Kojení a usínání UM u 2týdenního miminka

285
12.2.25 17:37

Kojeni a usinani UM

Holky prosim o radu
Mame 2 tydny starou holcicku
Posledni dny mi dela, ze kojim 10 minut a usne tvrde, spi dalsi 2 hodiny, mela bych podavat UM nebo jeste odsate protoze nevim kolik toho vypije, ale nemam sanci ji dokrmit
Plus treba po hodine si ublinkava
Nemate nekdo zkusenosti? Nehubne.
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2710
12.2.25 18:10

A proč bys mela dávat UM? V čem je problém? Moc tomu nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
12.2.25 18:20

Kde, že je ten problém? V tom, že kojis 10 minut?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8534
12.2.25 18:22

Pokud nehubne, má dost počůranych plen tak bych nedávala UM. Nekombinuj zbytečně MM a UM. Kdyby měla hlad tak se ozve, toho bych se nebala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2710
12.2.25 18:26
@izabe píše: Více

Presne tak. Nejdůležitější je váhový prirustek a pleny. Moje malá do teď pije jen několik minut a stačí ji to, pribira krasne.
Hlavně pokud je všechno v pohodě, tak nedávej UM a užívej si kojení, to je i pro miminko to nejlepší, co mu můžeš dat a pro tebe min práce než připravovat UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
12.2.25 19:12

Problem je to, ze nevim, zda ji staci moje mleko. Doktorky mi porad dokola rikaji at davam i UM nebo odsate moje( ale odsaju malo) zda je mozne, ze pokud kojim treba jen 10 minut a mala usne tak ji to muze stacit. Plenek ma pozehnane, cura krasne pribira taky. Nikdo mi nerekl, ze je v poradku kojit chvilku a staci to.
Bojim se abych nekojila chvili a mala pak spi dalsi 3 hodiny a bojim se, ze by zaspavala hlad, coz se pry stava rikala Dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8534
12.2.25 19:24
@Babupav píše: Více

Tak když hezky přibírá tak kde je problem? To máš dle MUDr do ni lít mléka horem dolem jen aby nahodou neměla hlad? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
12.2.25 19:31

Problem je ten, ze od porodnice aby pribrala jsme museli davat UM az do ted a ted nikdo nevi, zda staci mleko co mam v prsou nebo musime prikrmovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8534
12.2.25 19:47
@Babupav píše: Více

Tak to jsi měla napsat hned, že do teď jsi kojila a i davala UM aby přibrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
12.2.25 19:49
@izabe píše: Více

No ne vzdycky to tak je, ze se takhle malicky mimino ozve. Nase se neozvala, kojit jsem se snazila, kadila snad 10 krat denne, plen mela taky dostatek, ale vaha se drzela furt plus minus 10g. Byla spokojeny miminko, neplakala moc, spala dobre. Jenze 3 tydny stejna vaha, coz se pak uz nelibilo ani mudr a ani me. Pridalo se UM a ona zacala pribirat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
12.2.25 20:32

Pokud nehubne a dost cura, tak je v poradku.hlad bys poznala a hubnuti na vaze taky ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
12.2.25 21:55

No a presne o to mi jde. Jak zjistit, ze ji staci moje mleko, nemusi vzdy plakat kdyz jsou hladovi ze jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
12.2.25 22:08

@Babupav podle hmotnosti a plen.
Aspon ja to tak zjistila, ale me i dcera rvala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...