Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojki holky, před 3 týdny jsem musela akutně rodit císařem, kvůli rychlerozvíjející se preklampsii, porodila jsem ve 30tt hypotrofní miminko, Lilianku 690g. 3 hodiny po císaři jsem dostala hellp syndrom s kompletním rozpadem krevních destiček, odcházely játra a ledviny a došlo k masivnímu krvácení do břicha, byla jsem ihned znova operována, po dobu 3 dnů jsem stále krvácela a dostávala neskutečné množství krve a plazmy a léků na srážení krve, dostala jsem 3 dávky novasevenu, během té doby (5 dní jsem byla zaintubovaná a na umělé plicní ventilaci. Aź poslední dávka novasevenu zabrala a po vycpání břicha rouškama se podařilo zastavit i krvácení. Celé rodině tvrdili, že pravděpodobně nepřežiju, že mi nedokáží zastabit krvácení a já přežila! Po šíléných stavech halucinací a chtíči spáchat sebevraždu po probuzení z umělho spánku ve které jsem byla 5 dní a po dalších 15 dnech jsem se konečně dostala domů, po 3 operacích se strašnými jizvami, vyčerpaná a slabá. Ale doma to všechno teprve přišlo, panický strach ze smrti, že se nedožiju až moje malá příjde domů, stále mám pocit že mi něco je, že nemůlžu dýchat, že mám nedostatek vzduchu, mám už za sebou vcšemožná vyšetření a kromě krve, jaterních testů jsem relativně ok. Když si na něco z toho vzpomenu hned dostanu záchvat dušnosti, nejsem schopná existovat, mluvit, jíst, pít, třepu se a jsem úplně mimo i několik hodin. Proto vás chci poprosit, pokud máte některá podobnou zkušenost, poraďtě jak se dostat z těchto depresí. Děkuji aomlouvám se za veliký román, potřebovala jsem se i vypsat
@Amy88 ahoj, zkušenosti sice nemám ale asi se u tebe rozvíjí fobie ze smrti a vším tím okolo, bohužel to není sranda, myslím že by pro tebe bylo dobré zajít si za psychologem, ne-li psychiatrem, aby se to nerozjelo ještě víc. A neboj, potom co sis prožila bych se klepala taky
hlavně držím palečky at je to dobré s tebou i malou ![]()
Ahojky jsem sice taky po preklampsii a help syndromu..ale já jsem z toho vyvázla daleko líp… moc ti držím palce! určitě někam zajdi..ať ti pomůžou..
..taky jsem po preeklampsii a eklampsii.. ale tohle jsem vůbec nezažila - koukám, že jsem měla sakra velký štěstí.. tobě doporučuji okamžitě vyhledat odbornou pomoc, nebo by se to mohlo rozvinout v něco daleko horšího… držim vše co mám aby si ty byla v pořádku!!!
Děkuji vám moc za podporu. Snad se to brzy urovná, doktoři tvrdí i rok fyzicky a psychicky taky, tak raději vyhledám psychologa
@Amy88
Po tom co jsi prožila je tvoje reakce naprosto normální. Divný by bylo, kdybys reagovala jinak. Asi bych to řešila psycholegem, né že máš problém, ale že se přes tu hrůzu cos prožila musíš dostat.. Držím pěsti a gratuluju k holčičce ![]()
Ahoj, tohle je jist normální reakce na to, co se ti stalo, ale to neznamená, že by ses s tím měla sama trápit, zajdi si za psychiatrem či psychiatričkou pro „první pomoc“, abys mohla fungovat a trochu se z toho otřepat a pak určitě psycholog, aby se to jen nezakonzervovalo. Moc držím palce, určitě to zvládnete, ale pomoc je na místě. Nestyďte se a nechte si pomoci, ať se co nejdříve můžete zase těšit ze života i z miminka.
Dobry vecer AMY TAKE JSEM PRODELALA HELLPA ADOST PODOBNE JAKO VY OZVETE SE MI NA MAIL RADA SI O TOM PROMLUVIM A SNAD I POMUZU SANDRA