Jak máte pojištěný byt?

6685
30.4.17 23:37

Jak máte pojištěný byt?

Zdravím :)

Bydlíme ve vlastním panelákovém bytě a chtěli bychom jej pojistit. Jaké různé pojištění máte na bytě vy?
Představovala bych si pojištění, které bude jednak proti vykradení, a pak také proti situaci, kdy třeba naše pračka vytopí sousedy pod námi, nebo naopak, když ti nad námi vytopí nás (je něco takového?)

Co ještě je užitečné, jaké pojištění už považujete za zbytečné? Co byste doporučovali?

Pokud máte i konkrétní zkušenosti s nějakou pojišťovnou, uvítám.

Díky za rady! :)

edit.: Jasně, že na internetu a na stránkách pojišťoven je informací milion, ale tam určitě právě nabízejí i věci, které nakonec moc užitečné nejsou, tak píšu sem, jde mi hlavně o vaše zkušenosti. Dík!

Příspěvek upraven 30.04.17 v 23:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
201
30.4.17 23:38

@klamonožka zkus direct pojisteni domacnosti :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6685
30.4.17 23:42
@Natalienaty1 píše:
@klamonožka zkus direct pojisteni domacnosti :P

A s tím máš zkušenosti?

Zkouším si tu pojišťovnu googlit, ale asi bych raději nějakou větší, zavedenější, o téhle jsem nikdy neslyšela - ale možná je to jenom tím, že se nevyznám. :nevim:

Ale díky za tip, podívám se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
30.4.17 23:43

@klamonožka je super levna a rychla :palec: opravdu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6685
30.4.17 23:44
@Natalienaty1 píše:

A to jsi u ní pojištěná, nebo zaměstnaná? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
30.4.17 23:45

@klamonožka pojistena domacnost a vozidlo prece :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6685
30.4.17 23:46
@Natalienaty1 píše:
@klamonožka pojistena domacnost a vozidlo prece :palec:

Tak to jo, přišlo mi to nadšení nějak podezřele veliké. ;)
Každopádně dík, projdu to a podívám se na ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
1.5.17 00:22
@Natalienaty1 píše:

Důležitější je, jak si pojišťovna plní závazky, jestli je rychlá a levná neznamená, že je dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
1.5.17 00:30

@klamonožka Důležité je vědět jak vysoká je spoluúčast na plnění pojistné události. My máme pojištění proti zlodějům, proti bouřce, živelným pohromám, ohni a ani nevím, na co všechno. K této pojistce patří i pojistka na blbost. U dobrých pojišťoven jsou ceny jen v malých cenových rozdílech a je lepší zavedená větší pojišťovna. Také je dobré mít v pojistce uvedeno způsobení škody sousedům, ale nevím, jak je to v současné době. V paneláku už dlouho nebydlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
1.5.17 00:42

Ndam dopustit na Allianz pojisteni, uz jsem meka u dvou bytu dve pojistne udalosti, u jedne najemnici blbe odpojili mycku, takze kohoutek vody kapal, v podstate znicil jen korpus Ikea kuchynske linky v hodnote sest stovek a zaplatili mi 14 tisic i za renovaci drevene podlahy pod kuchyni, stejne korpusy v ostruvku kuchyne, kde byla mycka a pod.
V druhem byte vytopil manzel vorvani koupeli sousedy pod nama, takze to slo na klasickou odpovednost a sousedi pak dekovali, dostali sest tisic a za to vymalovali v byte 90m2 nejen koupelnu, ale i halu, zachod, technickou mistnost a pracovnu.

• Citovat
  • Upravit
24002
1.5.17 00:45

@Hanka1 Mám tu stejnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
1.5.17 00:45
@arada píše:
Důležitější je, jak si pojišťovna plní závazky, jestli je rychlá a levná neznamená, že je dobrá.

Asi tak, moje teta mela sice levnou pojistku, ale kdyz ji vykradli chatu, tak se s nima popotahovala skoro trictvrte roku a v podstate ji vyplatili skoro prd a to mela o toho pojisteni tu udajne nejvyhodnejsi a nejdrazsi variantu a to pojisteni v porovnani s velkou ctyrkou pojistoven zas o tolik levnejsi nebylo.

• Citovat
  • Upravit
24002
1.5.17 00:48
@Hanka1 píše:
Asi tak, moje teta mela sice levnou pojistku, ale kdyz ji vykradli chatu, tak se s nima popotahovala skoro trictvrte roku a v podstate ji vyplatili skoro prd a to mela o toho pojisteni tu udajne nejvyhodnejsi a nejdrazsi variantu a to pojisteni v porovnani s velkou ctyrkou pojistoven zas o tolik levnejsi nebylo.

Právě a i jsem to napsala, cenový rozdíl minimální, plnění už je znát. Je to logické, velké pojišťvny mají víc peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
1.5.17 00:54

@Hanka1 Mě dokonce poslali dopis, že se od doby začátku mého pojištění mnoho změnilo, hlavně ceny stavebního materiálu a vůbec hodnoty nemovitostí. Měla jsem z toho osypky o kolik víc budu platit. Jenže podmínky pojištění fakt byly jiné a ve finále za stejnou cenu mám k baráku i tu pojistku na blbost a pojistku na domácnost. U té původní jsem měla pojištěnou jen nemovitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
1.5.17 00:56

Mne delala financni poradkyne u čpp, kdyz jsem si brala hypoteku. Pry ma dobry plneni. Nastesti jsem jeste teda vyuzit nemusela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat