Zmenšily se mi prsa - přicházím o mléko?

Anonymní
15.2.25 21:07

Zmenšily se mi prsa - přicházím o mléko?

Ahoj maminky, kojím 9 měsíců a jsem ráda, že mi to jde tak dlouho (prvního jsem kojila jen 3 m, takže toto je za mě úspěch :) ) Kojím pořád tak nějak stejně, 5-6× denně; a v noci už ne - jen k ránu třeba v 5. Poslední dobou ale nechce pít z jednoho prsa, pořád se od něj odtahuje, maximálně v těch 5 ráno si dá, když je rozespalý. Takže s tím bojuju a snažím se kojit z obou, ale prostě to jedno moc nechce.

No ale k věci, posledních pár dní si všímám, že se mi prsa o dost, jakože fakt o dost zmenšily. Obě (i když to jedno, ze kterého nechce, je menší obecně). Myslíte, že je to normální, anebo přicházím o mléko? Moc to nedovedu posoudit :think:

Kojím ráda, ale ani mi nevadí, že by to mělo případně skončit, jak píšu, už to, že jsem vydržela déle než s 1. je pro mě úspěch :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36134
15.2.25 21:18

Normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
15.2.25 21:28

To je naprosto normální. Mléka budeš mít i tak dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.25 21:36

Děkuju! Mám strach aby mu to stačilo no :think: Mi to přišlo divný, že celou dobu dobrý, prsa velký (samozřejmě menší než v 6N), ale že najednou o tolik menší :mrgreen: … a rozhodně jsem nějak nezhubla

• Citovat
  • Upravit
9293
15.2.25 21:37
@Anonymní píše: Více

Určitě mu mléko bude stačit, neboj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.25 21:50

@kavenka Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
ruzzicka
17.2.25 07:05

Úplně normální, jak se laktace postupně ustaluje a miminko pije méně, prsa se přizpůsobují. Pokud ale pořád kojíš několikrát denně a mléko máš, o mléko nepřicházíš, jen se produkce optimalizuje. Klidně zkus nabízet to méně oblíbené prso v různých polohách nebo když je ospalý. 😊

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová