Jak jsme neočkovali

kaštinka
10.5.13 02:39

Jak jsme neočkovali

Díky netu jsem narazila na tento článek http://orgo-net.blogspot.cz/…ckovali.html?m=1
Je to pro mě velmi zajimavé zjištění. Podnětná je i diskuze pod článkem. Doporučuji.
Je tu naděje pro všechny rodiče, kteří neočkují své děti a ještě skrz MŠ o očkování přemýšlejí. Na nás tento nátlak bohužel zafungoval a dítě očkování neslo špatně.
Povedlo se vám také umístit dítě do MŠ třebaže není očkované, nebo není očkované podle vyhlášky a to způsobem, který je popsán v článku? Nebo znáte někoho ve svém okolí? Tato diskuze je pro povzbuzení rodičů, kteří již nemohou pokračovat nebo začít u svých dětí s očkováním. :andel:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19494
10.5.13 06:43

Z tohodle clanku jsem vam kopirovala :-) vojta chodi do skolky, ale on mel indivindy plan od neurolozky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
10.5.13 07:08

.

Příspěvek upraven 20.06.13 v 13:18

• Citovat
  • Upravit
12667
10.5.13 08:29

@kaštinka my sme teda na sk ale i tak dakujem za sirenie osvety. Mozno to pomoze i nam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.13 09:03

Mluvila jsem s ředitelkou MŠ a u nich očkování neřeší a vadit jí nebude, že nejsme očkovaní. Uvidíme příští rok, zda to splní, ale po promluvě s jednou maminkou, která navštěvuje stejnou MŠ, ač její dítě není očkováno, to problém opravdu nebude.

Anonymita kvůli školce. Nechci, aby měla problémy, i když jí tu neuvádím.

• Citovat
  • Upravit
20557
10.5.13 09:37

U nás třeba školka není důvodem k tomu, abych děti očkovala..nesnáším vydírání..
Do školky by nechodily ani očkované.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
10.5.13 11:29

Dekuju, prebiram a hlasam dale :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adam755
10.5.13 11:48

Heled, já nevím. Je to sice hezké, ale ta školka je třeba u nás zřizovaná obcí a dá si pravidla pro přijetí, jaká bude chtít. Pokud nejsou vysloveně diskriminační nebo protizákonná, např. že nebudou přijímat Romy, a budou mít racionální zdůvodnění, tady obrana před šířením infekčních nemocí v dětském kolektivu, tak se liga lidských práv může stavět na hlavu a nezmůže nic. Školka si sama rozhodne, koho přijme a je to.
Taky se mi to nelíbí, ale na postup uvedený v článku bych se opravdu nespoléhala. Při rozhodnutí o neočkování je prostě třeba počítat s tím, že dítě do státních i mnoha soukromých školek nebude moci nastoupit a zařídit se podle toho.

• Citovat
  • Upravit
Krakatice88
10.5.13 12:16

Krásně napsaný článek a hlavně věcný, praktický a konečně jsem se dozvěděla nejen to, že to jde, ale hlavně JAK! Díky, ukládám si odkaz a v případě potřeby a zájmu i já budu posílat dál :) A doufám, že se i ČR dočká možnosti očkovat/neočkovat na základě vlastního rozhodnutí a bude to podpořeno zákonem.

• Citovat
  • Upravit
kaštinka
10.5.13 13:13

.

Příspěvek upraven 20.06.13 v 13:19

• Citovat
  • Upravit
kaštinka
10.5.13 13:32

.

Příspěvek upraven 20.06.13 v 13:20

• Citovat
  • Upravit
Krakatice88
10.5.13 13:40

@kaštinka Příspěvek je to pěkný a taky by se mi líbilo, kdyby to byla pravda, ale bohužel ze zkušeností brněnských matek vyplývá spíš to, že je šílený nácvak ve školkách a tím, že nepřijmou neočkované děti si spíš ulehčují práci s tím koho přijmout a koho ne..

• Citovat
  • Upravit
adam755
10.5.13 14:45

@TroisChéris přesně tak. Zkusit se to může, ale velmi pravděpodobně to nevyjde. Pak je důležité, aby rodiče měli náhradní plán.
To, že většina rodičů neočkuje a bez neočkovaných dětí by bylo ve školce prázdno, je buď výmysl, nebo zbožné přání. Každopádně to má hodně daleko od reality.

• Citovat
  • Upravit
kaštinka
10.5.13 16:10

.:

Příspěvek upraven 20.06.13 v 13:20

• Citovat
  • Upravit
kaštinka
11.5.13 12:19

.

Příspěvek upraven 20.06.13 v 13:21