Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, jsem ted v 37tt a vahovy odhad miminka je 3570g. Doktorka napsala do zpravy, ze mimi odpovida na 39tt. Mam strach aby nebylo nejak nemocne.
Klídek, oni si tu váhu pohlídaj a pokud ti vyšly dobře všechny testy, tak se nemáš čeho bát, popř. ti porod vyvolají
Já jsem měla v 36tt váhový odhad 3600g a pak už mi váh. odhad nedělali, tak jsem se děsila, co za obříka to budu rodit.
Rodila jsem nakonec vyvolávaně v 41+0tt a malý měl 3240 g. Takže neboj, nemusí to být taková hrůza. ![]()
Já měla váhový odhad 38 tt 3800 g, 40+0 v den porodu 4300g. Málem se mnou švihlo, dr na mě kouká, jste vysoká, to půjde
Mě polil horký pot, mladej měl 3750 g. Jinak odhad +- 500 g a navíc, TP je taky jen orientační, třeba je těhotenství opravdu o těch 14 dní starší. Pokud máš v pořádku testy, nebála bych se toho, nemoc by se poznala spíš podle toho, že mimi nepřibírá..
Mne rekli asi 2 tydny pred porodem ze ma syn vic jak 3 kg, no o dva tydny pozdeji kdyz se narodil ani ty 3 kg nemel. Je to hodne orientacni a realita je plus minus 500gr, tak se neboj
Ve 38tt odhad 3800g, druhý den porod 4090gr
! fakt je to jen orientační, ber to s rezervou ![]()
Mě řekli v 37. týdnu sice jen 2990 g ale druhý den jsem porodila a malá měla 2600g takže to je vážně jen odhad neboj.
Ahoj!
Na monitory do porodnice se mnou chodila jedna maminka, které dali termín na SC, kvůli tomu, že dítě bude prý velké.
No a miminko jsem pak viděla a nevážilo ani 3 kg.
Takže řezali nejspíš zbytečně. ![]()
Je to jen odhad, takže klid. Mě ve 38 tt mudr řekl, že má mimino přez 4 kg
rodila jsem ve 41+0,to už mudr koulel očima a říkal něco kolem 5 kg
Malej měl 3790 g
Ufff ![]()
Vahove odhady byvaji hooodne nepresne nekdy a i kdyby to odpovidalo je to uplne normalni vaha, bud rada.
Neboj, je to jen odhad, mě nikdy nevyšel, sekli se jen o půl kila ![]()
Já mám takový pocit, že vždycky řeknou víc, než je skutečná váha miminka. ![]()