Jak jste vybíraly výbavu pro miminko?

1
7.2.26 14:03

Jak jste vybíraly výbavu pro dítě?

Holky, zajímalo by mě, jak jste to měly vy.
Já mám pocit, že když se řekne „výbava pro miminko“, tak se na mě valí milion věcí, značek, názorů…
Pomohl vám někdo konkrétní s výběrem? Nebo jste si všechno řešily samy metodou pokus omyl? Cítím se nějak ztraceně v tom co vše potřebuju…nebo spíš nepotřebuju

Kdybyste dnes kupovaly výbavu znovu, co byste udělaly jinak?

Moc děkuji za odpovědi :srdce:

Příspěvek upraven 07.02.26 v 16:10

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2053
7.2.26 14:31

Brala jsem věci ze swapu apod. Neřeš to tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79841
7.2.26 14:33
@Kočkorožka píše: Více

přesně - já jsem kupovala i balíky věcí pro mimino tady z Bazaru, něco jsem použila, něco vyhodila, něco poslala dál,
a třeba houpátko jsem koupila nové, a dítě to naprosto odmítlo, tak jsem ho zase prodala,
@Klára488 jsou to jen věci, není to potřeba tak hrotit, něco zjistíš, až se dítě narodí, že ti nevyhovuje a pošleš to dál, když naopak zjistíš, že něco potřebuješ, koupíš to obratem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14831
7.2.26 14:38

Ja jsem nikdy moc zbytečnosti nemela, takze jsem řešila hlavně oblečení a plíny :lol: a samozřejmě kočárek. Další věci průběžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
7.2.26 14:38

Nekupovala jsem zbytečné a škodlivé věci. Hlavně se vše dá koupit po narození, až když zjistím, že mi ta věc chybí. Celkově jsem toho moc nekupovala. Nešlo mi o peníze, ale co potom s tím. Rozhodně není potřeba mít vše nové a barevně sladěné, pokud po tom vyloženě netoužíš.
Před porodem jsme pořídili kočárek, šátek, obstarali postýlku (zděděnou), pohodlné oblečení (také zděděné), pojízdný košík do obývací kuchyně. Ostatní věci kupujeme za pochodu. Ani kosmetiky není potřeba mít prehršel. Raději si pár dní počkám, než to mít doma zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
793
7.2.26 14:40

Pár kousku jsem koupila aby mělo mimčo hezký služné nove oblečky, ale plánovala jsem kupovat na vinted, nicméně nakonec jsem tam oblečení nekupovala protože jsem dostala hodně po od švagrové sestřenky a kamarádky tak nebylo potřeba. Ale třeba nosítko, šátek a nějaké drobnosti jako strilizátor mám z vintedu, tohle za mě miminko nové nepotřebuje, stálo to pár korun oproti pořizovací ceně. Jinak jsem brala nutný základ s tím, že pokud pak budu potřebovat tak dokoupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27831
7.2.26 15:06

Moc to hrotíš, jedno pěkný k mudr ostatní z druhé ruky dítě ti to x krát za den pose.re a pob.leje pokecá příkrmy atd atd atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
7.2.26 15:07

Já teď ve třetím těhotestvi kupuju co vím, že jsem využila i předtím…a nebudu kecat kupuju i to co není úplně nutnost…
Prvně jsme si řekli, že budeme kupovat vše nové…pak jsme to změnili, že použité ale pak jsme to změnili zase na nové..protože jak sem přicházela inzeráty tak děs a hrůza…mamči to prodávají a už samy to koupili použité a jde to poznat pokrčené vybledlé…takže kupujeme vše nové i kočárek
Samodrejmě hledám levnější alternativy a přijíždím více obchodů… Barevně sem taky chtěla ladit…s miminkovským pokojičkem se mi to asi povede… Ale s oblečením vůbec… Nakupovala jsem hodně v Tescu jak byli slevy takže berevně to mám takový mišmaš… Jsem po ivf a určitě tohle je poslední miminko a manželovo první, takže jsme si řekli, že si dopřejeme teď si můžeme trošku více dovolit… A já kupuju všechno dopředu mám to tak ráda když to je nalajnované a nachystané

Příspěvek upraven 07.02.26 v 15:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13854
7.2.26 15:10

Nějak moc jsem to neřešila, vybírala jsem věci z druhé ruky, tak, aby se mi líbily a věděla jsem co chci. Takže nějaké oblečení, látkové plenky, kočárek, autosedačku, postýlku, šátek, nosítko… Zbytek až po narození, podle toho, co jsem potřebovala. Např. oblečení v menších velikostech, syn byl hodně drobný a 56 nosil asi půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1169
7.2.26 15:28

Nakupovat hlavně s rozmyslem!
Co já u prvního měla zbytečných krámu… :think: 😅
U druhého toho bylo polovina a i tak až moc.
Teď si hodlám udělat seznam předem do věku cca 3 měs. A ten ještě seskrtam.
Základ je autosedačka, kočárek/ nosítko, postýlka, ložní prádlo, kosmetika pro miminka. Oblečení rovnou vel. 56 ( na ty prteci velikosti „do 1 měsíce“ bych se vyprdla).
Pokud nepůjde kojení, tak nějaké lahvičky na umělé mleko.
Plinky.
Další průběžně. V dnešní době se na nic nestojí fronty, všude stále slevy, tak se dá vyběhnout do krámu klidně ze dne na den.
A za mě teda nic značkového, stejně je to všechno hned flekate a logo LV nebo Armani přes blinkance ani vidět nepůjde. 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7137
7.2.26 15:38

Udělala jsem si seznam a jela dle něho.
Nový jsme kupovali jen monitor dechu a autosedačku, zbytek byl +/- z druhé ruky. Nesouhlasím s tím, že věci po někom jsou už pomalu na vyhození, chce to vybírat, já jsem brala jen top stav a nakoupila za zlomek ceny spoustu věcí, co ani nebyly použité. On má člověk s prvním dítětem velké oči, nakoupí toho kvanta a nepoužije ani polovinu. Navíc děti strašně rychle rostou.. Syn šel z porodnice rovnou do vel. 62, takže šly 4 tašky oblečků rovnou z domu.
Takže klid, začni kočárkem, vajíčkem, monitorem, postýlkou, prostě takovým tím základem, hadříků je všude kolem mraky. Zrovna jako seznamů „výbavičky“. A počítej s tím, že něco (zaručeně super a doporučované) vyhodíš jako nepotřebný krám, něco zase budeš dokupovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3116
7.2.26 15:55

Vetsinu z druhe ruky, takze kdyz jdem videla neco hezkeho pobliz, jela jsem pro to a bylo. Mela jsem zaklad - postylku (i kdyz po par tydne byla i ta zbytecna :mrgreen: a dite spalo se mnou), kocar, vanicku, obleceni…
Zbytek jsem dokoupila az podle potreby.

Příspěvek upraven 07.02.26 v 16:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22751
7.2.26 16:05

Široká rodina mě zahrnula vším možným po svých dětech. Takže jsem nekupovala skoro nic, protože další várku všeho možného jsem dostala, až se dítě narodilo, tak od návštěv, co se přišli podívat na miminko. Nový byl kočárek a další věci jsem dokupovala až v průběhu, jak bylo třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3106
7.2.26 16:11

Minimalistický přístup. Koupit základ z druhé ruky a pak dokoupit jen věci, pokud je člověk bude postrátad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3106
7.2.26 16:17
@Lojzísek píše: Více

To jsem všude četla „dítě nakonec 56 nenosilo ani týden…“ atd… já s minimalistickým přístupem měla pár 50 „omylem“, 56 taky nic moc zásoby… a pak mimi -3 a půl kila- a velikost 50 nosila dost dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí