Pije moc UM?

Anonymní
9.2.25 17:01

Pije moc UM?

Ahoj, zajímalo by mě, jestli jste některá měla miminka, která pila o něco víc (150 - 200ml) než je doporučováno a to přes tu horní hranici 180ml na kg váhy za den? Syn (5,3 kg, na poslední kontrole 56cm a 6 týdnů) pije i přes litr UM denně a dávám jen, když jde opravdu vidět, že má hlad. UM má Hami a jiné problémy po něm nemá. Přibírá, kadí 1-2× denně a na bolesti břicha netrpí. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10923
9.2.25 17:06
@Anonymní píše: Více

A kolik zvlada na jednu dávku?

Nase byla treba dost hladova po Sunaru. Mliko jsem vymenila a je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.25 17:14

@DandátkoP V rozmezí těch 120-140ml. Ale občas se stane, že si dá třeba jen 70, usne a za hodinu má hlad a dopije dalších 50.
Když se vzbudí v noci např. po 4 hodinách spánku, tak klidně 160. Pije tak 7-8 za den.
Jaké UM dcera má?

• Citovat
  • Upravit
10923
9.2.25 17:22
@Anonymní píše: Více

Davali jsme jako prvni Kendamil, ale strasne nam po nem zvracela, pak prave Sunar a po nem by zas furt jedla a zvracela furt teda taky celkem dost, pak jsem zkusila Nutrilon profutura a ikdyz jsem se Nutrilonu dost branila, nakonec teda super. Vse vlastne je ok. Ale ma 3,5 mesice a pije vetsinou 90ml, tak 2 krat denne 120ml (dohromady 6×-7× denne) A narodila se velka, mela pres 4kg. Ona ma zrejme reflux, takze jakmile mi vypije vic, nez zvladne, tak pak vic blindí. Tech 160 je na tak maly mimco dle me fakt hodne, to mi pilo prvni dite hooodne dlouho a to bylo taky veliky. :think:

Uvidis co napisou ostatni teda. Ono uplne ted stejne asi uz nic neudelas, kdyz je zvykly dite pit tolik. Hladovet ho nenechas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.25 17:28

@DandátkoP Několikrát se stalo, že mi po 3 odměrkách pořád brečelba stále otevíral pusu. A to samé dělá teď, když mu právě udělám ze 4 odměrek, že mu to nestačí…
Jinak nezvrací vůbec, občas trošku ublinkne.
První dcera i těch 90ml dala na půl roce…

• Citovat
  • Upravit
Kralovnal
11.2.25 08:12

Pokud prospívá, nemá bolesti břicha a pije, když má opravdu hlad, nemusíš se tím stresovat. Některá miminka mají větší apetit, hlavně v růstových spurtech. Sleduj ho dál a pokud tě to trápí, prober to s pediatrem, ale pokud nemá žádné potíže, je to pravděpodobně v pořádku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová