Odtok PV

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anibas55
21.6.12 13:17

Odtok PV

Zdravím všechny a prosím o zkušenosti. Dnes jsem byla u doktora s tím, že mám podezření na odtok plodové vody. Udělal mi stěr a dal na něj ten roztok, zmodral, takže opravdu plodovka odtéká. Neodtéká ale hodně jen po trošičkách a néé moc často. Neteče neustále. Jsem 31+2. Myslím že když mě doktor kontroloval cítila jsem i čípek. Doktor sice nic neříkal, ale neetvářil se moc nadšeně když s ním pohyboval. Občas mám i píchání v pochvě a občas to jde i do konečníku, ale je slabě. Doporučil mi hospitalizaci. Ještě jsem doma, jelikož mi neodtéká voda moc, jen slabouličce a ne stále. Do porodky se chystam jit lehnout až zítra ráno. Sdílíte semnou někdo zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
21.6.12 13:19

Já bych neváhala a jela do porodky. Když Ti to rupne celý, tak už se nic neudělá. Přeci jen 31 tt ještě není tolik. Oni aspoň vysledují, kolik toho teče a zda se Ti nerozbíhá porod, popř můžou hned zareagovat a porod zastavit, nebo dát kortikoidy na dozrání plic a pod. Jak přijedeš s rozjetým, může být pozdě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
21.6.12 13:22

Asi bych si všechno nutné a potřebné rychle zařídila, nejlépe po telefonu, pokud čekáš první dítě, tak neřeš nic. A jela bych do té nemocnice, opravdu může být do rána pozdě. Takhle vše podchytí a do týdne můžeš být zpět doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.6.12 13:23

To moje zní možná moc pesimisticky, ale kámoška takhle o sviště přišla. Je fakt, že byla jen 24 tt, ale řekla si, že počká a pak už bylo pozdě na cokoliv. V tomhle bych neriskovala, 100× lepší dřív než jednou pozdě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
21.6.12 13:24

Ahoj mě plodovka odtékala taky pomalu a přidaly se i slabé kontrakce, jenomže jsem byla v 37tt tudíž mi porod rovnou vyvolali.
Tu plodovku je třeba podchytit, dobře že jsi zašla, oni se už postarají o tebe i miminko. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anibas55
21.6.12 13:30

Mě odtéka opravdu hodně málo. Třeba 3 hodiny vůbec nic a pak jen jako bych se připočůrala. Pak je zas na pár hodin pokoj

• Citovat
  • Upravit
1021
21.6.12 13:30

Ja bych taky jela do porodnice rovnou. Jak zacne odtekat plodova voda, i kdyz jenom malicko, tak bych neriskovala. Abys mimcu nejak neublizila. Zvlast kdyz se doktor netvaril nadsene a tak ruzne te picha… Drzim palce a rychly porod! :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.6.12 13:31

@Anibas55 ale jak sama poznáš, jestli jí má dítko dost, jestli už to není problém. V tomhle bych fakt neváhala. Ono je jedno kolik, ale je hranice, kdy už to pro dítě může být problém. Navíc Ti to může kdykoliv rupnout celé. Tohle mi přijde dost nezodpovědné. Promiň. Ale přeci jen do TP Ti zbývá dost času, to chceš porodit teď? Minimimčo, co se bude delší dobu adaptovat a pod? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.6.12 13:40

Ale ať to nevypadá tak hrozně, rozhodně Ti přeju, ať vše proběhne v pohodě a mimi donosíš do termínu a narodí se zdravé :kytka: To je nejdůležitější..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.6.12 13:52

Já bych v tomto tt neváhala a do té porodky jela. Zaprvé, je otevřená brána infekci. Zadruhé, může ti kdykoliv prdnout komplet a u nedonošenců hrozí vyplavení pupečníku a pak jde celkem o minuty (a ty to doma zřejmě ani nepoznáš).
Nemuvě o tom, že ten porod pak může pokročit hrozně moc rychle a rodit doma překotně ve 32.tt bych teda fakt nechtěla :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
21.6.12 14:24

Já bych taky radši jela. Jestli máš předčasně rodit, tak ať si radši od začátku pod dozorem, ať to dobře dopadne. A třeba to bude v pohodě a pustí tě domů, ale to musí posoudit oni.

• Citovat
  • Upravit
278
21.6.12 14:34

Já být tebou, tak určitě do porodnice jedu hned. Nenechávala bych ani minutu. Hazarduješ se zdravím svého miminka. Pokud se doktor moc netvářil, tak neváhej a jeď. A navíc 31 tt je docela brzy na porod. Můžou ti pomoct v nemocnici miminko donosit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
21.6.12 14:38

Taky bych radši jela hned. Ono totiž plodová voda obsahuje látky, které spouští porod a působí na otevírání čípku. Takže se ti klidně v noci v posteli může rozjet porod a akorát budeš vynervovaná, jestli stihneš přijet do porodnice včas. V nemocnici ti dají injekci na dozrání plic miminka a pohlídají si tě.
A neřekl ti doktor, jestli se začínáš otevírat? Nebo se mrkni do těhu průkazky na poslední stránku, tam většinou bývá cervix skóre, tak jestli se ti od minulé návštěvy zvýšilo (víc bodů) - to by taky znamenalo, že se to tam začíná chystat k porodu.
Doufám, že to v nemocnici vyřeší a prcek si ještě chvíli v bříšku pobude :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí