Jak mít více času? Jak si ho zorganizovat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.10.19 18:57

Jak mít více času?

Ahooj, jsem v prváku na gymplu, je tam toho celkem dost. Byla jsem zvyklá se neučit, prostě mi to stačilo v hodinách. Teď se musím učit třeba hodinku denně. A prostě nemám čas na kamarády, pejska, cvičení, které miluju. Do školy dojíždím 35 minut. Nemáte někdo nějaké tipy na organizaci? Nebo tak něco. Co pomohlo vám? Jak mít prostě více času? Díky všem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5956
19.10.19 19:01

Muzes se ucit cestou do skoly a ze skoly??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
19.10.19 19:03

A to jezdíš domů tak pozdě, že se nechceš učit třeba večer, až vyvenčíš pejska, zacvičíš si nebo pokecáš s kamarády? Trochu si umět ten čas rozvrhnout. A taky se můžeš učit cestou do /ze školy.
Zvláštní dotaz :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
19.10.19 19:05

Hodina denne je problem? Boha jeho… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
19.10.19 19:05

Tohle je kniha pro tebe.

https://www.melvil.cz/…o-teenagery/

Jinak budeš potřebovat chvíli pozorovat co kterou dobu skutečně děláš a odstranit žrouty času. (sociální sítě, seriály a ty sama víš co. Ideální je naplánovat si to jako odměnu až po té, co máš hotové všechny povinnosti, včetně pohybu a pohybu se psem).

To že se najednou musíš učit o hodinu víc by ti mělo zabrat jen hodinu, ne celé odpoledne…

Jinak pokud 35 minut dojíždíš, tak to znamená hodinu a deset minut. Učit se můžeš i po cestě. Ráno si opakovat to co budeš potřebovat ten den ve škole a odpoledne buď zkusit dohonit to co si úplně nepochopila při výuce a nebo se začít chystat na zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
19.10.19 19:09

Čili jsi zhruba osm hodin ve škole, hodinu na cestě, osm hodin spíš, hodinu potřebuješ na přípravu. Co děláš těch šest zbývajících hodin? Není to ideální čas na koníčky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
19.10.19 19:12

Prostě se musíš smířit s tím, že něco budeš muset bohužel obětovat. Vybrala jsi náročnou školu a učiva bude čím dál více. Po psychicky náročné výuce si potřebuješ vyčistit hlavu, tudíž cvičení bych zachovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
19.10.19 19:13

Já si pamatuju, že jsem se ráda učila večer umytá v pyžamu v posteli, přes noc se mi to hlavě uložilo a další den jsem pisemku napsala v pohodě, pokud se mi povedlo u toho usnout doučila jsem se zbytek ráno cestou do školy.

Ale to ještě nebyli sociální sítě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
19.10.19 19:16
@Elephantka píše:
Hodina denne je problem? Boha jeho… :roll:

Nebyla zvykla, ze skola zabrala tolik casu a ted ji volny cas chybi.

@Anonymní píše:
Ahooj, jsem v prváku na gymplu, je tam toho celkem dost. Byla jsem zvyklá se neučit, prostě mi to stačilo v hodinách. Teď se musím učit třeba hodinku denně. A prostě nemám čas na kamarády, pejska, cvičení, které miluju. Do školy dojíždím 35 minut. Nemáte někdo nějaké tipy na organizaci? Nebo tak něco. Co pomohlo vám? Jak mít prostě více času? Díky všem.

Je teprve rijen. Treba si to casem sedne a budes stihat vic. Kamarady res v patek a o vikendu.
Uc se cestou do skoly a zpet domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10024
19.10.19 19:17
@Anonymní píše:
Ahooj, jsem v prváku na gymplu, je tam toho celkem dost. Byla jsem zvyklá se neučit, prostě mi to stačilo v hodinách. Teď se musím učit třeba hodinku denně. A prostě nemám čas na kamarády, pejska, cvičení, které miluju. Do školy dojíždím 35 minut. Nemáte někdo nějaké tipy na organizaci? Nebo tak něco. Co pomohlo vám? Jak mít prostě více času? Díky všem.

Nauč se pracovat s časem, klidně si piš „to do“ listy a rozvrhni si rovnoměrně povinnosti. Hodka učení je v pohodě. Mrkni na pomodoro metodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2329
19.10.19 20:00

Večer, třeba od 7 do 9 nebo přijít ze školy, ihned k tomu zasednout a řekněme od 6 do 8 ještě můžeš jít klidně cvičit nebo za kamarády. Už nejsi malá, abys musela chodit spávat po večerníčku. ;) Já do toho stíhala ještě brigádu a nevidím důvod proč by to nešlo. :think: Zvyklej si, bude hůř, mnoooohem hůř. A nebo jestli jsi spíš ranní ptáče a už v 8 večer se ti zavírají oči, radši si přivstaň třeba v 5-6 a ráno. Zvládli to jiní, zvládneš to taky. ;) A doporučuju si toho během gymplu naflákat co nejvic, autoškolu, fce a tak, pak se totiž fakt mnohem hůř ten čas shání. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20821
19.10.19 21:36
@Anonymní píše:

Zbytečně moc času profláškaš neefektivně s kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
20.10.19 10:07

Ja teda nevim, ale jen hodina na uceni na gymplu je luxus. To je opravdu nic!

Mam za sebou gympl, dojizdela jsem cca 40 min. Rano jsem si spis opakovala, odpoledne cestou ze skoly jsem si treba cetla, ale neucila. Kdyz jsem dorazila domu, dala jsem si cca hodinku oraz a pak se ucila az do vecera. O vikendu jsem mela jeden den volna, kdyz to slo a jinak jsem se ucila.

Prechod ze ZS na gympl je vzdycky znat, pokud si chces udrzet dobre znamky. Je to o prioritach, skola vs kamaradi, skola vs zaliby. Budes muset neco omezit. Z tveho vyctu mi to vychazi na ty kamarady a mozna i zaliby (krouzky), pokud jich mas moc. Kazdodenni priprava na gymplu je nutnost, si myslim, no a urcite jeden den z vikendu. Treba nedelni odpoledne. Patek/sobota volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
20.10.19 10:08
@Cenarius píše:
Zbytečně moc času profláškaš neefektivně s kamarády.

Vidim to stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat