Non‑toxic nádobí pro batolata – zkušenosti a tipy

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
623
7.1.26 14:15

NON TOXIC nádobí pro batolata

Non toxic nádobí pro děti

Zdravím, podělíte se o zkušenosti s NT nádobím pro prcky? Ideálně aby mělo přísavku…

Pere se ve mě zdali zvolit bambus či nerez. Bambus je vizuálně hezčí, nerez působí jak z věznice 😃. Ale zase nemůže do myčky a nevím jak moc je (ne)vhodné z něj podávat teplé jídlo (oběd). Plus samozřejmě nekvalitní lepený bambus rozhodně nebude non toxic.

Prosím tedy o tipy jak jste s jednotlivými materiály spokojení, jaké jsou výhody a nevýhody a PŘEDEVŠÍM prosím o tipy na konkrétní značky. Koukala jsem na Amazon a hodně nabídek na mě působí pouze jako PŘEPRODEJ Aliexpress a Shein, čemu bych se ráda vyhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1828
7.1.26 15:29
@Já přece píše: Více

V to.hle moc neporadím, ale přemýšlím na myčkou, tak hlavně koukej, jestli to může do mikrovlnky. Syn ji cca 30-40 minut a několikrát to ohrivam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6659
7.1.26 16:09

A silikonové ne? Pokud to nebude opět nějaké pofidérní z Ali, tak by taky neměl být nijak zdravotně závadný, rozhodně bych ho považovala za méně rizikový, než ten bambus. A dobře se udržuje, do myčky ho dávám, ale chce to opravdu i non-toxic mycí prostředek, jakmile budeš mít nějaký parfémovaný, tak tím ten silikon dost načuchne. Máme Minikoioi trojdílný talířek s přísavkou. Tablety do myčky používám Mulieres a jsou opravdu výborné. Od všech jiných výrobců (i eko) mi nádobí buď smrdělo po tom prostředku, nebo to pořádně nemylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20838
7.1.26 16:19

Tak lepší je nerez. Tomu bambusu bych nevěřil, že tam nebude spousta chemie. A nebo holt bezpečný a otestovaný plastový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
7.1.26 16:27

No nejlepší je klasické bílé nádobí.
Ale chápu že jde o to, že to dítě může rozbít.

Z tvého výběru bych brala kvalitní nerez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
7.1.26 18:27

@klamonožka silikon jsem právě koupila a to jídlo z něj má pachuť. A to jsem kupovala kvalitní, značkový… A stejně jsem z toho neměla dobrý pocit, dát do toho třeba kaši…

Za tip na tablety díky. Já doteď používala Tierra Verde gel, ze začátku jsem byla dost spoko a teď mi začaly strašně mléčnet a flekatet skleničky. Až jsem se styděla, vypadalo to jako neumyté… Takže jsme najeli na JAR a všechno nádobí z myčky oplachuje 🤷‍♀️. Takže ráda vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
7.1.26 18:28

Dostala jsem doporučení na tyto z tvrzeného skla. Zatím se mi líbí nejvíc ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
7.1.26 21:03

Ale taky není sklo jako sklo. Sklo může obsahovat olovo, kadmium a nevím, co ještě. Co se týká bambusu, tak tam bych očekávala hodně chemie. Nerez je celkem ok, zvlášť když to není na uchovávání jídla, ale jen na jezení, a dá koupit i s minimem (nebo dokonce žádným - nevím) niklem.
Osobně preferuji české výrobky plastových talířů a hrnků, polypropylen tuším je to. Normy by to splňovat mělo a českému věřím více, právě proto, že tady se ty normy většinou opravdu dodržují.
A dá se dohledat i různé testy. Např. testy termosek byly zajímavé - ve většině se něco našlo. Tehdy jsem proto po zkouknutí testů kupovala termosky Alfi (snad si tu značku pamatuju dobře, už je to dlouho).
Pokud řešíš non-toxic pro děti, tak nestačí jen nádobí, ale taky oblečení (nejlepší je ze zdravotního pohledu už použité třeba od dětí příbuzných, tj. xkrát prané), můžeš koukat třeba po oeko-tex certifikátu. Obzvlášť tmavé barvy, hlavně černá, bývají problematické co do uvolňování toxických látek.
Pak je potřeba řešit taky kosmetiku - vyhýbat se parabenům, parfémum a dalším složkám, používat opalovací krémy výhradně na bázi minerálních filtrů. Mycí a prací prostředky. Nábytek - čím je nalakovaná postýlka, postel atd. Existují laky, které mají certifikáty pro použití na hračky, tak takový lak je na postel/postýlku asi ideální. Bez laku by to taky šlo, ale bylo by to dost opatlané, takže nepraktické. No a velká kapitola jsou samozřejmě hračky - tady je lepší sázet na profláklejší výrobce, kteří ty normy (snad) dodržují.
To, že něco koupíš třeba v DMku nebo Wiki vůbec ale není záruka kvality, viz testy dudlíků například.
Hodně zdaru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
7.1.26 21:51

@datlefiky díky, ptala jsem se na nádobí…

Zbytek samozřejmě vím a snažím se v rámci mezí dodržovat. Kosmetika a prací prostředky jedu non-toxik dlouho, pleny používám látkové, oblečení pro malého je většinou z druhé ruky. Certifikáty u hraček řeším… Materiály v domácnosti jak u čeho, respektive co nove kupujeme, materiál řeším, co máme už dlouho, nechávám být (teď myslím nábytek).

Nelámu to nějak na sílu a přes koleno, ale když už něco kupuju, snažím se aby to bylo pokud možno non-toxik i eco friendly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6659
7.1.26 21:52

Tu pachuť to má ale podle mě právě kvůli tomu prostředku. Když jsem zkoušela Allnature, taky to bylo načichlé, stejně tak pánve s nepřilnavým povrchem. Teď s těmi Mulieres je to úplně v pohodě. Kdybys byla z Prahy, můžu ti dát tip na bezobalový obchod, kde se dají koupit na váhu, aby si mohl člověk koupit na vyzkoušení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
8.1.26 13:59

@klamonožka tím to určitě nebude. To nádobí jsem používala v době, kdy jsme měli NT mycí prostředek…

Už jsem objednala skleněný set, tak jsem zvědavá 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport