Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj chci se zeptat, jak mícháte umělé mléko. Dávkování je vždy po 30 ml, ale malá mi pije cca 40 ml. Mám tedy míchat 60 ml a zbytek vylít? Nebo namíchám jen těch 40 ml a dám jednu zarovnanou odměrku mléka plus přidám ještě trošku? Diky za radu
Ahoj, určitě bych namíchala 1odmerka-30ml vody. Udelala bych proste 2odmerky na 60ml vody a kolik vypije tolik vypije. Kdyby se dalo odměrka a pul muze to způsobit silene bolesti bříška.
Dělala bych 60 a zbytek vylila… ono už třeba za týden vypije 50ml…
Míchala jsem vždy víc, o tu odměrku. Dítě přece nepije vždy stejně, někdy méně, někdy víc a co platí dnes, zítra nebude. Neexperimentuj a raději 20ml vylej, než blbě naředit a způsobit břichabol ![]()
Normalne pripravit 60ml a co nevypije tak vylij. Nemuzes davat jen pul odmerky. Kdyz trochu mleka necha, aspon vis, ze pije dosyta. Kdyby vypilo vse do posledni kapky, tak nebudes vedet, jestli uz melo dost.
Ja treba delam jen 100ml nekdy a proste davam 3 odmerky a ctvrt. Mala ma reflux, kdyz vypije vic nez zvladne, dost zvraci. Zaroven dokud vidí ve flasce mliko, tak jeci a chce to dopit a pak prave zvraci. Kdyz delam tu 100, tsk to byva akorat. ![]()
@DandátkoP píše: Více
Tak v tom pripade bych udelala 120 ze 4 odmerek a tech 20 vylila rovnou.
Kdyz uz teda tak te odmerky by mela byt 1/3 na 10ml a ne 1/4. A nez to merit a bat se ze to bude spatne, tak bych radsi udelala vice a vylila.
@hani28 píše: Více
Jo, ctvrtku jsem blbe napsala, myslela jsem 1/3. A nebojim se, boleni nema a s nasi odmerkou ta 1/3 jde merit dobre.
a nedelam to kvuli penezum, ze bych vylejvala mliko, ale tech 100ml vody na ten pomer mlika ji vyhovuje, nezvraci a odlejvat bych musela samozrejme vic nez 20 ml, protoze s pridanim UM se objem zvysi a uplne neni cas jeste odmerovat, sbych vylila presne kolik chci. Mliko musim jeste zahustovat nutritonem a s malou na rukou mi tenhle postup vyhovuje vic. Jinak ja o radu nezadala, psala jsem jen, jak to delam zakladatelce
![]()
@ivikai jo s zakladatelko, nevim co mas za UM, ale Nutrilon ma odmerku a na ni je i ryska po celym obvodu v ty 1/3 a ta vychazi na tech 10ml teda.
Ale Kendamil to treba nemel.