Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chci se zeptat na rady a tipy, jak jste řešily chození ven, kdyz jste meli batole a cerstve mimi?
Mame 14ti měsíčního syna a v cervenci cekame druhe. Jde o to, ze v te dobe, kdy se druhe narodí, syn jeste nebude moc chodit, myslim tim, jako delsi trasy. Mam v planu koupit satek, nebo ergonomické nosítko na mladsi, a na mensi trasy jsem si rikala, ze bych ke kočárku mladšího prikoupila takovy ten stupínek, co se pridela, je na kolečkách a starsi si na to stoupne a drzi se kočárku. Nebo jak jste to řešily vy? Dekuji za rady zkušených. ![]()
Potrebovala jsem byt mobilni… i na delsi trasy ci napr. nakup… takze jsme poridili dvojkocar. Meli jsme Chariot CX2 ktery jsme pak jeste 2-3 roky pouzivali jako vozik za kolo ![]()
@Mona111111 já koupila sourozenecký kočár, sice se využil chvíli ale pro mě to byla jediná možnost ![]()
@Mona111111 To zalezi na kocaru…nas Chariot se vlezl vsude kde projede vozickar
Mám kluky od sebe rok a půl, a jelikož jsem nechtěla být u uvázaná doma, řešila jsem to sourozeneckým kočárem.
Bylo to super, výlety, prochajdy ![]()
Na stupinek je moc malej, chce to dvojkocar. Na stupinku se takovej cvrcek jaksi nevyspi treba.
Ja mela kocar se sedatkama za sebou. A parkovala jsem za dverma od baraku. Ted tam sousedka s dvojcatama ma taky kocar. Pridelanej zamkem do kruhu ve zdi.
Mame rozdíl 22 měsíců a koupila jsem jen skate za kočárek. Staršího syna jsem učila bez kočárku ještě v těhotenství a v poho. Záleží jakého mas doma chodce a jestli ti v kočárku spí (náš ne, takže to bylo fuk)
Rodila jsem, kdyz měl starší 18mesicu s byl bez kočárku, nekdy se vozil na skejtiku, ale byl to chodec už od 15mesicu odmítal kočárek.
@Tichošlápek píše:
Mame rozdíl 22 měsíců a koupila jsem jen skate za kočárek. Staršího syna jsem učila bez kočárku ještě v těhotenství a v poho. Záleží jakého mas doma chodce a jestli ti v kočárku spí (náš ne, takže to bylo fuk)
Taky nespi v kočárku a uz venku beha, akorat je to fakt na dlouho no.. Koupim ten stupínek ![]()
Ja mela sourozenecky kocar a po sedmi mesicich sla ted mladsi do sportaku a starsi ma stupinek. My hodne chodime a diky sour. kocaru jsem byla nezavisla na ostatnich, nemusela jsem resit auto a tak. Proste jsme vyrazili, kdyz starsi chtela, vezla se, kdyz nechtela, sla. A ja si tak v klidu obstarala nakup i vsechno ostatni. Ja jsem byla spokojena maximalne, to obdobi po porodu to dost ulehcilo
Tak v červenci už mu bude 20 měsíců, pokud dobře počítám. To už nějakou trasu ujde. My jsme syna od 1,5 roku docela cepovali, aby si zvykl chodit. Ten stupínek jsme nechtěli, bydlíme na kopci a kluci jsou zimní, takže představa, jak se táhnu s kočárem s obouma dětma tím neprohrnutým marastem do kopce, byla dost děsivá…
Starší si rychle zvykl, ve dvou letech byl komplet bez kočáru. Nějaké dva tři kiláky do města na nákup a zpět ušel. To samé vycházky. Na delší výlety jsme ale brali krosničku.