Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer,
mé téměř čtyřleté dceři dneska vyskočil nepěkný opar na rtu, čím léčíte? my zatím zkoušíme propolisovou mastičku, potřebujeme se toho co nejdříve zbavit, jedeme k sestře, která má měsíční miminko…takže za týden potřebujeme být fit! Prosím, co vám nejvíce zabralo? děkuji.
Synovi (5 let) zabírá Cannadent (obsahuje 65% léčivého konopí). Do druhého dne mu opar zaschne, za pár dní už tam nic nemá ![]()
No slyšela jsem, že se to s těmi náplastmi léčí déle než bez nich, že kůže nedýchá a ještě se to i rozšiřuje… takže náplasti bych nevolila.
![]()
My už jsme v léčení oparu profici, nejlepší je francovka na vatu, denne potukavat az opar zaschne. Vzdy, když si vzpomeneš, klidně desetkrát denne a pak vzy namazat herpesinem, a ta dva dny je ok, musí se to ale podchytit hned v zacatku
@bedrunec
prosím pěkně s oparem k tak malému miminku ne!!! U nich je to život ohrožující infekce v případě onemocnění.
jinak vysušovat… klidně zinková pasta z lékárny… a moje mamka nedá dopustit na kosmín.
@Maarlen píše:
My už jsme v léčení oparu profici, nejlepší je francovka na vatu, denne potukavat az opar zaschne. Vzdy, když si vzpomeneš, klidně desetkrát denne a pak vzy namazat herpesinem, a ta dva dny je ok, musí se to ale podchytit hned v zacatku
Jo, máme to stejné
jen to nesmí potvůrka rozhryzat, pak to pálí jak čert. Dávám do francovky ještě hřebíček nebo kupuju tu bylinkovou. A hodně mažu pak ještě placentou, aby se ret nevysušil a nepraskal.
Od té doby, co i při oparech dlabu Preventan akut, tak i opary mizí rychleji (a nejsou to takový hrůzy) a do týdne nevím, že jsem nějaký měla. Když to chytnu včas, tak do tří dnů je po něm.
@BellinkaX no já bych ji k mimi nebrala, ale sestra bydlí na druhém konci republiky a jedeme na křtiny, jsem kmotra… takže nemůžem přijet jindy, doufám, že to vyléčíme…uvidíme…
To vylečíte, prý je infekční, když je vodnatý, zaschlý už ne, ale jistě to nevím..
My dáváme klasickou malou mastičky na opary z lékarny..
Kluk na to hodně trpí.. do tří dní nje zaschlý a tak do týdne zmizí uplně
A nebo jednoujsem doma nic neměla a mázla jsem mu to klasickým pudrem- co se dává na neštovice a měl ta taky do dou dnů zaschlé
@bedrunec několikrát denně mažu herpesinem. Infekšní je jen když jsou puchýřky, to trvá tak 1-2dny. Pak už ne
@atominnka píše:
@bedrunec několikrát denně mažu herpesinem. Infekšní je jen když jsou puchýřky, to trvá tak 1-2dny. Pak už ne
Taky s herpesinem mam dobre zkusenosti u syna