Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky jsem tady zase
ale uz vazne nevim. tohle tema je tu milionkrat tydne ale ne tak jak ume tak nevim no…
jsem dneska presne 39+0.tt hl. zatka jeste neodesla - teda nic jsem nezaznamenala pl. voda taky ok ale uz od rana mam sileny bolesti zad jakoby na krizi a jde mi to do prave strany bylo to ok byli jsme nakoupit a vsehno ale ted tak posledni 1-2 to zacalo byt nesnesitelne nemuz se hybat nebuzu poradne chodit jakmile doslapnu na pravou nohu bolest mi vystreli do zad a ja jdu skoro k zemi je to bolest takova az bodajici (noze, nevim jak to popsat) kontrakce nemam jen mi obcas z tech zad vystreli bolest do bricha ale to ne nijak casto
dala jsem si vanu a nic i kdyz sedim zacne to bolet. meli ste to nikdo?? ma to s porodem neco spolecnyho?? uz mam poslicky (posli jako kra. a) uz asi tak 4 dny vzdy vecer se to rozjede dneska me to az vzbudilo v sest rano tak ja nevim…
sorry za roman ale… vykulena prvorodicka noo co dodat
za chyby se taky omlouvam ale uz neziju v CR dlouho tak mi to zacina nak vypadavat
![]()
Křížové bolesti?
I to můžou být kontrakce, pak tam záleží, jak je dítě natočené a podle toho může jít bolest klasicky do břicha nebo právě do zad.
A nepochopila jsem, zda to v té vaně povolilo či ne ![]()
@Gladys prave ze nepolevilo je to porad to same
nepolevuje nic co krok to silena krec(bolest) uz nevim pritel plasi ze to zacina ale ja nemmam ten,,pocit´´ nevim ale to jak to boli to mam poprve v zivote, jinak do porodnice moc nechci byla jsem tam pred 3tydny kvuli miminku moc se nehybalo tak me to vydesilo
a pred 10 dny na monitorech, vse ok, kdyz tam zavolam reknou at prijedu a ja tam budu zase za tu,,vyplasenou prvorodici cesku´´
personal je tam porad stejnej a nevim no
jinak mam v utery jeste kontrolu v porodnici ( monitory ) a ve ctvrtek termin.
![]()
Já si myslím, že je na místě volat doktorovi
popíšeš mu, to co nám, on bude jistě vědět
přeji hladký porod, když tak i s epidurálem, když to bude těžké vydržet ![]()
@michi13 píše:
Ahoj holky jsem tady zaseale uz vazne nevim. tohle tema je tu milionkrat tydne ale ne tak jak ume tak nevim no…
jsem dneska presne 39+0.tt hl. zatka jeste neodesla - teda nic jsem nezaznamenala pl. voda taky ok ale uz od rana mam sileny bolesti zad jakoby na krizi a jde mi to do prave strany bylo to ok byli jsme nakoupit a vsehno ale ted tak posledni 1-2 to zacalo byt nesnesitelne nemuz se hybat nebuzu poradne chodit jakmile doslapnu na pravou nohu bolest mi vystreli do zad a ja jdu skoro k zemi je to bolest takova az bodajici (noze, nevim jak to popsat) kontrakce nemam jen mi obcas z tech zad vystreli bolest do bricha ale to ne nijak casto
dala jsem si vanu a nic i kdyz sedim zacne to bolet. meli ste to nikdo?? ma to s porodem neco spolecnyho?? uz mam poslicky (posli jako kra. a) uz asi tak 4 dny vzdy vecer se to rozjede dneska me to az vzbudilo v sest rano tak ja nevim…
sorry za roman ale… vykulena prvorodicka noo co dodat
za chyby se taky omlouvam ale uz neziju v CR dlouho tak mi to zacina nak vypadavat
![]()
Příspěvek upraven 21.06.12 v 16:04
@michi13 píše:
@Gladys prave ze nepolevilo je to porad to samenepolevuje nic co krok to silena krec(bolest) uz nevim pritel plasi ze to zacina ale ja nemmam ten,,pocit´´ nevim ale to jak to boli to mam poprve v zivote, jinak do porodnice moc nechci byla jsem tam pred 3tydny kvuli miminku moc se nehybalo tak me to vydesilo
a pred 10 dny na monitorech, vse ok, kdyz tam zavolam reknou at prijedu a ja tam budu zase za tu,,vyplasenou prvorodici cesku´´
![]()
![]()
![]()
personal je tam porad stejnej a nevim no
jinak mam v utery jeste kontrolu v porodnici ( monitory ) a ve ctvrtek termin.
![]()
Na personál kašli.. je pošli k šípku, tady jde o tebe a miminko!!! Lepší ject stokrát, než něco zanedbat.
(já měla křížové bolesti celých 18 hodin
), a střílelo mi to snad všude. To je snad největší bolest co může být..
Utíkej do porodnice, nebo tam aspoň zavolej - ale já za sebe bych jela - ať tě dají na monitor..
@vodolejka píše:
podle mne začínáš rodit…ale klid, může to trvat hodiny a hodiny…zavolej do porodky, ale být tebou, tak tam spíš jedu, ať tě prohlédnou…
taky si myslím, že zakladatelka začíná rodit, ale opravdu to může trvat ještě dlouho ![]()
Jinak jsem si vzpomněla, jak mi před porodem chytali bolesti do kyčlí při poslících, ty jo, člověk tak rychle zapomíná
A říkala jsem si, že jestli to budu mít u porodu, tak se zvencnu ![]()
@michi13 co klek a opřít se třeba o židli, podnožku či něco, ten ti nepomáhá? Často to bývá způsobené natočením miminka, jak tam v průběhu porodu začíná rotovat do pánve, klek by mu mohl poskytnout trochu víc místa.
Dekujuuuu vsem tak ja jeste tak hodku pockam zkusim se projit nebo neco zkusik to stou zidli jak rikala gladys a pak kdyztak zavolame a pojedem… juuuu kez by to uz bylo ono
![]()
Pijunepiju ja lemtam jak. velbloud
ledvinY boli. jinak. uvidime no
Mě teda kříž bolesti začli po prasknutí vody a to jsem nemohla chodit, sedět ležet nic..jen jsem se modlila aby už bylo po..pomohl až epidurál ![]()
Děvče, to budou křížové bolesti. Cinkni do porodky a přeji hladký porod ![]()
@michi13
To co popisuješ může být počátek porodu..ale to se nedá určit tady od PC…hele raději 5× zbytečně než 1 pozdě.. klidně bych to s Dr konzultovala.