Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
já už fakt nevím s tím naším prckem.
v pátek jsem s ním byla na prvním očkování, hexa, malý měl 8 týdnů. V pátek lehce zvýšená teplota, párkrát pofnukal a pak spokojeně spal.
Jenže teď k problémů, který mě docela dost trápí - od soboty nějak divné pije. Nepije s takovou chuti, flašku nehledá jak šílený, jak to dělával předtím - takové ty šílené pohyby hlavou zleva doprava. Čím to může být? Že by mu přestalo chutnat mlíko? Přestala vyhovovat flaška? Nebo je to očkováním a přejde to třeba do týdne?
Má cca 4,6 kg a vypije kolem 6500-730ml za den, ale je to teda boj. Dávku, kterou předtím vypil na jeden zátah, máme teď s půl hodinovou pauzou. ![]()
Nechci něco zanedbat. ![]()
Ahoj, tak malá měla po hexe akorát zvýšenou teplotu, ale myslím, že to nechutenství by s očkováním souviset mohlo, nejsem však doktor. Zavolej svoji pediatricce a ona ti určitě řekne víc.
@Karinananka a není třeba nemocný? Že by jo bolelo v krku? Treba u doktorky mohl něco chytit. Těžko říct.
@Karinananka Množství tekutin, co vypije, je v pořádku. Počítá se cca 150ml na kg váhy. Ovšem může to být více, ale i méně.
Může mít jen období, kdy tolik nechce. Já bych počkala a pokud bude prospívat, tak bych to neřešila. Shodou okolností to může být třeba i sprut, kdy se necítí dobře. Nemusí být mimča v tu dobu jen nenasytné.