Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím maminky, jste tu prosím nějaká odbornice zdravotnice? ![]()
Jsem blbá, mam 5.mesicniho syna, kterého stále plně kojim, a dnes s mi povedlo obarvit bílé tričko a já ho namočila do horké vody s tímto práškem..hodně prášku
a máchala jsem to hooodne dlouhou dobu holýma rukama a vůbec, ale vůbec mi nedošlo, že by to mohlo být škodlivé
ruce jsem ještě před tím měla do krve popraskané od zimy venku (trpím na to) a teď si to tolik vyčítám a vůbec netuším, jestli můžu malého nakojit
![]()
Najde se tu prosím někdo, kdo by mi poradil??? ![]()
@Dn0712 No jestli se nějaká chemikálie nemohla přes rány na ruce a kuzi dostat do mateřského mléka..na krabici je totiž napsáno, že by to nemělo přijít do kontaktu s kůží ![]()
Hodně si je opláchni a namaž mastným krémem ![]()
S kůží to nemá přijít do styku, protože tam bude pravděpodobně peroxid (fotku mám rozmazanou a na googlení jsem líná) a ten může dráždit, nebo při velké koncentraci i trošku poleptat (taková ta bílá kůže, co se ti určitě někdy objevila, když sis ránu dezinfikovala peroxidem).
Kojit samozřejmě můžeš.
@KarlKarlson děkuji děkuji děkuji
oplachla jsem i krémem namazala…no vůbec by mě nenapadlo, že se mi tohle někdy povede
![]()
@NellyK. píše: Více
To určitě ne. Já myslím, že to je asi agresivní, tak by to mohlo ponicit kůži, ale aby se to dostalo do mlicka, to si nemyslím. Jako odborník nejsem, ale toho bych se nebála a normálně kojila.
Jinak mě by asi nenapadlo ani tak tohle používat bez rukavic, ještě když máš ruce už tak zničené.
@Dn0712 jsem úplně blbá no
nevím co mě to napadlo, asi v tom šoku z obarvení toho trika
no nafackovala bych si nejraději za to ![]()
@NellyK. píše: Více
Ale prosím tě, nejsi blba…jsou mnohem horší věci ![]()
To je tam kvůli poškození kůže, v podstatě sis tu kůži hodně „vydezinfikovala“, teoreticky by ses tím mohla poleptat (piktogram v kosočtverci nahoře). Ale chemicky tam žádný jed není. Nic, co by ti běhalo krví do mléka.