Důvod ke změně UM?

Anonymní
13.2.25 14:40

Důvod ke změně UM?

Ahoj,
jsem dost na vážkách. Je mi jasné, že mi nikdo neumí poradit na 100 %, co bude nejlepší.
Mám doma dvouměsíčního kluka, první 3 týdny na Nutrilonu dopadl strašně, břicho tvrdé, zácpa, kroutil se, neupsoukl si, dokonce mi přišlo, že mu to už ani nechutná.
Přešla jsem s ním na Hami, takže to máme teď 5 týdnů, jenže se zas začíná kroutit. Sice prdíkuje a nemá zácpu, ale po jídle se tak kroutí, napina se jak luk a nevím, co to je? Je to UM?
Na jednu stranu ho nechci vidět, jak se trápí, ale nerada bych došla k UM, po kterém by třeba ještě ke všemu zvracel.
Holky, změnit nebo ne? 8o dávám probiotika, vit D, simethycol baby a občas fenyklový čaj. Poctivě břicho cvičíme, aby si upsouk.

Když cvičíme, skoro vždycky prdík výletik, vyletí i během třeba spánku, stolici má normální a břicho po tom, co se dokrouti, měkké. Tak já nevím, čím to může být? Co pro to udělat?
Diiiiiiky moc! Matka prvorodička prostě neví. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4572
13.2.25 14:45

Může ho prostě jen bolet břicho, protože při pití mu začne pracovat. Ani to nemusí být vyloženě prdy. Dcera kvůli tomu měla speciální UM a vše jsem řešila s doktorkou, protože měla teda mnohem větší problémy…
Ve 3 měsících se to zlepšilo a na normální UM přešla v půl roce.
A jinak pokud prospívá ani jiné problémy nejsou, tak bych UM jen tak neměnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.2.25 15:04

Mně se takhle malá kroutila, když si potřebovala prdnout a nešlo jí to, hlavně odpoledne a k večeru. Řvala, dokud si neprdnula, my už byli nešťastní a nevěděli, jak jí pomoct. Tehdy byla na mateřském mléce. Zkoušeli jsme všechno možné a přešlo to zhruba v 10 týdnech, kdy už se naučila sama kopat nožičkama. Dávali jsme babycalm, Balonix, biogaia, cvičili nožičkama a hlavně jsme vyměnili Vigantol za jiné déčko od Theresia. Mám pocit, že to možná dělal ten Vigantol, ale kdo ví. Pak jsme postupně přecházeli na UM. Z recenzí a složení mi nejlépe vyšel Kendamil. Klíčové je dávat pořádně odříhnout, cvičíte, ještě mě napadá, jestli máte lahvičky s anti-kolikovým systémem, aby s mlékem mimi do sebe nedostávalo zbytečně moc vzduchu. Otázka je, jestli je problém v tom UM nebo ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
13.2.25 15:12

Jestli to mléko má 5 týdnu a kroutí se až teď, tak to asi mlékem nebude. Co spurt? 2 měsíce by docela odpovídali.
Nezměnila jsi ještě něco? Syn se kroutil např. po všem s fenyklem… nejvíce nám pomáhal Pupík a pak nahřát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.25 15:19

@ALIPELI
No akorát jsme změnili probiotika, měli jsme biogaiu a teď od Dr Maxe ty jejich..

• Citovat
  • Upravit
2016
13.2.25 15:34
@Anonymní píše: Více

Tak mu nemusejí sedět ty probiotika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.25 15:42

@ALIPELI až se mi nechce věřit, že ti mimousove jsou tak citliví.
Achjo, asi zkusím vysadit tedy, ono nějaké probiotika v UM jsou, než přijde bio gaia a uvidíme, jestli se to nezlepsi během toho.

• Citovat
  • Upravit
2016
13.2.25 16:38
@Anonymní píše: Více

Jo, je to hrozný. Hlavně než má to člověk přijde.
Po čase jsem se naučila všechno měnit postupně a vždycky čekat na reakci…kapičky na prdíky, masticky, léky… než jsem zjistila ten fenykl, tak „trpěl“ asi 2 týdny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová