Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, ja už nevím jestli nejit zase k moji obvodni abych zase neplasila protože jsme hned prvni den co byla teplota 39,5 jeli na pohotovost a tam ji trapili 3 hodiny, brali ji krev s obou rucicek snad 20 min
a pak porad na chodbu a do ordinace a dokola tam a zpet, holcicka moje, byla uplne hotova, jeste po me pak chteli at cekam ay se vycura do pytliku ale to už lomila hlavu do spanku, tak sem jim rekla ze vubec, ze zitra jim neco donesu, stejne jsme meli jit hned dopoledne na kontrolu. Rekli ze mame stridat naky dve mediciny(mam to napsany) a naky blaboly, velice nic. nakonec je to viroza a pres den ji bylo,,lepe,, a v noci zase horela moc, uplne,,narikala,,delala sem ji i zabal den pred tim a teplota klesla, ale ted mi moc neprijde ze by to pomahalo, ale ted spinka tak uvidim. Jak jste lecili tohle vy? ![]()
No a co střídání těch 2 léků??? to nepomohlo???
a v noci na teplotu měla co??
Já bych to viděla na šestou nemoc, při horečce se střídá paralen a nurofen po třech hodinách. Tři dny vysoké horečky, pak se prcek osype a je po všem.
My to měli dost podobně, malá hořela v noci, přes den byla docela v klidu, jen mrzutější.
Ty mediciny jsem nekupovala, na kontrole mi rekla, že to ze mam doma Nurofen a paralen cipky+ panadol medicinu tak ze staci a mam to stridat, pred spanim mela Nurofen a vykadilaho vzapeti(a s cevenym slizem:/, muze byt podrazdena a cipků?) pak spala do 5h a hned sem dala paralen cipek a zabal, usnula, vzbudila se v 7 a to sem nedala nic jeste jen zase mirnej zabal a ted spinka. I ty čípky me už štvou.
@Alfhugo píše:
Já bych to viděla na šestou nemoc, při horečce se střídá paralen a nurofen po třech hodinách. Tři dny vysoké horečky, pak se prcek osype a je po všem.
My to měli dost podobně, malá hořela v noci, přes den byla docela v klidu, jen mrzutější.
Fakt? to by sedelo, takze už po trech hodinach jsi davala stridave čipky?
Byt tebou hlavne hned nelitej na pohotovost.. Pockala bych tri dny, pokud se teplota nesnizi nebo presahne 40 tak bych teprve nekam sla.
Střídala jsem co 4 hodiny nurofen sirup a panadol čípky. Zase není dobře, aby se dítě z teploty 39,5 dostalo na 37.
Takto u nás začínala šestá nemoc. U obou mých deti. Teplota se neleci, teplota napomáhá vyléčení. Nesrazela jsem. Deti jsem mazlila, zajišťovala dostatečný přísun tekutin, nenutila do jidla, kdyz nechtěli a stále mazlila. Prakticky na me spaly. Obě měly přes 39,5.
U dcery jsem aplikovala octove ponožky, jednou.
Pokud je to šestá nemoc, teplota srazit nejde a zbytečně do tak malého miminka cpat nebezpečné chemické látky. Ovšem to je každého volba, o tom žádná.
@Akiree nechodím na pohotovost, ale dávám na střídačku nurofen s panadolem, pokud to do hodiny klesne, tak je to v cajku. A max zábal na ruku. Kluk už měl hodně přes 39, na pohotovost jsem nešla. Ono stačí, jak to o chlup klesne po tom léku, nesmí to být skokově.
Měli jsem i 40, střídala jsem Nurofen a Panadol po 4 hod. Do hodiny to zabralo, pak zas lezlo nahoru, tak furt dokola, ale pili, tak jsem to moc neřešili, a teploty ustupovaly, od 38,4 níž jsem už nesrážela. Pak přišla blička, srajda a pak to zmizlo
Tak ja radeji koupim ještě ten Nurofen sirup, a teda omezim ty zabaly, Myslite ze kdyz ji soupnu do auta a skocim s ni do lekarny? Uz mi stejne zbyvaji dohromady 3 cipky, nemela jsem cele baleni Nurofenu jen od zname zbytek. A mám ji hodně přikrívat nebo normalne obleknout? Myslim doma. A chodili jste s kocarkem? to asi ne, ne?
Když je teplota tak ven nechodím, ani když mají 37,5, to je i mě divně a nefunguje termoregulace, a jsem raději doma.
Zábaly podle toho jestli je horká, nebo má ledový ruce, nohy, to pak NE.
POkud nemáš jak jinak pro léky, tak ji asi vzít musíš, jinak bych si to zařídila jinak
@Akiree taky mám osmiměsíční mímo.. a měli jsme měinulý týden to samé… v neděli v noci se probudila s šílenou horečkou, měla je tři dny.. srážela jsem na střídačku nurofenem a paralenem… byla to nějaká hnusná viroza…
Právě že nemám vubec, jsme samy a tata v praci, a sousedka pryč co chodime ven. Mám to naštěsti 2 km a hned u kraje vchodu do OC.
No a co myslite, že spis jen čipkama teda nebo i tim sirupem? a obcas vyprdne takovej naruzovelej sliz, to je po cipkach asi normalni? Ty stolice jsou vubec divny naky. Ja asi fakt plasim, ale je to poprve no ![]()