Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nemam vlastní pokoj mam ho s bratrem o 2 roky mladším. Pořád si s někým volá a vyřvává tam a když ho okriknu tak na me začne nadávat rodiče mu tak maximálně řeknou ať je potichu. Bydlime v bytě za mě není maly, nás pokoj má 3m na šířku a 4,4m na délku, jak by se to dalo vyřešit, myslím ze to začíná jít do bodu ze už to proste nevydrzim(prosím nepište mi ze za vás byli lidi rádi ze měly aspoň být nebo ze vy ste taky neměly vlastní pokoj)
Jo to máš blby. Tady většina 2 děti v pokoji schvaluje, že se aspoň naučíte vzájemné tolerance a 2 děti v pokoji pohoda, tak se moc nedozvíš. ![]()
Rada si počkám na rady těch, které tu v ostatních diskuzi píšou, jak je to OK mít sourozence v pokoji i přes neshody.
Já Ti rozumím. Měla jsem sourozence v pokoji a nikdy to nefungovalo. Nesnášela jsem spaní na palandě ( ale aspoň maličko to bylo soukromí že) a mě řešení bylo se v 15 odstěhovat na internát a domů už jsme se nikdy bydlet nevrátila.
Ono na tom internátu jsme sice byly 2 na pokoji ale nebyla to nudle o 10m2 a navíc s tou holkou jsem si měla co říct aspoň.
@An260 píše: Více
Buď se začneš chovat jako dospela a naučíte se navzájem tolerovat nebo začni makat a zahusti si vlastni bydleni
@hanka.br. píše: Více
Napadlo mě to proste v polovině rozdělit nějakou tenkou zdi ale bojim se jim to rict
@hospodki píše: Více
Makat asi úplně podle zákona ještě nemuzu a tolerance pro mého bratra proste neexistuje.
Domluvila bych se společně i s rodiči, že prostě telefonovat v pokoji nebude, pokud to neumí v klidu. V pokoji musí brát ohledy oba. Pokud někomu bude hrát hudba na plný pecky, těžko to já zněním, prostě jí bude muset ztlumit on.
@An260 Kolik vám oběma je?
Bydlení kluka a holky je od určitého věku nešťastné. Pokud to jinak nejde, rodiče by vám měli nastavit taková pravidla, abyste oba mohli nějak vzájemně fungovat.
Ahoj, celý život jsme s bráchou ani pokoj neměli, žili jsme v bytě kde byla jenom chodba, kuchyň, obývák a tam jsme každý měli svůj, koutek". Hádali jsme se, jako každý sourozenci, ale respektovali jsme svém soukromí, když brácha vstával ve 4 do práce, snažil se nedělat hluk, já ještě spala. Nebo já jsem mu zavčas řekla, hele budeme s kámoškou koukat na film, tak abys to věděl, a v pohodě. Kolik Ti je? Chodíš na střední? Nemohla bys být na intru?
Jinak ti nezbyde nic jiného než to prostě přežít.
Určitě tam nejste spolu zavření 24/7.
Příspěvek upraven 03.06.24 v 14:42
Porid si dobre spunty do usi a protihlukova sluchatka, nebo sluchatka s aktivnim potlacenim okolniho hluku a neco poslouchej. A muzes to brat jako trenink na zamestnani. Kdyz jsem na nastoupila do prace, kde byl open space, tak sluchatka byla prvni vec, co jsem si poridila.
Přepažit skříni, závěs, knihovna, koupit nad postel baldachýn, přestěhovat pokoj tak aby měl každý svůj kout. Vystrnadit rodiče z ložnice, uloupit kus chodby? Nevim jaka je dispozice bytu
@An260 píše: Více
a co velka skrin? ta by nestacila, sice hluk nepotlaci, na to si porid treba sluchatka, ale mohla bys mit alespon kousek sveho soukromi
@Fiveone píše: Více
Hlavně si myslím, že ta pravidla musí nastavit rodiče a postavit obtěžujícího sourozence do latě. Jsou věci, přes které nejede vlak.
Tak ja mam asi nepopularni nazor… A to ze rodice maji mit tolik deti, kolika umožní vývoj ve kvalitním prostredi a soukromi k tomu proste uz od nejakeho veku patri.
Zs me by rodice meli napnou vzdycky vsechny sily k tomu, aby deti mely moznost mit vlastni misto, kam jim kondo nepoleze a kde budou mit klid.
Ted klidne dome🤣