Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj vsem mala 2,5let stipl zrejme v noci do vicka komar.rano horni vicko natekle.odpo po spani jeste vic a ted uz spinka a ma natekle cele horni vicko az po oboci a spodek pod okem taky. Je to cele slite a uz na nej skoro nevidi. 3× denne kapky fenistil a co vydrzela tak studeny obklad. Rano radeji k dr nebo nechat tak?
Nevim jak ji pomoct je mi ji moc lito ma to cele cervene vnitrek oka pekny
Dekuji za vsechny prispevky
@vendelinecek
Sla bych k dr..hlavne ked to oko neotvori..kolko si jej dala kvapiek Fenistilu?
Nemas doma Zyrtec(nevim ale ci je vhodny pre 2,5r dite)
Ten nemam. Nez sla ted vecer spinkat tak uz ho mela otevrene no spis privrene jak to oteka. Kapek mam davat 15 jsem dr volala a rikala taky jen obklady. Ale je divne ze se ji otok stupnuje. Nebo jrstli uz jr vecer oko namozene??
@vendelinecek náš 5letý syn měl před 14dny to stejné..letěla jsem k dr.byla jsem vystrašená, od dveří už na mě volal kliiid, to ho něco píchlo, mě se to tedy nezdálo, ale pořádně ho prohlídl a uvnitř oko úplně ok,3× denně fenistil kapky a ledovat hodně. Vůbec to nepomáhalo, do večera to měl stejné, ráno ještě horší, tak jsme jeli na pohotovost, kde dr. tvrdila buď alergie nebo píchnutí, napsala mu ophtalmo-hydrokortizon, po prvním namazání se to začalo lepšit, druhý den jsem namazala zase a do večera byl ok.Tak držím pěsti ![]()
@vendelinecek chudinka malá:-( moje malá má taky vždycky hroznou reakci na štípnutí od komára, poprvé jsem myslela, že je to pásový opar a letěla s ni k doktorce.
V obličeji většinou štípance (komár, vosa, včela) otečou víc než třeba na ruce, je to celé více prokrvené. Pokud otýká jen oko, nejde do k nosu a puse a krku kvůli dýchání tak se tá v pohodě zvládnout, ale určitě bych k dr. šla. My měli v létě od vosy, odpoledne ho štípla, reakce minimální a do 24 hodin mu to oteklo podobně, dávali jsme zyrtec (je jedno jestli fenistil nebo zyrtec) a dr. nám pak dala ditiaden na zmírnění reakce a dávat studené obklady, do cca 3 dní to odeznělo.
Mám zkušenosti se synem, raději neriskuj. Leduj a octovy obklad. Osobně pokud to ma i ted jako odpo asi bych jela.. a hrozí otok dýchacích cest!!
K dychacim cestam to nejde. Spinka ja ji porad pozoruji a ma to jen kolem dokola oka. Dr mame od 12h pojedu s ni ale desim se rana
V pondělí byl manžel u doktorky s tím samým u našeho pětileťáka… Obvoďačka ho poslala na oční, tam předepsali nějakou mastičku a případně Fenistil kapky… By mě zajímalo, co to je za komáry… ![]()
Ted sem nervni kvuli otoku to by cervenalo k nosu ne? Ma to jen u oka