmínky a tímpádem bys měla fakt jen ten čtyřletý rodičák, což je do 9m 7600 a od 10m 3800, což už je fakt zatraceně málo

Ano, myslím, že to Gladys vysvětlila dostatečně. Prostě pokud má v místě tvého trvalého bydliště místo trvalého bydliště i někdo jiný, tak se do toho počítá…a je jedno, jestli je to přítel, nebo rodiče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
21.6.12 17:37

@Gladys to bch mela narok jen na 4lety rodicak??? tak ted jsem z toho uplne zmatena…nevim teda co s tim. moje trvala adresa je uredni adresa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
21.6.12 17:38

@Elinka22 jj, dostaneš, ale jak píše Gladys, nemohla by sis určit výši a délku rodičáku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí