Jak jste vybírali kroužek pro dítě?

Snopy123
29.5.25 14:30

Jak jste vybírali kroužek pro dítě?

Naše děti jsou velmi pohybově nadané. Sporty které dělaly a dělají i v dospělosti tak nějak přišly a děti věděly co chtějí dělat a dělaly. Až na našeho nejmladšího. Chce dělat vše. Hrát fotbal, hrát hokej, jezdit na kole, chodit plavat, hrát pinčes. Kdyby mohl dělá všechny kroužky. Jenže pokud chce něco dělat opravdu poctivě začíná se brzo a to klidně ve věku 5 let. Naskytla se nám možnost žít v místě, kde snad všechny možnosti, které si vymyslí máme možnost mu dopřát.
Obcházeli jste nějak volné hodiny, nebo to nějak komunikovali s dítětem?
On se jeví zatím opravdu šikovný na vše. Kromě plavání, kde mu vadí voda v očích a na hlavě. Má svůj skaut, který super, ale on chce i ten sport. Aktuálně chce závody, chce soutěže. (Zná to od sourozenců, ví jak to probíhá). Bude mu 5, čili by se mohl začít rozhodovat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10827
29.5.25 14:35

Na všechny kroužky začaly chodit ve školce a ve družině. Brala jsem to podle děděných talentů v mé a manželově rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.5.25 14:35
@Snopy123 píše: Více

Tak asi bude muset dát něčemu přednost, pět sportů těžko zkloubíte časově :mrgreen: Ono i dva na nějaké lepší úrovni může být problém. Takže bych dala na jeho názor, klidně mu dala těch sportů víc, podle toho, co se mu nebude křížit, a myslím, že časem sám bude k něčemu víc inklinovat. Horší jsou děti, které nechtějí nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
29.5.25 14:40

Tak jezdit na kole a hrát picneš muže ve volném čase s vámi, vadí mu voda v očích takze plavání ne, zbývá tedy fotbal nebo hokej. Záleží na vás kolik času tomu chcete obětovat, hokej bude náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10827
29.5.25 14:41

Jinak teda, na spoustu sportovních aktivit absolutně nepotřebuješ kroužek (viz. jízda na kole, pingpong, plavání, kolečkové brusle, skateboard, lyže,…) takže bych vybrala buď hokej nebo fotbal, který je ovšem časově náročný (tréninky + zápasy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24803
29.5.25 14:43

Dali jsme vždy na děti, do ničeho nenutili, když chtěli s něčím seknout, tak jsme to probrali, dali tomu čas a pak se udělala změna… tolik sportů na vyšší úrovni dělat nejde, vychází mi z toho nejlíp fotbal…
to ostatní (holt kromě hokeje) můžete dělat rekreačně.. hokej hraje závodně od školky syn od známé a museli tomu podřídit de facto celý rodinný život i rozpočet, pro nižší i střední třídu je to pěkný záhul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
29.5.25 14:46

@Bytsamsebou Děti sportovní nadání nemají po nás :-) Já jsem dělala roky kynologii, která ale naše děti nebere. Manžel závodně nikdy nic nedělal. Všechny sporty které naše děti dělají jsme my nikdy nějak víc nedělali. Školka žádné kroužky nenabízí. Kroužky může navštěvovat až dítě v předškolním roce a to sice angličtinu, nějaký taneční a práce v dílničkách.
Ve škole dobrý nápad, tam by se pod DDM něco asi dajít dalo. Zase starší děti v první třídě hrály už registrovanou soutěž pod hlavičkou týmu daného sportu.

• Citovat
  • Upravit
10827
29.5.25 14:48
@Lucy75 píše: Více

Souhlasím, že hokej na úrovni zabere spoustu času a peněz. Od kamarádky syn chodí každé ráno před školou na bazén + trénink 5-6 x týdně a na zápasy už jezdí s rodinou do zahraničí. Samozřejmě výbava + výživové doplňky taky není levná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
29.5.25 14:48

@Snopy123 já jsem pro všestranný rozvoj dítěte, takže u nás jsou sporty volnočasové jako rodina plus jeden sportovní kroužek, dřív florbal, teď basket. Kluk je i výtvarně a manuálně nadaný, takže má i jiné kroužky, než jen sport.
I spousta vrcholových sportovců říká, že je důležitý všeobecná příprava, než dítě od takto malého věku cilit na jeden sport.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
29.5.25 14:49

@Bytsamsebou On chce ty závody a soutěže. Chce hrát zápas, chce trenéra. Na kole může jezdit s námi a jezdí. Ten jeden kluk taky k fotbalu měl florbal, pak k tomu dělal pinčes, ale něco muselo mít prioritu a on věděl co to je někdy od 4 let. Jo jezdit na kole se dá i s rodiči samozřejmě. A to děláme.

• Citovat
  • Upravit
3034
29.5.25 14:50

Já se vždy snažím vyjít v ustrety dle zájmu, ale zase aby to šlo časově a upřímně i finančně zkloubit a aby toho bylo nějaké rozumné množství, ani já nechci a nemůžu konec konců dřepět každý den někde a u těch malých dětí to často přítomnost nebo minimálně dovozy/odvozy vyzaduje…ani ve meste to nebudes vse mit 2 minuty od domu…plus ty deti nechci pretizit…a z toho nám něco vyšlo. Mám 2 děti mladsiho školního věku a září je vždy kombinatorika jak blazen :mrgreen: Od začátku vědí, že vše nejde.

Příspěvek upraven 29.05.25 v 14:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.5.25 14:51

Co si tak pamatuju z fotbalu, tak v tomto věku těch zápasů ještě moc nebylo ani v jednom z klubů, za které syn hrál. Vycházelo to tak jednou za měsíc na víkendový den. Větší drill nastal až v žácích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
29.5.25 14:52

@Menton Ty starší měly Sokol v podstatě od mimina. Tam to bylo takové všestranné. Ale oni věděli k tomu co chtějí. Syn věděl, že chce hrát fotbal. Přišel s tím už někdy ve 4 letech a ještě v 19 ho hraje. Druhý věděl jiný sport, tak ho i v 17 hraje.
A tenhle neví. Chce vše. To mě tam mate, že si neumí vybrat, čemu se chce věnovat. Pinčes si s ním zahraji klidně na zahradě a fotbal může večer hrát s bráchou a v neděli můžeme jet na výlet - to taky děláme. Ale neznám tu nerozhodnost.

• Citovat
  • Upravit
10827
29.5.25 14:52

U nás mají lásku k pohybu a sportu převážně po mě. Ve zdejší školce se nabízí kroužky jako hudebka, výtvarka, tanečky, mažoretky, hasiči, atletika, angličtina… Od první třídy další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8974
29.5.25 14:53

U školčat podle dostupnosti. V tom věku byl fotbal (pro dcery i syna), mažoretky a Brontosaurus. Později si každý sám vybral, které chce. Od první třídy byl širší výběr. Od pohybových po folklorní. Většina aktivit jim roky zůstala. Nějaké školní a nějaké mimo školu. Syn má momentálně tři pohybové. Poslední je basket. S tím začal letos v necelých 12. Ale je podle trenéra dobrý. Hned ho přijali. Za dva týdny od nástupu mu řekl, že ho chce na sebou na zápas. Trošku se mu tam pak tluče, když mají o víkendu zápas, že na jiném kroužku jsou závody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí